لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۶

همسر زاغری پس از دیدار با وزیر خارجه بریتانیا: نومیدکننده بود، به اعتصاب غذا ادامه می‌دهم


ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری زندانی دوتابعیتی در ایران، از روز دوم آبان در مقابل وزارت خارجه بریتانیا دست به اعتصاب غذا زده است
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری زندانی دوتابعیتی در ایران، از روز دوم آبان در مقابل وزارت خارجه بریتانیا دست به اعتصاب غذا زده است

ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری زندانی دوتابعیتی در ایران، روز پنج‌شنبه ششم آبان در گفت‌وگو با رادیو فردا گفت که دیدار امروز با وزیر خارجه بریتانیا ملاقاتی «نومید‌کننده» بود.

پنج روز از اعتصاب غذای آقای رتکلیف در پیاده‌رو مقابل ساختمان وزارت خارجه بریتانیا می‌گذرد. او پیشتر در مصاحبه با رادیو فردا دلیل این اقدام خود را نگرانی از حبس مجدد همسرش و نارضایتی از رویکرد دولت بریتانیا به این موضوع عنوان کرده بود.

او پس از دیدار امروز خود با لیز تراس گفت: «روی‌هم‌رفته ملاقاتی نومیدکننده بود. گفتم که هیچ اعتمادی به راهبرد دولت ندارم و به دنبال این هستم که این راهبرد تغییر کند».

نازنین زاغری،‌ کارمند بنیاد تامسون رویترز، در فروردین ۹۵ در پایان سفرش به ایران که برای دیدار با خانواده خود رفته بود، در فرودگاه تهران به اتهام «جاسوسی» بازداشت و به پنج سال زندان محکوم شد. از چند ماه پیش،‌ با وجود پایان یافتن دوران محکومیت خانم زاغری، حکومت ایران پرونده‌ تازه‌ای علیه او گشود و وی را دوباره به زندان محکوم کرد.

نازنین زاغری همواره کلیه اتهامات مطرح شده علیه خود را رد کرده و ریچارد رتکلیف نیز بارها زندانی شدن همسرش را «گروگان‌گیری» حکومت ایران بر سر پرونده ۴۰۰ میلیون پوند بدهی بریتانیا به ایران دانسته است.

دولت بریتانیا به دلیل تحویل ندادن تانک‌های مدل چیفتن که قرارداد آن بیش از چهار دهه پیش میان حکومت پهلوی و دولت وقت بریتانیا امضا شده بود، حدود چهارصد میلیون پوند به ایران بدهکار است.

آقای رتکلیف در بخش دیگری از مصاحبه امروز خود با رادیو فردا افزود لیز تراس تمایلی به تغییر رویکرد بریتانیا در برابر حکومت ایران نشان نداد و در عوض تاکید کرد که «همه سخت مشغول کار کردن روی این پرونده هستند».

همسر نازنین زاغری اما شیوه بریتانیا در برخورد با این پرونده را «اشتباه» دانست و گفت: «آن‌ها نمی‌توانند توضیح دهند که چرا بدهی ایران را نمی‌پردازند. آن‌ها آشکارا می‌دانند که پرداخت این بدهی به بازگشت نازنین و بقیه (زندانیان دوتابعیتی در ایران) به خانه منجر خواهد شد».

او عدم تمایل دولت بریتانیا برای اعمال فشار به جمهوری اسلامی ایران در این زمینه و تداوم آزار نازنین (همسرش) را «غیرقابل قبول» دانست و گفت که این موضوع را با خانم تراس هم در میان گذاشته است.

همسر خانم زاغری همچنین گفت که به نظر می‌رسد دولت بریتانیا هنوز متوجه موضوع نشده است.

او در عین حال تاکید کرد همچنان به اعتصاب غذا و حضور در چادری مقابل وزارت خارجه ادامه خواهد داد تا واکنشی از سوی وزیر خارجه و نخست‌وزیر بریتانیا به خواسته‌اش دریافت کند.

این نخستین بار نیست که ریچارد رتکلیف اعتصاب غذا می‌کند. او دو سال پیش نیز در خارج از سفارت ایران دست به اعتصاب غذای ۱۵ روزه زد؛ اقدامی که باعث شد گابریلا، دختر هفت ساله آن‌ها، پس از ۱۳۰۰ روز جدایی از تهران به نزد پدرش در لندن باز گردد.

حکومت ایران در سال‌های اخیر تعداد زیادی از اتباع خارجی و ایرانی‌های دو تابعیتی را به اتهام‌های گوناگون از جمله جاسوسی، همکاری با نهادهای امنیتی خارجی و یا اقدام علیه نظام بازداشت کرده و برخی از این افراد با زندانیان ایرانی در کشورهای دیگر مبادله شده‌اند. این رویه جمهوری اسلامی بارها از سوی دولت‌ها و سازمان‌های حقوق بشری در سراسر دنیا محکوم و به «گروگان‌گیری» تعبیر شده است.

بر اساس مصاحبه رادیو فردا، توئیتر و گزارش‌های مختلف خبری/آ.ت/ک.ر
XS
SM
MD
LG