اجرای حکم زندان علیرضا نوری٬ شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران
علیرضا نوری٬ شاعر٬ نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران٬ روز پنجشنبه ۲۳ بهمنماه توسط مامورین امنیتی در منزلش بازداشت و جهت اجرای حکم به زندان مرکزی همدان منتقل شد.
علیرضا نوری در خرداد سال ۹۶ به اتهام «توهین به مقدسات از طریق نوشتن اشعار موهن در فضای مجازی» به دو سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم عینا به تایید دادگاه تجدید نظر نیز رسید.
او پنجمین عضو کانون نویسندگان ایران است که در سال جاری روانه زندان میشود.
کیوان باژن٬ بکتاش آبتین و رضا خندان مهابادی هماکنون محکومیت خود را در زندان اوین میگذرانند و آرش گنجی دیگر عضو کانون نویسندگان ایران هم که به ۱۱ سال زندان محکوم شده٬ فعلا به قید وثیقه آزاد است.
تایید حکم ۱۵ ماه حبس دیگر برای پریسا رفیعی٬ فعال دانشجویی زندانی
وکیل پریسا رفیعی، دانشجو و فعال صنفی، خبر داد که شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران موکلش را به ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم کرده است.
مصطفی نیلی در توییتر شخصی خود نوشت که در پی اعتراض سرپرست دادسرای ناحیه ۳۳ (اوین) به رای برائت خانم رفیعی، شعبه ۳۶ تجدیدنظر مستقر در دادگاه انقلاب رای را نقض و پریسا رفیعی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱۵ ماه حبس محکوم کرده است.
مبنای این اتهام نامه پریسا رفیعی پس از آزادی موقتش از زندان است که از شرایط بازداشتگاه نوشته بود و نیز از آنچه بر زندانیان زن میگذرد.
پریسا رفیعی دانشجوی دانشگاه تهران که زمستان ۹۶ سه هفته در بازداشت بود٬ در پرونده نخست خود به دلیل شرکت در اعتراضات دانشجویی به یک سال حبس محکوم شد و از تیرماه امسال این محکومیت را در زندان اوین میگذراند.
تایید حکم شش سال زندان برای سها مرتضایی٬ دانشجوی محروم از تحصیل
محکومیت سها مرتضایی، فعال دانشجویی و دبیر پیشین شورای صنفی دانشگاه تهران، از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
خانم مرتضایی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به تحمل شش سال زندان محکوم شده بود.
دادگاه در صدور این حکم به مصادیق اتهامی خانم مرتضایی شامل تحصن در دانشگاه تهران در اعتراض به محرومیت از تحصیل در مقطع دکترا، شرکت در اعتراضات سراسری آبان ۹۸ و تجمع اعتراضی نسبت به لایحه پوشش در دانشگاه تهران و فعالیت در شورای صنفی دانشگاه تهران، استناد کرده است.
این فعال دانشجویی در تاریخ ۲۶ آبان ۹۸ بازداشت و پس از یک هفته با وثیقهای ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.
بازداشت نیما قاسمی٬ پژوهشگر فلسفه در تهران
فعالان حقوق بشر از بازداشت نیما قاسمی، نویسنده و پژوهشگر فلسفه در تهران خبر دادند.
بر اساس این گزارشها٬ نیما قاسمی شامگاه دوشنبه ۲۰ بهمن توسط مامورین امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
دلایل بازداشت این نویسنده و نهاد مسئول بازداشت او هنوز مشخص نیست. حسابهای توییتر و فیسبوک آقای قاسمی نیز از دسترس خارج شده است.
نیما قاسمی فارغالتحصیل دکترای فلسفه از دانشگاه شهید بهشتی است و مقالاتی را در مجلات مختلف منتشر کرده است.
تایید احکام زندان هشت شهروند بهایی ساکن بندرعباس
دادگاه تجدیدنظر استان هرمزگان احکام زندان هشت بهایی ساکن بندرعباس را تایید کرد.
بر اساس این حکم٬ آرش راسخی، نسیم قنواتیان، مارال راستی، مهناز جاننثار، امید آفاقی، مهرالله افشار، ادیب حقپژوه و فرهاد امری جمعا به ۱۴ سال زندان و هر کدام به دو سال محرومیت از عضویت در گروهها و احزاب سیاسی و نیز ممنوعیت حضور در گردهمایی بهاییان محکوم شدهاند.
اتهام این افراد «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» عنوان شده است.
