دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا در ایران، به خبرگزاری ایسنا گفته تستهای سرولوژی که بهصورت رندوم انجام شده نشان میدهد ۱۸ میلیون شهروند یعنی ۲۰ درصد جمعیت تا کنون به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند.
تستهای سرولوژی برای دستیابی به برآوردی از بیماران توسط کشورهای مختلف، انجام میشود. البته این اصطلاحیست که عمدتا توسط جوامع پزشکی از آن استفاده میشود و بهطور عمومی و تجاری با عنوان تست پادتن یا تست آنتیبادی شناخته میشود.
این تستها برای رصد پادتن در بدن شهروندان تولید میشوند. آزمایش پادتنها میتوانند میزان شایع بودن کووید-۱۹ را نشان دهند.
آقای مردانی به ایسنا گفته «برای آگاهی از درصد ابتلای افراد یک منطقه به کرونا، از این تست استفاده میشود که در همین راستا در ایران نیز این تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شدیم که تا الان ۱۸ میلیون ایرانی یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شدهاند».
البته آنطور که مراکز پژوهشی و پزشکی عمده مانند مرکز پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده میگویند هنوز مشخص نیست آیا رصد پادتن بهمعنی ایمنی فرد بیمار در برابر ویروس کرونای سارس-۲ (کرونا) است؛ یا چه میزان از آنتیبادی بهمعنی ایمنیست؛ یا ایمنی در فرد بیمار در بلندمدت یا بازه زمانی مشخصی ادامه خواهد داشت و تحقیقات در این مورد هنوز ادامه دارد.
دکتر مردانی نیز در گفتوگو با ایسنا توضیح داده که «مشکل این تستها این است که اگر IgG فرد مثبت شود، دچار تصور کاذب ایمنی در برابر بیماری میشود و پس از آن بدون رعایت اصول بهداشتی و یا پوشیدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به مسافرت رفته و یا در اجتماعات شرکت میکند که اقدام درستی نیست».
پادتن یا آنتیبادی (از جمله IgG یا پادتن جی) نوعی پروتئین هستند که در پی بیمار شدن و در واکنش دستگاه ایمنی بدن شکل میگیرند.
برآوردها توسط کمیته کشوری کرونا در مورد ۱۸ میلیون مورد ابتلا تا کنون، با آمار رسمی فاصله بسیار زیادی دارد.
دکتر مردانی در عین حال تاکید کرده است «تمام افراد علامتدار، کلیه پرسنل پزشکی در معرض بیماران مبتلا به کرونا و کلیه افرادی که با مبتلایان به هر نحوی تماس داشتهاند باید اقدام به انجام تستهای تشخیص بیماری کنند».