دنیای خودروها تا چند دهه دیگر به تسخیر خودروهای برقی درخواهد آمد همچنانکه شرکت بامو نیز قصد دارد تا ۱۰ سال آینده خودروهای خود را برقی میکند.
سرطراح بامو، آقای فن هویدونک، در گفتوگو با رادیو فردا درباره خودروهای جدید برقی این شرکت گفت: «من فکر میکنم طراحی خودروهای جدید برقی بامو بسیار لوکس انجام شده و سعی شده یک طراحی گرم و با حس و حال ایجاد شود.
سعی کردیم در صندلی خودرو شبیه صندلیهای خانه کار کنیم تا همان میزان راحتی را به کاربر القا کند. این به این دلیل است که این خودرو خودران است و سرنشینان مانند خانۀ در حال حرکت در داخل آن هستند.»
بامو در حال کار روی این موضوع است که مواد استفادهشده در خودرو قابل بازیافت باشد تا آسیب کمتری به محیط زیست وارد شود. در این باره سرطراح بامو توضیح میدهد: «تمام موادی که در خودرو جدید ما برای آینده میبینید، قابل بازیافت هستند. اگر دقت کنید، در داشبورت هیچ دکمه یا صفحه نمایشگری وجود ندارد؛ دلیل آن این است که شیشه جلو خودرو مانند یک نمایشگر بزرگ عمل میکند و خودرو به فرامین لمسی یا صوتی کاربر گوش میدهد.»
این شرکت در چند سال اخیر بهشدت زیر انتقاد بوده که طراحی محصولات آینده خود را زشت انجام میدهد.
در پاسخ به این انتقادات سرطراح بامو به رادیو فردا میگوید: «در مقابل کسانی که میگویند طراحیهای آینده بامو زشت شده است ما میگوییم این طراحیها زیبا هستند اما متفاوت با آنچه امروز مردم به آن عادت کردهاند، طراحی شدهاند. سلیقه خودرویی مردم با توجه به آینده صنعت خودرو تغییر خواهد کرد و این آینده صنعت خودرو است.»
در آلمان انتقاد گستردهای به موتورهای دیزلی شده است و فشار روی بامو هم برای تغییر جهت زیاد است.
سرطراح بامو، آقای فن هویدونک، توضیح میدهد: «ما باور داریم که هماکنون در نقطهای هستیم که بزرگترین تغییر در فناوری خودرو در حال رخ دادن است و این یک ظرفیت بزرگ را برای تغییر در نگاه ما به طراحی خودرو ایجاد میکند.
در ده سال آینده تمام خودروهای بامو برقی خواهند شد و تمام شرکتهای خودروسازی هم به این سمت حرکت خواهند کرد و موتورهای احتراق داخلی به مرور زمان کنار گذاشته میشوند؛ این آینده جهان حملونقل است.»
خودروهای آینده بامو با اینکه موتور برقی دارند، از دو سیستم استفاده خواهند کرد؛ برخی تنها شارژی خواهند بود و برخی دیگر پیل سوختی.
ماریوس تانگبی، سخنگوی بامو، درباره آینده خودروها به رادیو فردا میگوید: «این شرکت آلمانی قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ نیمی از خودروهای خود را الکتریکی کند. البته این گروه خودروسازی که شامل مینی و رولزرویس هم میشود، توسعه موتورهای احتراق داخلی را هم پیگیری خواهد کرد و موتورهای بنزینی و دیزلی جدیدی را هم با افزایش راندمان و کاهش آلایندگی تولید میکند.»
هماکنون بسیاری از شرکتها در حال حرکت به سمت خودروهای برقی هستند، اما این خودروهای جدید منتقدانی هم دارد. منتقدان میگویند این خودروها آن اندازه که تبلیغ میشود پاک نیستند چرا که برای تولید برق همچنان از سوخت فسیلی استفاده میشود. از طرفی باتری این خودروها خود میتواند به عاملی برای آلودگی محیط زیست تبدیل شود.
علاوه بر این، این خودروها همچنان گران هستند و اگر در تیراژ گسترده تولید و استفاده شوند، میتوانند به سیستم برق شهری نیز فشار گسترده وارد کنند.