لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۸

رئيس کمیسیون مجلس به روحانی: اکثریت مردم با اعدام شما راضی می‌شوند


مجتبی ذوالنوری، رئيس کمیسیون امنیت ملی مجلس 
مجتبی ذوالنوری، رئيس کمیسیون امنیت ملی مجلس 

مجتبی ذوالنوری، رئيس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، خطاب به حسن روحانی نوشت که اگر ملاک برای تصمیم‌گیری «خواست اکثر مردم» باشد، «امروز اکثریت قاطع» مردم از رئیس‌ جمهور ناراضی هستند و باید خامنه‌ای دستور بدهد که روحانی «هزار بار اعدام شود».

او در توییتی که روز جمعه، ۲۵ مهرماه، منتشر کرد این اظهارات کنایه‌آمیز را را در واکنش به حرف‌های اخیر حسن روحانی درباره صلح «امام حسن» نوشته است.

رئیس ‌جمهور ایران روز ۲۳ مهرماه در یک سخنرانی با اشاره به رویدادهای صدر اسلام گفته بود که «امام حسن» با معاویه صلح کرد، چون «اکثریت قاطع جامعه و مردم» خواهان صلح بودند.

منتقدان آقای روحانی این سخنان را مقدمه‌سازی و تمایل برای مذاکره با آمریکا توصیف کرده‌اند.

مجتبی ذوالنوری هم با اشاره به همین سخنان به حسن روحانی کنایه زده و نوشت که اگر طبق نظر اکثریت مردم بخواهیم تصمیم‌گیری کنیم، چون اکثر مردم از عملکرد روحانی ناراضی هستند، باید دستور اعدام او صادر شود.

مجتبی رضاخواه، نماینده اصولگرای مجلس هم در توییتی نوشته است که حسن روحانی تاریخ اسلام را تحریف کرده و قبلا نیز با استناد به وقایع کربلا، از آن درس مذاکره گرفت تا تحریم‌ها را بردارد، ولی «تحریم‌ها که برداشته نشد، اما نرخ ارز ده برابر شد».

احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد هم با اشاره به حرف‌های روحانی گفته است که صلح «امام حسن» با معاویه نتیجه خواست اکثریت مردم نبود، بلکه «خواص» و «آدم‌های سازگار با دشمن» به امام دوم شیعیان «خیانت کردند».

شبیه‌سازی و ربط‌ دادن مذاکره با آمریکا با صلح امام حسن در ادبیات سیاسی ایران سابقه‌دار است.

اردیبهشت امسال نیز پس از آن که توییتر فارسی علی خامنه‌ای توییتی درباره «امام حسن» منتشر کرد و او را «شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام» خواند، گمانه‌زنی‌های زیادی درباره مقدمه‌چینی برای مذاکره با آمریکا مطرح شد.

خبرگزاری تسنیم که به سپاه پاسداران نزدیک است، در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها نوشت که از نظر رهبر جمهوری اسلامی امام دوم شیعیان «به‌ دلیل خیانت خواص و ناآگاهی جامعه، برای حفظ جان شیعیان مجبور به صلح با معاویه شد» و خامنه‌ای «اوضاع کنونی کشور را قابل مقایسه با دوران صلح امام حسن نمی‌دانند».

تابستان سال ۹۴ نیز پس از آن که حسن روحانی در جمع استانداران صلح «امام حسن» را ناشی از خواست اکثریت مردم توصیف کرد و تصمیم او را با عبارت «نرمش قهرمانانه» که خامنه‌ای برای مذاکرات هسته‌ای به کار برده بود، توصیف کرد، انتقادهای مشابهی علیه رئيس‌جمهور ایران مطرح شد.

با این حال چند ماه بعد با تایید رهبر جمهوری اسلامی، ایران و گروه ۱+۵ توافق هسته‌ای موسوم به برجام را امضا کردند.

در شرایط کنونی اما با توجه به خروج ترامپ از برجام، منتقدان حسن روحانی می‌گویند دیگر نمی‌توان شرایط کنونی را با شرایط زمان «امام حسن» مقایسه کرد.

روزنامه اصولگرای رسالت در سرمقاله روز پنج‌شنبه، ۲۴ مهرماه، با اشاره به همین وضعیت خطاب به روحانی نوشت که رئيس ‌جمهور ایران نه سیاست می‌داند و نه دین می‌فهمد.

XS
SM
MD
LG