لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۴

هشدار نیروی دریایی آمریکا: ورود به ۱۰۰ متری ناوهای ما در خاورمیانه تهدید تلقی می‌شود


​ آمریکا روز ۲۷ فروردین اعلام کرد که ۱۱ قایق سپاه پاسداران برای ناوهای این کشور در شمال خلیج فارس مزاحمت ایجاد کردند.
​ آمریکا روز ۲۷ فروردین اعلام کرد که ۱۱ قایق سپاه پاسداران برای ناوهای این کشور در شمال خلیج فارس مزاحمت ایجاد کردند.

به دنبال رویارویی های اخیر در خلیج فارس، نیروی دریایی آمریکا سه شنبه ۳۰ اردیبهشت هشدار داده است، ورود هر کشتی‌ و شناور به شعاع ۱۰۰ متری ناوهای جنگی این کشور در این منطقه، تهدید تلقی می‌شود و علیه آن دست به اقدامات «دفاعی قانونی» زده خواهد شد.

به گزارش رویترز در متن این هشدار آمده است: ورود شناورهای مسلح به شعاع ۱۰۰ متری ناوهای ایالات متحده می‌تواند به عنوان تهدید تلقی شود.

فرماندهی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین نیز در بیانیه‌ای تصریح کرده است که این دستورالعمل «به منظور افزایش امنیت، به حداقل رساندن ابهام و کاهش خطر محاسبه اشتباه » صادر شده است.

آسوشیتدپرس هم می‌گوید، اقدامات دفاعی به طور معمول شامل دور کردن کشتی از شناور مورد نظر، آژیر هشدار، شلیک منور و در نهایت شلیک اخطار است تا شناور نزدیک مجبور به تغییر مسیر شود. اما این اقدام نیروهای آمریکا برای مشخص کردن فاصله، رویکرد تازه‌ای است.

ربکا ریباریچ، یک سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، هم گفته است، کشتی های ما در حال ماموریت‌های معمول خود در آب‌های بین المللی بر اساس قوانین بین المللی هستند و به دنبال درگیر نیستند.

این سخنگو اضافه کرده است: اما فرماندهان ما در شرایطی که ضروری باشد، حق دفاع را برای خود محفوظ می‌دانند.

این دستور العمل در حالی صادر شده است که روز ۲۷ فروردین​ آمریکا اعلام کرد که ۱۱ قایق سپاه پاسداران برای ناوهای این کشور در شمال خلیج فارس مزاحمت ایجاد کردند.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین این حرکت قایق‌های تندرو سپاه را «غیرحرفه‌ای» و «ناایمن» توصیف کرد و گفت، قایق های سپاه به ناوهای آمریکایی نزدیک شدند و در یک مورد این قایق ها از ۱۰ متری دماغه کشتی مائوئی عبور کردند.

پس از این رویداد، دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا، اعلام کرد که دستور داده ‌است، اگر قایق‌های سپاه پاسداران برای کشتی‌های ایالات متحده ایجاد مزاحمت کردند، آنها را هدف قرار داده و منهدم کنند.

یک روز پس از این اظهارات دونالد ترامپ، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، چهارم اردیبهشت، گفت: «به آمریکایی‌ها اعلام می‌کنیم که در دفاع از امنیت ملی، مرزهای آبی، منافع دریایی و امنیت کشتیرانی و نیروهایمان در دریا کاملاً مصمم و جدی هستیم و هر اقدامی با پاسخ قاطع، موثر و سریع ما مواجه خواهد شد.»

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز با انتشار پیامی توئیتری نوشت که به باور او نیروهای آمریکایی «در خلیج فارس خود ما» به تحریک ملوانان ایرانی دست زده‌اند.

همچنین مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز ۲۸ فروردین در واکنش به «مزاحمت» قایق‌های سپاه برای ناوهای آمریکایی در خلیج فارس، گفته بود که واشینگتن در حال بررسی پاسخ مناسب به این اقدام ایران است.

در اردیبهشت و خرداد ۹۸ به شش کشتی، از جمله چهار نفتکش در آب‌های امارات و عمان حمله شد که آمریکا و عربستان، ایران را مسئول این حملات معرفی کردند.

پس از این حملات، ایالات متحده برای تامین امنیت تردد کشتی‌ها و نفتکش‌ها در آب‌های جنوبی ایران ائتلافی تشکیل داد. کشورهایی مانند عربستان، امارات، کویت، بحرین، قطر، بریتانیا، آلبانی و استرالیا در این ائتلاف حضور دارند.

منابع رویترز آسوشیتدپرس و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG