(rm) صدا | [ 6:15 mins ]
کارشناسان و نمایندگان سراسر جهان، از روز دوشنبه در شهر مونترآل کانادا گرد میآیند تا معضل گرمای سیاره زمین را مورد بررسی قرار دهند.این دانشمندان خود را آماده میکنند تا در کنفرانس هفته آینده در مونترآل، درباره تغییرات آب و هوایی، ضرورت اقدامات بیشتر بینالمللی برای مقابله با گرمایش فزاینده زمین را مورد مذاکره قرار دهند. شواهد فزاینده حاکی از آن است که آب شدن یخهای قطبی و بالا آمدن سطح دریاها خطری جدی برای جهان محسوب میشود. مطالعات گروه پیتر وبستر در دانشگاه جی. آی . تی. جورجیا، حاکی از آن است که شمار توفانهای دریایی شماره چهارم و پنجم که از قدرت تخریب بیشتری برخوردارند، در 35 سال گذشته به طور قابل ملاحظهای افزایش پیدا کردهاست. بیل چامیتز، رئیس صندوق دفاع از محیط زیست در آمریکا، مانند برخی دانشمندان دیگر، معتقد است که آب شدن یخهای قطبی، میتواند تهدیدی برای همه جهانیان محسوب شود. مسعود ملک (رادیوفردا): دانشمندان خود را آماده میکنند تا در کنفرانس هفته آینده در مونترآل کانادا، درباره تغییرات آب و هوایی، ضرورت اقدامات بیشتر بینالمللی برای مقابله با گرمایش فزاینده زمین را مورد مذاکره قرار دهند. یک گزارش دانشمندان آمریکایی که اخیرا منتشر شد، حاکیست که حجم یخهای قطبی با سرعت بیسابقهای در حال کاهش است .
شواهد فزاینده حاکی از آن است که آب شدن یخهای قطبی و بالا آمدن سطح دریاها خطر جدی برای جهان محسوب میشود. در ماه سپتامبر، گزارش مرکز اطلاعات ملی برف و یخ آمریکا، نشان داد که حجم یخهای قطبی به کوچکترین میزان خود در دستکم یک قرن گذشته رسیدهاست. این در حالیست که سال گذشته نیز، در گزارش تحقیقاتی 250 کارشناس، پیشبینی شده بود که قطبها، با توجه به روند گرمایش زمین، در صد سال آینده، همه یخهای خود را از دست بدهند. بیل چامیتز، رئیس صندوق دفاع از محیط زیست در آمریکا، مانند برخی دانشمندان دیگر، معتقد است که آب شدن یخهای قطبی، میتواند تهدیدی برای همه جهانیان محسوب شود.
بیل چامیتز میگوید، شواهدی که میبینیم، مانند توفانهای دریایی یا آب شدن یخقطبها، تنها دو نشانهای هستند که در جریان بودن روند گرمایش زمین را تایید میکنند. وی میگوید که گرمایش زمین سریعتر از آنچه ما فکر میکردیم در جریان است و ما باید درباره ایجاد تغییراتی برای مقابله با تاثیرات برگشت ناپذیر و حتی ناخوشآیند روند گرمایش زمین به طور جدیتر عمل کنیم . در دانشگاه ام. آی. تی . ماساچوست، هواشناس، کری امانوئل، با استناد به اطلاعات مربوط به دما و توفانها در سی سال گذشته، میگوید: قابلیت تخریب توفانهای فصلی شمال اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس، به دوبرابر افزایش پیدا کردهاست.
همچنین مطالعات گروه پیتر وبستر در دانشگاه جی. آی . تی. جورجیا، حاکی از آن است که شمار توفانهای دریایی شماره چهارم و پنجم که از قدرت تخریب بیشتری برخوردارند، در 35 سال گذشته به طور قابل ملاحظهای افزایش پیدا کردهاست. بیل چامیتز میگوید که این مطالعات، یکدیگر را تایید میکنند و دلالت بر رابطه قوی افزایش دمای زمین با افزاییش قدرت تخریب توفانهای دریایی دارند. خساراتی که توفانهای کاترینا و ریتا به وجود آورد، میتواند به عنوان حاصل تاثیرات گرمایش زمین تلقی شود. باب کورل، سیاستگذار ارشد انجمن هواشناسی آمریکا میگوید که به عقیده او، درک ناکافی از تاثیرات گرمایش زمین، باعث شده که این مسئله، اولویت در نزد رهبران جهان را از دست بدهد. به گفته باب کورل، این مسئله برای کره زمین حائز اهمیت جدی است.
بونل کوهن، عضو ارشد مرکز تحقیقات ملی آمریکا برای سیاست عمومی، از مخالفان سرسخت پروتکل کیوتوی سازمان ملل متحد است که برای کنترل میزان آلودگی هوا در کشورهای پیشرفته تدوین و تنظیم شدهاست، معتقد است که این پروتکل، بیشتر پیشرفتهای اقتصادی آمریکا را محدود میکند تا ربطی به میزان آلودگی هوای کره زمین داشته باشد. وی میگوید که نیاز به انرژی در جهان در دهها سال آینده، رو به افزایش خواهد بود. به گفته وی، پیمانی با هدف محدود کردن مصرف انرژی و تغییر منابع انرژی به منابع ناشناخته دیگری، به راحتی میسر نخواهد بود.
جرج بوش، رئیس جمهوری آمریکا، در سال 2001، این کشور را از قید پروتکل کیوتو رها کرد و گفت، پایبندی به این پروتکل برای آمریکا بسیار پرهزینه است، و آن را غیرعادلانه خواند. پیمان کیوتو همچنین در جلب حمایت گسترده جهانی نیز چندان موفق نبوده است. هند، استرالیا، چین و بریتانیا، به دنبال راه حل جدیدی برای جایگزینکردن پروتکل هستند.
کوتاه شده