این اتهام در سالهای اخیر در پرونده دهها بهایی دیگر نیز مطرح شده است. جامعه جهانی بهایی این قبیل اتهامها را «بیاساس» میداند و میگوید بهاییان در ایران تنها به دلیل اعتقادات مذهبی خود بازداشت و در پروندههایی امنیتی به زندان محکوم میشوند.
صدور حکم چهار سال زندان برای فرانک جمشیدی٬ فعال محیط زیست در سنندج
فرانک جمشیدی٬ فعال محیط زیست در سنندج٬ در شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر به ریاست قاضی سعیدی به چهار سال زندان محکوم شد.
اتهام این فعال مدنی «عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کُرد» عنوان شده است.
فرانک جمشیدی٬ عضو جمعیت سبز کردستان٬ که طی سالهای اخیر بارها احضار و بازداشت شده است٬ آخرین بار تیرماه امسال توسط مامورین امنیتی بازداشت و پس از چهار ماه و نیم با وثیقهای ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
بازداشت مهدی فتحی٬ معلم و فعال صنفی
مهدی فتحی٬ معلم و فعال صنفی معلمان٬ روز ۱۷ بهمنماه توسط مامورین امنیتی در شهرستان پاسارگاد استان فارس بازداشت شد.
از علت بازداشت و وضعیت این فعال صنفی خبری منتشر نشده است.
او پیش از این هم با شکایت امام جمعه پاسارگاد به علت افشای تخلفات مالی امام جمعه و بنیاد علوی بازداشت شده بود.
صدور حکم هفت سال زندان برای رضا اسلامی٬ استاد دانشگاه «شهید بهشتی» در تهران
رضا اسلامی٬ استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران٬ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به هفت سال زندان٬ محرومیت از تدریس و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
اتهام این استاد دانشگاه «همکاری با دولت متخاصم» عنوان شده است.
رضا اسلامی استاد حقوق بشر و حقوق محیط زیست و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی است که ۲۳ اردیبهشت سال جاری توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد و از آن زمان در زندان اوین به سر میبرد.
رضا اسلامی دارای مدرک دکتری حقوق از دانشگاه مکگیل کانادا است و تابعیت مضاعف کانادا را نیز دارد.
بازداشت یک روزه صبا آذرپیک٬ روزنامهنگار
صبا آذرپیک٬ روزنامهنگار٬ روز یکشنبه ۱۹ بهمنماه در پی احضار به پلیس فتا٬ پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران، بازداشت و پس از یک روز با قرار کفالت آزاد شد.
درباره علت بازداشت این روزنامهنگار خبری منتشر نشده است.
عطاالله حافظی٬ همسر صبا آذرپیک٬ در رشته توییتی خطاب به ابراهیم رییسی٬ رییس قوه قضاییه ایران٬ بازداشت همسرش را «غیرقانونی» خوانده است.
صبا آذرپیک که طی سالهای اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است٬ به تازگی در کانال تلگرام خود از «زد و بند در قوه قضاییه» در رابطه با پرونده حمید حاجیان نوشته بود. حمید حاجیان وکیل دادگستری و از متهمان پرونده فساد در بانک سرمایه بود که اردیبهشت سال گذشته به ضرب گلوله کشته شد.
صدور حکم زندان و شلاق برای فریبرز کلانتری٬ روزنامهنگار
فریبرز کلانتری٬ روزنامهنگار٬ به ۷۴ ضربه شلاق و سه سال زندان محکوم شد.
این حکم در شعبه ۱۰۴۰ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی شهید قدوسی تهران برای او صادر شده و در صورت تایید دو سال آن قابل اجراست.
اتهام فریبرز کلانتری در این پرونده «توهین»٬ «افترا» و «نشر اکاذیب» عنوان شده است.
این روزنامهنگار در صفحه توییتر خود نوشته که دلیل صدور این حکم انتشار مطالبی توسط او در یک کانال تلگرامی است درباره فساد اقتصادی مهدی جهانگیری برادر معاون رئیس جمهور ایران.
صدور احکام زندان برای روزنامهنگاران به دلیل اطلاعرسانیشان از فساد اداری و اقتصادی در ایران پیشتر هم سابقه داشته٬ در این باره میتوان به حکم زندان یاشار سلطانی اشاره کرد٬ روزنامهنگاری که سال ۹۵ از فساد در شهرداری تهران نوشت و در پی آن بازداشت شد و محکوم به پنج سال زندان.