لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۷

تانکر ترکرز: دو ناو ایرانی برای «مانور مشترک» با روسیه راهی سوریه هستند


تصویر ماهواره‌ای از ناو بندر مکران (عکس از آرشیو)
تصویر ماهواره‌ای از ناو بندر مکران (عکس از آرشیو)

در حالی که در روزهای اخیر، وزیر دفاع آمریکا از گزارش‌هایی مبنی بر احتمال حرکت دو ناو ایران به سوی ونزوئلا ابراز نگرانی کرده بود، شرکت ردیابی نفتکش‌ها، «تانکر ترکرز»، امروز از حرکت این دو شناور به سوی سوریه برای شرکت در یک «مانور دریایی» مشترک با روسیه خبر داد.

حساب توئیتری این شرکت، نام این دو شناور ایرانی را «مکران» و «سهند» گزارش کرده است.

تانکر ترکرز پیش‌بینی کرده که این دو شناور تا روز چهارم ژوئیه که دومین سالروز توقیف نفت‌کش غول‌پیکر «گریس یک» است، موفق شوند از تنگه «جبل‌الطارق» عبور کنند.


«تانکر ترکرز» پیش از این اطلاعاتی از شناور «مکران» منتشر کرده و نوشته بود که این شناور پیش از این نفت خام حمل می‌کرد.

خبرگزاری فارس از مکران با عنوان یک «ناو بندر» نام برده که توانایی حمل شش تا هفت فروند بالگرد را دارد و در دی ماه سال ۹۹ به نیروی دریایی ارتش ملحق شده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه ۲۰ خرداد نسبت به حضور این دو ناو در اقیانوس اطلس که گفته می‌شد احتمالا به سوی ونزوئلا در حرکتند، ابراز نگرانی کرده بود.

اشاره تانکر ترکرز به سالروز توقیف «گریس یک» به گزارش خود این شرکت ردیابی نفتکش‌ها بازمی‌گردد که نوشته بود نفتکش «گریس ۱» که بعدا به «آدریان دریا ۱» تغییر نام داد، از سیزدهم تیرماه سال ۹۸ به ظن حمل نفت برای سوریه به مدت ۴۵ روز در آب‌های جبل‌الطارق توقیف بود.

اما ایران همان زمان اعلام کرد که مقصد نفتکش سوریه نیست.

با این حال دولت جبل‌الطارق در بیانیه‌ای رسمی از توقیف یک ابرنفتکش در آب‌های خود خبر داده بود که به گفته خبرگزاری رویترز «از ایران» عازم سوریه بوده است.

در بیانیه دولت جبل‌الطارق به نام ایران اشاره نشده بود، اما دلیل توقیف این نفتکش «نقض» تحریم‌های اروپا علیه سوریه قید شد.

این نفتکش ۲۷ مرداد همان سال جبل‌الطارق را ترک کرد و چند بار مسیر خود را در دریا تغییر داد و نهایتا در نزدیکی بندر بانیاس سوریه لنگر انداخت.

ایران بعد از آزادی نفتکش مدعی شد که نفت آن فروخته شده و صاحب محموله نفتی خود درباره آن تصمیم خواهد گرفت؛ موضوعی که با واکنش آمریکا مواجه شد و ایران را به «فریبکاری» متهم کرد.

شرکت ردیابی نفتکش‌ها، مهرماه ۹۸ گزارش داده بود که نفتکش «جاسمین» ایران با ۳۵۰ هزار بشکه ظرفیت در کنار نفتکش «آدریان دریا ۱» پهلوگیری کرده و نحوه ایستادن آنها حالت تخلیه نفت از یک کشتی به کشتی دیگر را دارد.

نفتکش «آدریان دریا» با ۲.۱ میلیون بشکه نفت به ارزش حدود ۱۲۰ میلیون دلار به حدی بزرگ بود که نمی‌توانست مستقیما در بنادر سوریه بار خود را تخلیه کند و یک نفتکش کوچک دیگر مانند جاسمین لازم بود تا بار آن را طی چند مرحله تخلیه کند.

در بیانیه جبل‌الطارق آمده بود: «دلایلی داریم مبنی بر این که گریس ۱ محموله نفت خام خود را به پالایشگاه بانیاس در سوریه می‌برد.»

این پالایشگاه نیز مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه دولت بشار اسد در سوریه است.

اروپا دو پالایشگاه بانیاس و حمص را به اتهام حمایت مالی از رژیم بشار اسد تحریم کرده‌ است.


با استفاده از گزارش تانکر ترکرز و رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
XS
SM
MD
LG