شرکت بوئینگ تلاش دارد تا به دوران باشکوه بازگردد؛ دورانی که با سقوط هواپیماهای ۷۳۷ مکس در سراشیبی افول بود.
اما حالا این شرکت در حال انجام پروازهای آزمایشی برای گرفتن تایید دوباره پرواز ۷۳۷ مکس است تا بتواند دوباره این محصول کلیدی خود را به زنجیره فروش و کار بازگرداند.
سازمان فدرال هوانوردی ایالات متحده در همکاری با شرکت بوئینگ در حال انجام آزمایشها است.
این دو به دنبال رفع نهایی مشکلات بوئینگ ۷۳۷ مکس هستند. البته بوئینگ اعلام کرده که این مشکلات را بر طرف کرده و حالا سازمان هوانوردی ایالات متحده در حال راستیآزمایی این ادعا است.
مهمترین آزمایشهای روی سیستم MCAS در حال انجام است.
این سامانه بیشترین علت را در دو سقوط مرگبار اخیر بوئینگ داشتهاند.
این سیستم به دلیل خطای محاسباتی یا خطا در سنسورها بد عمل میکرد و در جایی که لازم نبود دماغه هواپیما را به سمت زمین منحرف میکرد. اگر این سیستم خطا کند و خلبان دیر عمل کند، سقوط حتمی میشود.
اولین هواپیمای بوئینگ که توسط سازمان هوانوردی فدرال ایالات متحده مورد تست قرار گرفته مدل ۷۳۷ مکس سری هفت است که کوچکترین هواپیمای این کلاس محسوب میشود. این پرواز از سیاتل و به مدت دو ساعت انجام شد.
بوئینگ میگوید در سیستم MCAS بهروزرسانی انجام داده و چندین لایه دفاعی را هم در آن فعال کرده است. این شرکت همچنین برای آموزش خلبانان در کار با این سیستم در شرایط خطرناک هم یک دستور عمل جدید را آماده کرده و قرار است در صورت تایید نهایی، خلبانها دوره یک آموزش دوبارهای برای پرواز با این هواپیما با روشهای جدید ببینند.
وضعیت صنعت هوانوردی و کرونا
شرکت کیالام اعلام کرد از حدود دو ماه دیگر ۹۵ درصد پروازهای خود را در اروپا برقرار خواهد کرد. این خط هوایی که از قدیمیترین خطوط هوایی جهان است در چند ماه اخیر با مشکلات زیادی به دلیل کرونا روبرو شده است.
شرکت کانتاس یکی دیگر از قدیمیترین خطوط هوایی جهان است که به دلیل مشکلاتش بر اثر کرونا مجبور به تعدیل ۲۰ درصد نیروهای خود شده است.
این شرکت به دلیل محدودیتهای ناشی از کرونا مجبور است حدود ۱۰۰ فروند پرنده خود را تا یک سال آینده زمینگیر کند.
شرکت وستجت در کانادا هم اقدام مشابهی کرده و حدود سه هزار نفر از نیروهای خود را زمینگیر کرده است. این شرکت اعلام کرده نسبت به سال گذشته ۹۰ درصد پروازهای خود را کاهش داده است.
اسکاندیناوین ایرلاینز که موفقترین خط هوایی حوزه اسکاندیناوی است هم بیش از ۵۰۰ خلبان خود را اخراج کرده است.
ایرباس هم پیشبینی کرده به دلیل کرونا و کاهش خرید هواپیما در دو سال آینده مجبور باشد چهل درصد تولید خود را کاهش دهد. اگر همهگیری کرونا به پایان برسد، این شرکت شاید تا سال ۲۰۲۵ به وضعیت پیش از شروع کرونا بازگردد. خط هوایی نروژ هم سفارش خرید ۹۷ هواپیما را از بوئینگ لغو کرده است.
مذاکره برای راهاندازی پروازهای خارجی جدید در ایران
ایسنا گزارش داده است پرواز تهران به منچستر شرکت ملی هواپیمایی ایران، هما راهاندازی شده است.
مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، با اشاره به انجام پروازهای برنامهای و دائمی به پنج مقصد خارجی مختلف، گفت: «در حال حاضر پروازهای برنامهای به پاریس، لندن، آمستردام، بانکوک و کوآلالامپور به صورت هفتگی انجام میشود.»
به دلیل کرونا در چند ماه اخیر بیشتر مقاصد خارجی خطوط هوایی ایران متوقف شده بودند.
از طرفی برخی سفرهای هوایی در ایران هم به ۶۰ میلیارد تومان رسیده است.
حرمت الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفته است «با گذشت پنج ماه از لغو سفرها پس از شیوع کرونا، هنوز بخشی از بدهی شرکتهای هواپیمایی به مردم و آژانسهای مسافرتی برگردانده نشده است بدهی ایرلاینها به ۶۰ میلیارد تومان رسیده است.»
روسیه گردشگر فضایی به مدار میبرد
روسیه قصد دارد از سال ۲۰۲۳ گردشگرانی را برای پیادهنوردی به مدار زمین ببرد. سازمان فضایی روسیه قصد دارد این کار را با فضاپیمای سایوزو در ایستگاه فضایی بینالمللی انجام دهد.
روسیه حدود ده سال است که چنین سفرهایی را متوقف کرده.
آمریکا برای ارسال فضانوردان خود با فضاپیمای روسی سایوز برای هر فرد حدود ۸۰ میلیون دلار به روسها پرداخت میکند.
احتمالا رقم ارسال گردشگران به فضا هم در همین حدود خواهد بود.