(rm) صدا | [ 4:45 mins ]
غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز خوشبینی نسبت به کابینه پیشنهادی رئیس جمهوری گفت از آنجا که آقای احمدی نژاد معتقد به ایجاد تحول است، طبیعی است که این تحول به دست چهره های جدید ایجاد می شود و ناشناخته بودن عیب نیست. شانزده وزیر پیشنهادی از لیست کابینه احمدی نژاد دارای سابقه نظامی، امنیتی یا حراستی هستند که اغلب آن به همکاری با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مربوط می شود. نیوشا برنا ، فهرستی از پیشینه امنیتی نظامی 16 تن از وزرای پیشنهادی کابینه را برای شنوندگان رادیوفردا روخوانی می کند. غلامعلی حداد عادل، رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز خوشبینی نسبت به کابینه پیشنهادی رئیس جمهوری اسلامی، اظهار امیدواری کرد که دولت جدید بتواند در پایان هفته آینده کار خود را شروع کند. رئیس مجلس در باره حضور چهره های جدید در کابینه گفت از آنجا که آقای احمدی نژاد معتقد به ایجاد تحول است، طبیعی است که این تحول به دست چهره های جدید ایجاد می شود و ناشناخته بودن عیب نیست.
از سوی دیگر، در محافل سیاسی ایران گفته می شود در صورت تائید وزرای پیشنهادی محمود احمدی نژاد، کابینه امنیتی نظامی تشکیل خواهد شد که می تواند در تحولات آینده ایران تاثیر گذار باشد. شانزده وزیر پیشنهادی از لیست کابینه احمدی نژاد دارای سابقه نظامی، امنیتی یا حراستی هستند که اغلب آن به همکاری با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مربوط می شود.
نیوشا برنا (رادیو فردا): در پی نخستین اعلام اسامی وزرای پیشنهادی دولت جدید از سوی احمدی نژاد، فضای خبری ایران معطوف به دو مشخصه بزرگ لیست کابینه پیشنهادی شد. گمنام بودن اکثر وزرا و نظامی بودن کابینه.
در فهرست 21 نفری ارائه شده آقای احمدی نژاد تنها نام 5 تن به چشم می خورد که از سابقه مشخص نظامی حراستی و یا اطلاعاتی برخوردار نیستند.
بازخوانی قسمت سابقه نظامی - حراستی کابینه پیشنهادی به اجمال عبارت است از:
داود دانش جعفری، وزارت اقتصاد و دارائی، اعزام به جبهه برای فعالیت های مهندسی جنگ، ریاست ستاد مرکزی پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی
مصطفی پورمحمدی، وزارت کشور، دادستان انقلاب نظامی، در مناطق غرب کشور، ریاست اطلاعات خارجی و معاونت و جانشینی وزیر اطلاعات.
غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر اطلاعات، مسئول گزینش وزارت اطلاعات، نماینده قوه قضائیه در وزارت اطلاعات و برخی حراست ها.
جمال کریمی راد، وزیر دادگستری، مدیر تعزیرات حکومتی استان قزوین، و دادستان انتظامی وزارت کشور.
پرویز فتاح، وزیر نیرو، حضور در عرصه های مختلف جنگ در پست های مختلف فرماندهی سپاه پاسداران، عضویت هیات علمی دانشگاه امام حسین، وابسته به سپاه پاسداران.
علی اکبر اشعری، وزیر آموزش و پرورش: عضو هیات مرکزی گزینش وزارت ارشاد، و سازمان صدا و سیما.
کامران باقری لنکرانی، وزیر بهداشت و درمان، دادستان هیات انتظامی رسیدگی به تخلفات پزشکی بیمارستان شیراز
علی سعیدلو، وزیر نفت، معاون بازرگانی سازمان صنایع دفاع، و مسئول هیات های رسیدگی به تخلفات نیروی انسانی وزارت بازرگانی
محمد حسین صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جانشین فرماندهی سپاه منطقه شش کشوری، مسئول دفتر سیاسی سپاه پاسداران
مصطفی محمد نجار، وزیر دفاع، عضویت در سپاه پاسداران از بدو تشکیل، حضور در وزارت سپاه پاسداران و فعالیت های گسترده در این ارگان
محمد جهرمی، وزیر کار و اموراجتماعی، عضو گروه موسس جهاد و سپاه گیلان و مازندران
مهدی هاشمی، وزیر رفاه و تامین اجتماعی، 113 ماه حضور در جبهه و 50 درصد جانبازی، مجری و مشاور پژوهش های مختلف وزارت دفاع و فرماندهی مهندسی نیروی انتظامی
مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی، مسئولیت برنامه ریزی پشتیبانی فنی دفاع مقدس، مشاور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس مرکز بنیادی سپاه پاسداران
علیرضا طهماسبی، وزیر صنایع و معادن، محقق پروژه های دفاعی سپاه پاسداران و معاونت طرح و برنامه مرکز تحقیقات جنگ جهاد سازندگی فارس.
محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات، مسئول کمیته برق معاونت جنگ وزارت آموزش عالی، مدیر امور جنگ دانشگاه علم و صنعت
علیرضا علی احمدی، وزیر تعاون، مشاور و مجری پروژه های تحقیقات صنعتی در وزارت دفاع و پشتیبانی.
باتوجه به پررنگ بودن جنبه نظامی در سوابق اعضای کابینه پیشنهادی، ناظران سیاسی معتقند که فضای امنیتی بر محدوده های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی کشور در دوران دولت جدید سایه افکن خواهد شد.