محمد جلالماب، رئيس ستاد بازسازی عتبات عالیات اعلام کرده است که با وجود بحران شیوع کرونا در عراق، روند ساخت «طرح صحن حضرت زینب» در شهر کربلا «بدون تعطیلی ادامه یافت».
به گزارش خبرگزاری دانشجو، او گفت در حال حاضر بتنریزی ستونهای بخشی از این طرح در حال انجام است و مسئولان ایرانی در حال مذاکره با مسئولان شهرهای مذهبی عراق مانند نجف هستند تا دیگر پروژهها را نیز شروع کنند.
آقای جلالماب گفته ستاد بازسازی عتبات عالیت در دمشق نیز بازگشایی شده و به توسعه حرم زینب در دمشق مشغول است.
بحث ساخت «صحن حضرت زینب» در کربلا که ۱۶۸ هزار متر مربع مساحت دارد، بخشی از پروژه توسعه صحن امام حسین در کربلا است که از سال ۹۲ مطرح شده است.
برآورد هزینه ساخت این صحن برای هر متر مربع به طور میانگین تا ۴ و نیم میلیون تومان بوده است که بر این اساس ساخت آن ۷۵۶ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
صحن حضرت زینب که با حضور ۲ هزار نیروی کار ایرانی در چهار طبقه ساخته میشود، بخشی از پروژه توسعه حرم امام حسین است.
حکومت ایران یک طرح دیگر با عنوان حرم حضرت زهرا نیز در این شهر در دست اجرا دارد که ۲۲۰ هزار متر مربع وسعت دارد که برآورد ساخت آن بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان بوده است.
به گفته یکی از مسئولان ستاد عتبات عالیات، پس از اینکه یک عالم لبنانی در خواب دیده بود که پیامبر اسلام «گهواره زینب» را به آیتالله بهجت داده، ساخت این صحن در کربلا به نمایندگان حکومت ایران واگذار شد.
از خرداد امسال، مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات طرحی را با عنوان «قاسم سلیمانی» راهاندازی کردهاند که هدف آن تحقق شعار «هر ایرانی، ۵ هزار تومان» کمک به صحن حضرت زنیب در کربلا است.
یک روش دیگر جذب کمک برای ساخت این صحن، فروش سنگهای به کار رفته در این طرح به قیمت هر متر ۲۵۰ هزار تومان به مردم شهرهای مختلف ایران بوده است.
مسئولان این ستاد همچنین در برخی شهرها اقدام به فروش هر متر مربع از صحن به قیمت ۴ و نیم میلیون تومان به مردم کردهاند تا بتوانند سرمایه لازم برای ساخت این طرح را جمع کنند.
فعالیتهای ایران در بازسازی اماکن مذهبی شیعیان در عراق از سال ۱۳۸۲ شروع شده و ستاد بازسازی عتبات عالیات که بخشی از نیروی قدس سپاه محسوب میشود، نهاد مسئول این کار است و تاکنون بیش از ۱۵۵ پروژه در عراق و سوریه انجام داده است.
«ستاد بازسازی عتبات عالیات» در شهرهای مختلف عراق مانند نجف، کربلا، کاظمین، کوفه، سامرا، مسیب و شهر بلد از توابع سامرا فعالیت دارد و از سال ۱۳۹۳ نیز فعالیتهای خود را در سوریه شروع کرده است.