لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۴

ترامپ: به اقدامات چین در قبال هنگ کنگ واکنش نشان می‌دهیم


دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه ششم خرداد از اتخاذ تدابیر قوی ایالات متحد علیه چین به دلیل اقدامات پکن علیه هنگ کنگ تا پایان هفته جاری خبر داد.

به گزارش رویترز، انتظار می‌رود لایحه اخیر دولت چین برای اعمال قوانین امنیتی جدید در این منطقه خودمختار هنگ‌کنگ روز پنجشنبه در پارلمان چین به رای گذاشته شود. منتقدان این لایحه می گویند، تصویب چنین قانونی باعث سلب حقوق و آزادی‌هایی قانونی موجود در هنگ‌کنگ خواهد شد.

در کنفرانس خبری روز سه شنبه از دونالد ترامپ در پاسخ به این پرسش ها که آیا قصد دارد به دلیل اقدامات چین در هنگ کنگ، تحریم هایی علیه چین اعمال کند یا محدودیت هایی برای ویزای دانشجویان و محققان چینی اعمال خواهد کرد، اظهار داشت، ما الان در حال انجام کارهایی هستیم. فکر می کنم شما آنها را جالب خواهید دانست. در روزهای آینده درباره آنها حرف خواهم زد.

در ادامه از رئیس جمهوری آمریکا پرسیده شد که آیا تحریم هم شامل چنین اقداماتی خواهد شد. دونالد ترامپ در پاسخ گفت، نه، چیزی خواهد بود که شما درباره آن تا پایان هفته خواهید شنید، فکر می کنم خیلی قوی خواهند بود.

دونالد ترامپ توضیح بیشتری در خصوص این اقدامات بیان نکرد اما کایلی مک انانی، سخنگوی کاخ سفید، گفته که رئیس جمهوری آمریکا از اقدام چین ناخشنود است و بسیار سخت می‌توان تصور کرد با سیطره چین بر هنگ‌کنگ این جزیره همچنان به عنوان مرکز مالی باقی بماند.

لوری کادلو، مشاور اقتصادی رئیس جمهوری آمریکا ، پیشتر اقدامات پکن را «بسیار نگران کننده» خوانده بود.

وی اضافه کرد: واضح است که چین مرتکب یک اشتباه بزرگ شده است.

لوری کادلو تاکید کرد که واشینگتن از بازگشت شرکت های آمریکایی از هنگ کنگ یا چین استقبال می‌کند.

این لایحه پس از تصویب توسط پارلمان چین قرار است بدون بررسی آن در مجلس محلی هنگ کنگ به قانون اساسی این ناحیه افزوده شود.

در پیش‌نویس این لایحه آمده است که هدف آن تضمین «کنترل دولت مرکزی» و در عین حال «پاسداری از خودگردانی» هنگ کنگ با توجه به افزایش خطر برای امنیت ملی این ناحیه است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم پیشتر در این خصوص گفته بود، تصویب لوایح امنیتی دولت پکن در رابطه با هنگ‌کنگ می‌تواند به تحریم چین و تهدید این منطقه به‌ عنوان یک مرکز مالی بین‌المللی منجر شود.

رابرت اوبراین تاکید کرده بود: به نظر می‌رسد چین با طرح این لوایح امنیتی در صدد سلطه کامل بر هنگ‌کنگ است و احتمالا مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، دیگر قادر به تایید ادامه خودمختاری این شهر از چین نباشد.

او گفت در این صورت هم چین و هم هنگ‌کنگ می‌توانند هدف تحریم‌های آمریکا قرار گیرند.

منتقدان دولت چین این لایحه را نقطه عطفی در محدود کردن آزادی‌های سیاسی در ناحیه هنگ کنگ می‌دانند و مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا آن را «ناقوس مرگ» خودگردانی هنگ کنگ توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز فعالان طرفدار دمکراسی و سیاستمداران هنگ‌کنگ که سال‌ها با چنین قوانینی مخالفت کرده‌اند، می‌گویند خودگردانی این ناحیه که در توافق موسوم به «یک کشور، دو سیستم» پس از تحویل کنترل هنگ کنگ از بريتانيا به چین در سال ۱۹۹۷ تضمین شده است، از بین خواهد رفت.

برخی از قانونگذاران هنگ کنگی طرح دولت چین را به عنوان «پایان هنگ کنگ» محکوم کرده‌اند.

فعالان هنگ کنگی از مردم این ناحیه خواسته‌اند علیه این طرح که در جامعه اقتصادی و محافل دیپلماتیک نگرانی شدیدی ایجاد کرده مبارزه کنند.

XS
SM
MD
LG