احسان قاضیزاده، نماینده مجلس ایران، گفته است در سه سال اخیر نزدیک به چهار هزار پزشک و حدود سیصد هزار نفر از جمعیت دانشگاهی ایران که مدارک فوق لیسانس و دکترا داشتهاند، ایران را ترک کردهاند.
پیش از این نیز حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ایران، در نامهای به رهبر جمهوری اسلامی از «افزایش آمار مهاجرت پزشکان» و «خروج پزشکان از کسوت عضویت هیئت علمی» ابراز نگرانی کرده بود.
وی در این نامه درباره پیامدهای این وضعیت بر «کیفیت، سرعت و دقت خدمات بهداشتی و درمانی» هشدار داد و خالی ماندن صندلیهای تخصصی در برخی از رشتههای مادر را «بسیار نگرانکننده» عنوان کرده بود.
چند روز پس از آن، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با گروهی از «نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی» کشور، بدون اشاره به دلایل افزایش مهاجرت نخبگان از ایران، گفت افرادی که در دانشگاهها جوانان نخبه را به ترک کشور «تشویق میکنند»، «خیانت» میکنند.
خبرگزاری مهر نیز نوشته وزارت بهداشت، فرهنگستان علوم پزشکی کشور، سازمان نظام پزشکی و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نامهای از ابراهیم رئيسی به عنوان رئيس شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستند طرح افزایش ظرفیت پزشکی از دستورکار خارج شود و درباره آمار مهاجرت پزشکان به خارج از کشور هشدار دادهاند.
علاوه بر بحث مهاجرت، در ماههای اخیر گزارشهای زیادی درباره افزایش خودکشی در جامعه پزشکی ایران نیز منتشر شده است.
در همین رابطه خبرگزاری ایسنا ۲۰ اردییهشت از خودکشی چهار دانشجوی دستیاری پزشکی در بیمارستان طی دو هفته قبل از آن تاریخ خبر داده بود.
در این رابطه شوراهای صنفی دانشجویان بیش از ۹ دانشگاه علوم پزشکی کشور با ارسال نامهای به وزیر بهداشت خواستار رسیدگی به وضعیت دانشجویان این رشته شدهاند.