بازداشت گیتی پورفاضل٬ وکیل دادگستری٬ جهت اجرای حکم زندان
گیتی پورفاضل٬ وکیل بازنشسته دادگستری٬ روز یکشنبه ۱۶ شهریور جهت اجرای حکم زندان بازداشت و به قرنطینه زندان اوین منتقل شد.
این وکیل مدافع حقوق بشر یکی از ۱۴ کنشگر زنی است که مرداد سال در بیانیهای خواستار استعفای علی خامنهای از سمت رهبری و «گذار از جمهوری اسلامی» شدند.
گیتی پورفاضل به دلیل امضای این بیانیه به «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» متهم و به دو سال و سه ماه زندان محکوم شد.
اجرای حکم زندان زینب همرنگ٬ معلم بازنشسته
زینب همرنگ سیدبگلو٬ معلم بازنشسته در تهران٬ برای اجرای حکم زندان بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
او به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده که پنج سال آن قابل اجراست.
زینب همرنگ پیشتر در رابطه با این پرونده در دیماه ۹۸ نیز بازداشت و پس از مدتی با وثیقه آزاد شده بود.
تایید حکم زندان مسعود حکمآبادی٬ تهیهکننده تئاتر
مسعود حکمآبادی، تهیهکننده تئاتر در مشهد، با انتشار تصویری از زندان مشهد در صفحه اینستاگرامش، از قطعی شدن اجرای حکم دو سال حبس خود خبر داد.
او بهمن ماه گذشته در اعتراض به شلیک موشک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی، جشنواره تئاتر فجر را تحریم کرد.
دادگاهی در مشهد مسعود حکمآبادی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی» به سه سال حبس محکوم کرد.
بازداشت چهار شهروند کرد در نقده٬ مهاباد و سنندج
شبکه حقوق بشر کردستان از بازداشت چهار شهروند کرد توسط مامورین امنیتی در نقده٬ مهاباد و سنندج خبر داد.
بر اساس این گزارش٬ بایزید قادری، سلیمان کریمپور، خالد محمدزاده و صابر صالحی در روزهای ۱۰ و ۱۴ شهریور بازداشت شدهاند و از وضعیت و علت بازداشت آنان خبری در دست نیست.
مجله هفتگی دریچه
طنابهای دار در ایران همچنان بالای سر شهروندانی ست که طی سالهای اخیر در اعتراض به مشکلات اقتصادی به خیابانها آمدند، از دیماه ۹۶ تا مرداد ۹۷ و آبان۹۸ ، اعتراضاتی که در جریان آنها صدها تن کشته و هزاران تن بازداشت شدند.
و حالا پس از گذشت ماهها و سالها از آن روزها، محاکماتی که مدافعان حقوق بشر آنها را «ناعادلانه» و «مغایر با قوانین جهانی» میدانند، منجر به صدور احکامی میشود که در برخی موارد حکم مرگ متهم است؛ اعدام، برای متهمانی که ماهها بدون دسترسی به وکیل مدافع در سلول انفرادی بودهاند و عفو بینالملل میگوید تحت شکنجههای جسمی و روانی در زندانها و بازداشتگاهها ناچار به اعترافهایی اجباری علیه خود شدهاند.
جدیدترین مورد صدور حکم اعدام برای نوید افکاری معترض اهل شیراز است که نامش طی روزهای گذشته بارها در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
و در ادامه برنامه دریچه این هفته:
- اعتصاب غذای جعفر عظیمزاده، فعال کارگری و بهنام موسیوند، فعال مدنی، در زندان رجاییشهر
- ادامه اعتصاب غذای نسرین ستوده، وکیل زندانی، در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی
- بازداشت چند ساعته کوثر کریمی، خبرنگار مهر به دلیل انتشار وقایع روستای ابوالفضل اهواز
- صدور حکم زندان برای محمد مساعد، روزنامهنگار منتقد در تهران
- صدور حکم زندان برای هادی مهرانی، مدیر یک کانال تلگرامی
- تمدید قرار بازداشت شارمین میمندینژاد، موسس بنیاد خیریه «جمعیت امام علی»
- تمدید قرار بازداشت فرانک جمشیدی و افشین شیخالاسلامی، دو فعال محیط زیست در سنندج
- بازداشت شیرکو سیاوشی و مهدی ابراهیمزاده، دو نوکیش مسیحی در شهرستان سردشت
- بازداشت شکیلا منفرد، فعال مدنی و از طرفداران شاهزاده رضا پهلوی
- تفهیم اتهامهایی امنیتی به سجاد شکری، فعال کارگری و عضو تحریریه نشریه «آگاهنامه»
صدور حکم زندان برای محمد مساعد٬ روزنامهنگار منتقد در تهران
محمد مساعد، روزنامهنگار در تهران که در یک سال گذشته به دلیل گزارشهایش درباره مفاسد اقتصادی و اعتراضات آبان ۹۸ دو بار بازداشت شده بود، از محکومیت خود به چهار سال و ۹ ماه حبس در دادگاه انقلاب خبر داد.
