خبرگزاری رویترز از قول سه منبع گزارش داده که ایران دومین محموله مواد شیمیایی کاتالیست برای راهاندازی پالایشگاههای ونزوئلا را از طریق هواپیما ارسال کرده است.
کاتالیستها مواد شیمیایی هستند که برای تولید بنزین و اکتانافزایی آن استفاده میشود.
رویترز جمعه ۲۴ بهمن گزارش داد این مواد شیمیایی از طریق هواپیما برای پالایشگاه پاراگوانا با ظرفیت پالایش روزانه ۹۵۵ هزار بشکه نفت ارسال شده است.
ایران پارسال نیز از طریق خطوط هوایی مواد شیمیایی برای پالایشگاه کاردون با ظرفیت فرآوری روزانه ۳۱۰ هزار بشکه نفت ارسال کرده بود.
پالایشگاههای ونزوئلا به خاطر نبود سرمایه و مدیریت ناکارآمد از کار افتادهاند به طوری که پالایشگاه کاردون روزانه تنها ۶۰ هزار بشکه توان تولید بنزین دارد.
ایران با ارسال مواد شیمیایی در تلاش است تولید بنزین پالایشگاههای ونزوئلا را احیا کند. اردیبهشت امسال همچنین متخصصان ایرانی برای انجام تعمیرات در دو پالایشگاه ونزوئلا به این کشور اعزام شدند.
یکی از این پالایشگاهها، کاردون بود که تیرماه ۹۹ یک ماه بعد از این تعمیر دچار آتشسوزی در واحد کراکینگ کاتالیزوری شد. پالایشگاه دوم هم «ال پالیتو» بود که تلاش متخصصان ایرانی برای راهاندازی آن ناموفق ماند.
رویترز گزارش داده که یک هواپیمای متعلق به خطوط هوایی ونزوئلا کاتالیستها را در تاریخ ۱۰ فوریه (سهشنبه هفته جاری) از تهران بار زده و یک روز بعد به ونزوئلا رسانده است. انتظار میرود چندین دور پرواز دیگر برای انتقال بقیه کاتالیستها نیاز باشد.
این خبرگزاری همچنین گزارش داده که ایران سه محموله بنزین از طریق نفتکشها به ونزوئلا ارسال کرده است.
ایران تاکنون چندین محموله بنزین به ونزوئلا ارسال کرده که اولین آنها به حجم ۱.۵ میلیون بشکه، اردیبهشت امسال به ونزوئلا رسید و دومین محموله با حجم ۱.۲ میلیون بشکه توسط آمریکا توقیف شد.
ایران همچنین تاکنون دو بار محموله نفت فوق سبک به ونزوئلا ارسال کرده چنان که خبرگزاری بلومبرگ آذر ماه امسال گزارش داد که ۱۰ نفتکش ایرانی حامل محصولات نفتی راهی ونزوئلا شدهاند.
در این میان، اخیرا آمریکا از توقیف یک محموله ۲ میلیون بشکهای نفت ایران که راهی ونزوئلا شده بود خبر داد.
آمریکا محموله توقیف شده بنزین را به فروش رساند و وزارت دادگستری این کشور میگوید محموله نفت را هم خواهد فروخت.
پول این محمولهها به صندوق حمایت از قربانیان تروریسم دولتی در آمریکا واریز خواهد شد.
با استفاده از گزارش خبرگزاریهای رویترز، بلومبرگ، و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن