لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۶

بررسی ادعای سخنگوی وزارت بهداشت درباره اینکه «سیستان و بلوچستان کمبود تخت‌ بیمارستانی ندارد»


تجمع شهروندان سیستان و بلوچستان مقابل یکی از درمانگاه‌های ویژه موارد کرونا
تجمع شهروندان سیستان و بلوچستان مقابل یکی از درمانگاه‌های ویژه موارد کرونا
سیما سادات لاری

سیما سادات لاری

سخنگوی وزارت بهداشت در دولت روحانی

«کمبودی از نظر تخت‌های بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد»

نادرست

سخنگوی وزارت بهداشت در دولت حسن روحانی روز ۱۴ تیرماه در گفتگویی با خبرگزاری «برنا» درباره افزایش آمار ابتلا و تلفات ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان – بدون اشاره‌ای به روند کند واکسیناسیون - از «شیوع ویروس جهش یافته کرونا»، «گرمای هوا»، «تجمع در محل‌های سربسته» و «مهاجرت‌های غیرقانونی افراد از کشورهای همسایه شرقی» به عنوان مهم‌ترین عوامل خیز کرونا در این استان یاد کرد.

سیما سادات لاری در ادامه گفت که «کمبودی از نظر تخت‌های بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد».

آیا ادعای او درست است؟ و مردم استان سیستان و بلوچستان، به راستی، هیچ کمبودی در زمینه تخت بیمارستانی ندارند؟

نگاهی به جدیدترین گزارش‌های منتشر شده حتی از سوی مقام‌های مسئول در این استان درباره اوضاع بیمارستان‌ها و میزان رسیدگی به مبتلایان، نشان می‌دهند که برخلاف ادعای سخنگوی وزارت بهداشت، مردم این استان به شدت با مشکل کمبود تخت بیمارستانی مواجه هستند و شماری از شهرستان‌ها اساساً بیمارستان هم ندارند.

از این رو سخنان خانم سیما سادات لاری مبنی بر اینکه «کمبودی از نظر تخت‌های بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد»، ادعایی نادرست است؛ ادعایی که به گفته یکی از مسئولان این استان، «توهین به شعور مردم» است.

از جمله، تنها یک روز بعد از این ادعای سخنگوی وزارت بهداشت، یک عضو مجلس شورای اسلامی از سیستان و بلوچستان گفت که در جنوب این استان، «از پهنه جاسک تا راسک کمتر از ۳۰۰ تخت بیمارستانی» وجود دارد.

معین‌الدین سعیدی، با اشاره به «صف افرادی که پشت در بیمارستان‌ها منتظر یک تخت خالی هستند»، افزود که اینها «واقعیت» هستند.

او همچنین در اظهارنظری دیگر گفت که «چهار شهرستان قصرقند، زرآباد، دشتیاری و کُنارک از شش شهرستان جنوب سیستان و بلوچستان اصلا بیمارستان ندارند».

اسماعیل حسین‌زهی، عضو مجلس شورای اسلامی از شهرستان خاش هم روز ۱۹ تیرماه به خبرگزاری ایلنا گفت که با وجود ابتلای سه تا چهار نفر به کرونا در هر خانواده در سیستان و بلوچستان بیشتر مردم در خانه‌هایشان «خوددرمانی انجام می‌دهند» و وقتی به بیمارستان مراجعه می‌کنند، «به آنها اعلام می‌شود تخت خالی و جا نداریم».

او با تاکید بر اینکه امکانات و زیرساخت‌های لازم در این استان وجود ندارد، افزود که به وزارت بهداشت، «گزارشات غلط» داده می‌شود.

فداحسین مالکی، عضو مجلس شورای اسلامی از زاهدان نیز روز ۲۱ تیرماه به خبرگزاری ایسنا گفت که «در حال حاضر بزرگترین مشکل سیستان و بلوچستان کمبود اکسیژن، پزشک و واکسن است».

او ادعای مقام‌های وزارت بهداشت مبنی بر فقدان مشکل تخت بیمارستانی و دستگاه اکسیژن‌ساز در سیستان و بلوچستان را «نوعی توهین به شعور مردم» دانست.

در همین خصوص، احمد بامری، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر روز ۳۰ تیرماه در گفتگویی با خبرگزاری تسنیم، پروژه‌های نیمه‌کاره درمانی و بیمارستانی در سیستان و بلوچستان را یک «تراژدی» توصیف کرد و افزود که این استان «پایین‌ترین شاخص تخت بیمارستانی» را در کل کشور داراست.

همزمان تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهند شماری از بیماران در سیستان و بلوچستان در محوطه‌های غیربیمارستانی و شبیه به پارک، مشغول خوددرمانی هستند و سرم‌های خود را از درخت آویزان کرده‌اند.

از این رو، سخنان سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه «کمبودی از نظر تخت‌های بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد»، ادعایی نادرست است؛ مردم این استان سال‌هاست که با انواع کمبودها از جمله کمبود تخت بیمارستانی دست به گریبان هستند به طوری که شماری از شهرهای این استان، اساساً بیمارستان ندارند.

به گفته برخی از افراد مسئول و همچنین تصاویر دریافتی در شبکه‌های اجتماعی، مردم گاه ساعت‌ها در انتظار تخت خالی، پشت در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها به انتظار می‌مانند و یا ناچار، به خود درمانی می‌پردازند.

XS
SM
MD
LG