آقای مساعد روز چهارشنبه در صفحه توئیترش نوشت علاوه بر حبس، به «دو سال ممنوعیت خبرنگاری پس از حبس و توقیف لوازم ارتباطی» نیز محکوم شده است.
بهگفته این روزنامهنگار، فعالیت رسانهای او از نظر قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، «سیاهنمایی، بحراننمایی، تحریک مخاطب خالیالذهن و شالودهشکنی» بوده است.
محمد مساعد که نوشتههای خود را در چند ماه اخیر بیشتر در توئیتر منتشر کرده است، دوم آذر ۹۸ توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت و پس از دو هفته آزاد شد.
تکذیب صحت فیلم مورد ادعای قوه قضائیه توسط وکیل مدافع نوید افکاری
حسن یونسی، وکیل مدافع نوید افکاری، با رد ادعای قوه قضائیه ایران اعلام کرد که «هیچ تصویری» از لحظه قتل کارمند حراست اداره آبفا در شیراز که نوید افکاری به اتهام ارتکاب به آن به اعدام محکوم شده وجود ندارد.
نوید افکاری به اتهام قتل حسن ترکمان، کارمند حراست اداره آبفا شیراز، محاربه و شرکت در اعتراضات سراسری مرداد ۱۳۹۷ به گرانی، به «دو بار اعدام» محکوم شده است.
برادران او وحید و حبیب نیز به ترتیب به ۵۴ سال و ۲۷ سال زندان محکوم شدهاند.
در حالی که خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، میزان، مدعی شده بود که «با بازبینی فیلم دوربین مداربسته واقع در خیابان محل تعقیب مقتول، شخصی به نام نوید افکاری در خصوص این پرونده به عنوان متهم دستگیر شده»، حسن یونسی این موضوع را رد کرده است.
در فایل صوتی نوید افکاری نیز که به تازگی از زندان بیرون آمده، او میگوید که تحت «شکنجه»، مجبور به اقرار به قتل کارمند حراست آبفا شیراز شده است.
حدود یک ماه پیش نیز مصطفی صالحی، از معترضان دیماه ۹۶ در کهریزسنگ اصفهان، به اتهام قتل یک مامور بسیج اعدام شد. در شرایطی که مدافعان حقوق بشر نسبت به خطر اخذ اعترافهای اجباریِ تحت فشار و شکنجه از او در پی بازداشتی طولانیمدت در سلول انفرادی خبر دادند.
اخیرا تایید احکام اعدام برای سه تن دیگر از معترضان آبان ۹۸ هم خبرساز شد و پس از اعتراض میلیونی کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی اجرای آنها متوقف شد. کمپینی بیسابقه با هشتگ «اعدام نکنید» که ابتدا در اعتراض به احکام اعدام سعید تمجیدی٬ امیرحسین مرادی و محمد رجبی آغاز و به کمپینی ضد اعدام تبدیل شد.
تمدید قرار بازداشت شارمین میمندینژاد، موسس بنیاد خیریه «جمعیت امام علی»
قرار بازداشت شارمین میمندینژاد، موسس بنیاد خیریه «جمعیت امام علی» برای بار دوم تمدید شد.
او اول تیرماه به همراه دو تن از اعضای این نهاد خیریه بازداشت شد. مرتضی کیمنش و کتایون افرازه پس از یک ماه با وثیقه آزاد شدند.
گزارشها حاکی است که زهرا رحیمی، همسر شارمین میمندینژاد، نیز تا کنون چند بار به دادسرای امنیتی اوین احضار شد.
بازداشت چند ساعته کوثر کریمی، خبرنگار مهر، در پی اطلاعرسانی درباره روستای ابوالفضل اهواز
کوثر کریمی، خبرنگار خبرگزاری مهر، در پی اطلاعرسانی درباره وقایع روستای ابوالفضل در استان خوزستان بازداشت و پس از ساعاتی با قرار کفالت آزاد شد.
بنیاد مستضعفان که مدعی مالکیت زمینهای روستای ابوالفضل در حومه اهواز است، در پی تخریب خانههای روستاییان بود که این موضوع به اعتراض ساکنان روستا و درگیری آنان با نیروهای امنیتی منجر شد.
برخی فعالان حقوق بشر میگویند در پی این اعتراضها ۱۳۰ تن بازداشت و برخی از آنان با قرار کفالت یا وثیقه آزاد شدهاند.
اجرای حکم یک فعال سیاسی کرد همزمان با تایید احکام زندان چهار فعال مدنی کرد
صدیق صیفی، فعال سیاسی ساکن شهرستان دیواندره در استان کردستان، برای گذراندن حکم روانه زندان مرکزی سنندج شد. او به اتهام «همکاری با گروه پژاک» به پنج سال زندان محکوم شده است.
همزمان چهار فعال مدنی ساکن کرمانشاه به نامهای اردشیر موسوی، ارسلان هدایتی، شهریار طهماسبی و مصطفی باقریآشنا در دادگاه تجدیدنظر هر یک به چهار ماه زندان محکوم شدند.
اتهام آنان «فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان شده است.
این افراد تیرماه سال ۹۷ توسط مامورین اطلاعات سپاه بازداشت و پس از دو ماه حبس در سلول انفرادی با وثیقه آزاد شدند.