نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور نمایندگان ایران و طرفهای مقابل توافق برجام پس از چهار روز در وین به پایان رسید.
در دومین جلسه حضوری هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام که از روز سهشنبه هفته جاری در وین از سر گرفته شده بود، علاوه بر نمایندگان ایران، دیپلماتهایی از آلمان، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و اتحادیه اروپا شرکت داشتند.
میخائیل اولیانوف، سفیر و نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین پس از این نشست گفته که شرکتکنندگان «پیشرفتهای اولیه» در گفتوگوهای تخصصی را مد نظر قرار دادند.
هنوز اطلاعات بیشتری از توافقهای احتمالی به دستآمده در این نشست به بیرون درز نکرده است.
نمایندگان اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده جلسات کارشناسی، نتیجه رایزنیهای کارشناسان ایران و کشورهای ۴+۱ را به اعضای کمیسیون مشترک گزارش کردند.
آن طور که خبرگزاری ایسنا روز جمعه، ۲۰ فروردین، گزارش کرد، «ارائه گزارش رایزنیهای فنی صورت گرفته در جلسات گروههای کارشناسی لغو تحریم و هستهای، مهمترین دستورکار این نشست بود.»
عباس عراقچی، رئیس هیئت مذاکرهکننده ایران، ادامه تعاملات جدی از سوی تهران را «منوط به مشاهده اراده سیاسی و جدیت در طرفهای مقابل» عنوان کرد.
وی افزود: «در غیر این صورت، دلیلی برای ادامه مذاکرات وجود نخواهد داشت.»
آقای عراقچی در جریان این مذاکرات بر لغو «کلیه» تحریمهایی که در دوران دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین آمریکا علیه ایران وضع شدهاند، تاکید کرده است.
وی افزود: «تنها پس از راستیآزمایی لغو این تحریمها، ایران آمادگی دارد تا اقدامات جبرانی خود را متوقف نموده و به اجرای کامل برجام بازگردد.»
قرار است جلسه آینده کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان روز چهارشنبه آتی در وین برگزار شود و رایزنیهای فنی و تخصصی برای تهیه و ارائه فهرست اقداماتی ادامه یابد که باید از سوی همه طرفها در حوزه رفع تحریم و اقدامات هستهای برای احیای برجام صورت گیرد.
خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت حسن روحانی نیز در خبری نوشته که در «هیچ یک» از مذاکرات هئیت ایرانی در وین «آمریکا حضور نداشت.»
پیش از این یک مقام رسمی جمهوری اسلامی گفته بود «مقاومت» ایالات متحده در برابر لغو تحریمهای غیراتمی ایران «اصلیترین مانع» در پیشبرد مذاکرات احیای برجام است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم اعلام کرده که ایالات متحده در راستای احیای توافق هستهای موسوم به برجام، آماده برداشتن گامهای لازم و تحریمهای ناسازگار با این توافق است.
وی در عین حال افزوده بود که ماهیت دقیق هرگونه رفع تحریم، به «دیپلماسی» بستگی دارد و آمریکا هیچگونه مشوق یکجانبهای به ایران نخواهد داد تا این کشور به پایبندی به تعهداتش برجامی خود بازگردد.
این در حالی است که جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده تا آمریکا همه تحریمها علیه ایران را رفع نکند، تهران به تعهدات برجامی خود بازنخواهد گشت.