لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۴

مخالفت «۱۷۰ نماینده مجلس» با تصویب لوایح پولشویی در مجمع تشخیص 


تصویری آرشیوی از یکی از جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام
تصویری آرشیوی از یکی از جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام

در حالی که سه عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام از احتمال تصویب لوایح پولشویی در روزهای آینده خبر داده‌اند، یک نماینده مجلس از صدور بیانیه ۱۷۰ نماینده مجلس در مخالفت با این تصویب این لوایح خبر داده است.

در همین زمینه، محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به خبرگزاری برنا گفته است لوایح مربوط به « اف‌ای‌تی‌اف به احتمال زیاد تصویب می شود».

محسن مجتهد شبستری، دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که از مخالفان تصویب این لوایح است، گفته است «در صورت پذیرش، تصویب این لوایح به صورت مشروط خواهد بود» و باید کارگروه اقدام مالی به تعهدات خود عمل کند.

محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نیز که از حامیان تصویب این لوایح است، با ابراز اینکه توضیحات مقام‌های دولتی برخی از مخالفان تصویب این لوایح را مردد کرده، از افزایش احتمال تصویب این لوایح خبر داده است.

در نقطه مقابل، قاسم ساعدی، نماینده مجلس به خبرگزاری فارس گفته است که ۱۷۰ نماینده مجلس بیانیه‌ای را در مخالفت با «پیوستن ایران به کنوانسیون‌های» اف‌ای‌تی‌اف امضا کرده‌اند.

مجتبی ذوالنور، رئيس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به این خبرگزاری گفته است که با تصویب این لوایح مخالف است، چون به گفته او تصویب این لوایح «آب باریکه دور زدن تحریم‌ها را قطع خواهد کرد».

گروه ویژه اقدام مالی که با پولشویی مبارزه می‌کند، به دلیل امتناع جمهوری اسلامی از تصویب این لوایح، ایران را به فهرست سیاه خود بازگردانده و به همه کشورها اختیار داده است که در نقل و انتقال‌ مالی با ایران به طور مستقل اقدام کنند.

از چهار لایحه‌ای که باید در این زمینه به تصویب نهایی برسد، دو لایحه مقابله با جرایم سازمان‌یافته فراملی موسوم به پالرمو و مقابله با تأمین مالی تروریسم، همچنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف است.

مخالفان تصویب این لوایح می‌گویند در صورت تصویب آن‌ها، کمک‌های مالی ایران به گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران مانند حزب‌الله لبنان با مشکل مواجه خواهد شد و اطلاعات مربوط به روش‌های دور زدن تحریم‌ها لو خواهد رفت.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، پیشنهاد کرده است که این لوایح به تصویب برسد ولی تاکید شود که جمهوری اسلامی اطلاعات مربوط به دور زدن تحریم‌ها را در اختیار گروه ویژه اقدام مالی نخواهد گذاشت.

فعالان اقتصادی ایران می‌گویند عدم تصویب این لوایح و قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه پولشویی باعث به حداقل رسیدن مبادلات مالی و بانکی از جمله با کشورهایی چون چین و روسیه شده است.

منبع: فارس، خبرآنلاین، برنا/ ر.ح
XS
SM
MD
LG