لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۳

رزم ناو «شهید رودکی»، قورباغه رنگ‌شده فرمانده سپاه پاسداران!


تبلیغ پیرامون توانایی‌های دور از دسترس، شیوه شناخته‌شده سپاه پاسداران برای بزرگنمایی کاذب و ایجاد شائبه پیشرفت و اقتدار در بازار داخلی است؛ ترفند شکست‌خورده‌ای که رنگ‌آمیزی کشتی تجارتی «شهید رودکی» (Galaxi F) و معرفی آن به عنوان «ناو جنگی اقیانوس پیما»، تازه‌ترین نمونه آن است.

در اجرای سیاست‌های تبلیغاتی بی‌محتوای سپاه، در فروردین ماه سال جاری و اوج کشتار «کووید-۱۹»، حسین سلامی کنار سه فرمانده ارشد دیگر سپاه ظاهر و با معرفی دستگاهی تقلبی که به آن نام «مستعان ۱۱۰» داده بودند، مدعی شد: «پدیدهٔ علمی ساخته شده توسط بسیجیان دانشمند، قادر است ویروس کرونا را در فاصله ۱۰۰ متری و در عرض پنج ثانیه شناسایی کند»؛ ادعایی که به صورت گسترده مورد تمسخر قرار گرفت و بعد عملاً به فراموشی سپرده شد.

بی اعتنا به بار منفی تبلیغات دروغین، فرمانده سپاه در مهر ماه سال جاری مقابل رسانه‌های خودی ظاهر و اینبار با نشان دادن یکی از اسباب‌بازی‌های ساخت چین که مورد استفاده برای عکس‌برداری از هوا و یا حمل محموله‌های پستی سبک قرار می‌گیرد، اظهار داشت: «امروز ملت بزرگ ایران به دستاورد عظیم دیگری در عرصه دفاع دریایی دست یافت. این پیشرفت بزرگ و تحول عظیم را به همه ملت ایران تبریک عرض می‌‌کنیم».

شش سال پیش، سپاه پاسداران با خرید یکی از کشتی های اوراقی و از کار افتاده مخصوص حمل کانتینر و اتومبیل که دارای سطح صاف روی عرشه است و پس از اضافه کردن ورق‌های آهنی به قسمت‌های انتهایی عرشه، آن را از بالا به شکل ظاهری ناو هواپیما بر آمریکایی نیمیتس در آورد و بعد مدعی شد که از آن برای تمرین غرق کردن ناو نیمیتس استفاده می‌کند.

این ماکت ناو آمریکایی در مرداد ماه بار دیگر مورد حمله تمرینی نفرات سپاه از آسمان قرار گرفت و این بار غرق شد، ولی اقدام یاد شده هم از موج تمسخر محافل نظامی منطقه بی‌بهره نماند.

با استفاده از تجربه قبلی تبدیل کشتی چهار هزار تنی حمل کانتینر و اتومبیل به ماکت ناو هواپیمابر ۷۵ هزار تنی نیمیتس، سپاه اینبار شاهکار نظامی تازه‌ای را خلق کرد و با حضور همان فرمانده (سرلشکر پاسدار حسین سلامی)، تغییر ماهیت یک کشتی تجاری هشت هزار تنی ۲۸ ساله را به یک «رزمناو اقیانوس پیما»ی ۱۲ هزار تنی به ملت شهید پرور تبریک گفت.

رنگ کردن قورباغه

شاهکار تازه سپاه در واقع کشتی تجاری هشت هزار تنی ۲۸ ساله، مخصوص حمل وسایل چرخ‌دار (اتومبیل) و کانتینر، ساخت ایتالیا، بنام ( (Galaxi Fاست که سه ماه پیش (در ماه ژوئن) با پرچم پاناما از مبدأ سنگاپور به بندرعباس رسید.

نوعی از کشتی‌های تجاری مخصوص حمل بار را «رو- رو» (Ro-Ro) نام داده‌اند که شکل خلاصه شده «Roll in- Roll out» به معنی کشتی‌هایی است که وسایل چرخ‌دار مانند اتومبیل قادرند به آن وارد و روی چرخ‌های خود از آن خارج شوند و در مواردی مانند حمل وسایل سنگین، مانند نیاز به حمل لوکوموتیو، کار قرار دادن و تخلیه بار با کمک چرثقیل صورت گیرد.

نخستین نمونه این کشتی‌های باری در نیمه قرن نوزدهم ساخته شد و نوع مخصوص حمل اتومبیل را که دارای عرشه صاف (شبیه پارکینگ فروشگاه‌های بزرگ در فرنگ) است توسط شرکت اتومبیل‌سازی تویوتای ژاپن شهرت جهانی پیدا کرد.

«اقیانوس‌پیمای شهید رودکی» یکی از نمونه‌های قدیمی (۲۸ ساله) این نوع کشتی‌های تجاری است؛ با طول ۱۵۰ متر و عرض ۲۰ متر که احتمالاً توسط یک شرکت واسطه در کسادی بازار حمل و نقل با قیمتی کمتر از پنج میلیون دلار خریداری و از سنگاپور به بندر عباس برده شده است.

واقعیت‌های پشت پرده و چرایی‌ها

بعد از عوض کردن رنگ زرد بدنه کشتی «Glalaxi F» و تغییرات بسیار کوچکی روی عرشه آماده و مسطح آن، «رزم‌ناو اقیانوس پیمای سپاه» در کمتر از سه ماه متولد و نام «شهید رودکی» گرفت؛ نام یکی از پاسداران سپاه که طی جنگ با عراق در عملیات قایق‌های سپاه شرکت داشت و در سال ۱۳۷۹ شمسی توسط شلیک گلوله از تفنگ شکاری در خانه یکی از بستگانش به قتل رسید و درجه دریاداری به او داده شد.

رسانه‌های نزدیک به سپاه مانند تسنیم و مهر، به همان شیوه که به موضوع مستعان ۱۱۰ پرداخته بودند، «رزم‌ناو اقیانوس‌پیمای شهید رودکی» را نیز منعکس کردند.

خبرگزاری مهر روز پنج شنبه نوشت: «ناو اقیانوس‌پیمای شهید رودکی با وزن ۱۲ هزار تن و طول ۱۵۰ متر و عرض ۲۲ متر دارای موشک‌‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و سامانه موشکی سوم خرداد شناوری سنگین، چند منظوره و دوربرد است با قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع هواپیما، پهپاد و قابلیت حمل بالگردها، و شناورهای عملیاتی که توسط جوانان متخصص مؤمن انقلابی طراحی و عملیاتی شده است».

بررسی تصویرهای هوایی از «اقیانس‌پیمای شهید رودکی» نشان می‌دهد که مجموعه سلاح‌های قرار داده شده روی عرشه کشتی تجاری هشت هزار تنی گالاکسی، جز یک فروند هلیکوپتر ۴۵ ساله بل-۴۱۲ آمریکایی، بی‌ارتباط از هم و فاقد کمترین ارزش عملیاتی‌اند.

چهار فروند قایق تند رو سپاه (Boghammar)، ساخت سوئد که روی آنها موشک‌های سطح به سطح نصب شده در بندرعباس با کمک چرثقیل روی کشتی قرار داده شده‌اند و برای پیاده کردن روی آب به همان وسیله نیازمندند.

سامانه موشکی سوم خرداد که هدف قرار دادن یک فروند هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در ماه ژوئن سال گذشته به آن نسبت داده شد، بدون تجهیزات راداری و به شکل نمایشی روی عرشه قرار داده شده‌اند و برای چهار فروند پهپاد نمایشی نیز باند پرواز روی عرشه وجود ندارد.

مهم‌تر از همه اینکه این کشتی تجاری رنگ شده، فاقد کمترین ظرفیت دفاع از خود است که به صورت یک نمایشگاه نظامی شناور بی‌خاصیت در آمده و به دلیل آسیب‌پذیر بودن بدنه آن (مانند هر کشتی تجاری دیگر) حتی با شلیک آر پی جی از روی یک قایق کوچک نیز می‌توان آن را به راحتی زیر آب برد.

کارگزاران سپاه پاسداران با مبادرت به اقداماتی نظیر سر هم کردن ماکت ناو هواپیما بر نیمیتس، یا اختراع کورونا یاب مستعان ۱۱۰، و یا شاهکار تازه؛ ساخت رزم‌ناو هواپیما بر اقیانوس‌پیما، به غیر از تلاش برای نمایش «اقتدار» دروغین، با توسل به معاملات پنهان از رنگ کردن قورباغه‌ها، و فروش آنها به مردم و حکومت و دریافت بهای اتومبیل معروف آلمانی، سودهای کلان به جیب می‌زنند.

یادداشت‌ها آرا و نظرات نویسندگان خود را بیان می‌کنند و لزوماً بازتاب دیدگاه رادیو فردا نیستند.
XS
SM
MD
LG