لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۹

از خودرو پرنده در اسلواکی تا تلاش بوئینگ برای بازگشت ۷۳۷ مکس


نسخه آزمایشی خودرو پرنده‌ شرکت کلین ویژن اسلواکی
نسخه آزمایشی خودرو پرنده‌ شرکت کلین ویژن اسلواکی

مجله و هوافضا: شرکت کلین ویژن که در کشور اسلواکی قرار دارد، خودرو پرنده‌ای را توسعه داده است که هم‌اکنون در حال گذارندن تست‌های پروازی است و به زودی وارد بازار می‌شود.

خودرو پرنده (ایرکار)

خودرو پرنده شرکت کلین ویژن که سال آینده وارد بازار می‌شود، می‌تواند تا ارتفاع هزارپایی اوج بگیرد و به سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.

در زمان پرواز، بال‌های سه‌متری این خودرو پرنده از بدنه خودرو خارج می‌شوند.

در این خودرو پرنده از یک موتور ۱.۶ لیتری ب‌ام‌و با قدرت ۱۴۰ اسب بخار استفاده شده و قدرت این موتور در هنگام پرواز به ملخی در انتهای خودرو منتقل می‌شود.

برنامه بوئینگ برای آینده ۷۳۷ مکس

شرکت بوئینگ در حال انجام کارهای نهایی برای بازگشت بوئینگ ۷۳۷ مکس به خطوط هوایی است و می‌گوید مشکلات ایمنی این هواپیما را حل کرده است.

اما اگر در تمامی جهان دوباره مجوز پرواز برای این مدل صادر شود و تمامی هواپیماهای زمین‌گیرشده ۷۳۷ مکس پرواز کنند، باز یک مشکل وجود خواهد داشت؛ ذهنیت مشتریان درباره این محصول منفی شده و احتمال دارد در برابر رقیب اصلی، یعنی ایرباس ۳۲۰ نئو، این ایرباس باشد که نبض بازار را در دست بگیرد.

این اتفاق، در چهار سال آینده و با توجه به بحران شدید در خطوط هوایی به دلیل کرونا، دور از ذهن نیست. به دلیل کرونا، خطوط هوایی جهان بسیار محافظه‌کار خواهند شد و ریسک هواپیمایی که احتمال سقوط یا زمین‌گیر شدن را دارد، کمتر قبول خواهند کرد.

بر اساس همین سناریو، رسانه‌های هوانوردی گزارش داده‌اند که بوئینگ یک برنامه جایگزین را هم در نظر گرفته است. این شرکت قصد دارد مدل ۷۵۷ را که زمانی بزرگ‌ترین هواپیمای تک‌راهروی جهان بود، احیا کند. با احیای این مدل (احتمالاً با نام ۷۵۷ مکس) بوئینگ به رقابت با بخش زیادی از بازار ایرباس ۳۲۰ خواهد رفت.

۷۵۷ دو موتور داشت و ظرفیت آن ۲۸۰ مسافر بود و می‌توانست تا ۹ هزار کیلومتر با یک بارسوختگیری پرواز کند.

احیای چنین هواپیمایی با مصرف سوخت کمتر و بُرد بیشتر می‌تواند برای بسیاری از خطوط هوایی که در حال پارک کردن هواپیماهای دوربرد پهن‌پیکر خود هستند، جذاب باشد. این هواپیما هم می‌تواند با یک بار سوختگیری بسیاری از مسیرهای دوربرد را پوشش دهد و هم به دلیل دو موتوره بودن و ظرفیت تعداد مسافر، صرفه اقتصادی بالایی هم خواهد داشت.

قیمت بلیت هواپیما کاهش می‌یابد؟

تورج دهقانی زنگنه، رئیس سازمان هواپیمایی، گفته است: «در نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مقرر شد که سازمان هواپیمایی نشستی را برای آنالیز هزینه‌های ایرلاین‌ها برگزار کند تا پس از آن، شورای عالی هواپیمایی نرخ‌نامه جدید را اعلام رسمی کند. ان‌شاءالله قیمت کنونی بلیت هواپیما کاهش خواهد یافت.»

او در حالی چنین سخنانی گفته که در پی بحران در خطوط هوایی جهان و ایران به دلیل کرونا و کاهش مسافران پروازها، قیمت بلیت هواپیما در ایران افزایش داشته است و خطوط هوایی ایران مشکلات و افزایش هزینه‌ها را دلیل این افزایش قیمت‌ها بیان کرده‌اند.

مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس ایران، هم گفته است: «سازمان هواپیمایی کشوری مکلف شد قیمت‌های بلیت هواپیما را به نرخ قبل از آبان‌ماه بازگرداند. اگر بناست افزایش قیمتی صورت بگیرد، باید در شورای عالی هوانوردی، با حضور وزیر راه و شهرسازی و نمایندگان عضو، نرخ‌گذاری جدید صورت گیرد. این بهانه قابل قبول نیست که به دلیل افزایش نرخ ارز و یا مصوبه ستاد کرونا مبنی بر استفاده حداکثر ۶۰ درصد از ظرفیت پروازها قیمت بلیت هواپیما افزایش یابد.»

مرخصی ۱۲ ماهه برای خلبان‌های امارات

شرکت امارات که با بحران گسترده و با کاهش شدید در پروازهای خود به دلیل کرونا روبه‌رو شده است، بعد از آن‌که تصمیم گرفت ناوگان ایرباس ۳۸۰ خود را برای کاهش هزینه به‌تدریج بازنشست کند، حالا شمار بسیاری از خلبان‌های خود را به مرخصی می‌فرستد.

این مرخصی برای بخشی از خلبان‌های این خطوط هوایی ۱۲ ماهه و بدون حقوق است. البته اگر اوضاع اقتصادی و پروازی جهان سریع‌تر به روال عادی بازگردد، این خلبان‌ها زودتر به کار فراخوانده خواهند شد.

XS
SM
MD
LG