لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۸

پدر و برادر فرزاد انصاری‌فر، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، بازداشت شدند


امین انصاری فر(سمت راست) پدر و آرمان انصاری‌فر(سمت چپ) برادر فرزاد انصاری‌فر
امین انصاری فر(سمت راست) پدر و آرمان انصاری‌فر(سمت چپ) برادر فرزاد انصاری‌فر

آرمان انصاری‌فر، برادر فرزاد انصاری‌فر از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، یک روز پس از بازداشت پدرش روز یک‌شنبه، یکم اسفند در بهبهان بازداشت شد.

امین انصاری‌فر، پدر فرزاد انصاری‌فر، نیز روز شنبه، ۲۹ بهمن در پی مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب بهبهان بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل شد. او پیشتر طی ابلاغیه‌ای جهت دفاع از خود در خصوص اتهام «تبلیغ به نفع گروه‌ها یا سازمان‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی» احضار شده بود.

امین انصاری‌فر در دادگاه بین‌المللی مردمی آبان که برای رسیدگی به سرکوب اعتراضات در آبان‌ ۹۸ برگزار شد، به‌عنوان یکی از شاهدان درباره کشته شدن پسرش و فشارهای امنیتی بر خانواده او به دلیل پیگیری دلایل کشته شدن او شهادت داده بود.

تاکنون دو دور از دادگاه بین‌المللی مردمی آبان در لندن برگزار شده است. در دور اول این دادگاه که آبان‌ امسال توسط سازمان‌های «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و سازمان بین‌المللی «با هم علیه اعدام» برپا شد، ۳۴ شاهد و شش کارشناس شاهد اسناد و مدارک خود درباره کشتار و سرکوب در آبان ۹۸ را ارائه کردند.

براساس اسناد و مدارک رسیده به این دادگاه از سوی ۴۴۰ نفر که شهادت ۲۱۹ تن از آن‌ها اخذ و راستی‌آزمایی شده است، دادستانی دادگاه بین‌المللی مردمی آبان ۱۶۰ نفر از مقام‌های جمهوری اسلامی را به ارتکاب «جنایت علیه بشریت» طی اعتراضات آبان ۱۳۹۸ متهم کرده است.

در فهرست متهمان این دادگاه، علاوه بر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روسای وقت سه قوه، دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر کشور و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و ارتش، شامل ده‌ها مقام ارشد دیگر از جمله محمود علوی، وزیر وقت اطلاعات و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت حسن روحانی، به چشم می‌خورد.

در جریان این دادگاه برخی از اعضای خانواده قربانیان آبان ۹۸ از جمله امین انصاری‌فر به عنوان شاهد، مدارک خود را ارائه دادند.

به گزارش سایت حقوق بشری هرانا، آرمان انصاری‌فر پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان منتقل شده است.

درباره دلایل بازداشت آرمان انصاری‌فر اطلاعاتی در دست نیست، اما هرانا به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که او در تاریخ ۲۳ آذر امسال طی ابلاغیه‌ای به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای بهبهان احضار شده بود.

بر اساس این گزارش، آقای انصاری‌فر در تاریخ ۱۴ آذر نیز به صورت تلفنی به دادسرای بهبهان احضار شده بود، اما به دلیل عدم صدور ابلاغیه و بی‌اطلاعی از تشکیل پرونده از حضور در دادسرا امتناع کرده بود.

فرزاد انصاری‌فر، پسر امین انصاری‌فر در بحبوحه اعتراضات روز ۲۵ آبان ۹۸ در بهبهان بر اثر اصابت گلوله به سرش کشته شد.

فرزانه انصاری‌فر، خواهر فرزاد انصاری‌فر نیز در دو سال گذشته بارها به دلیل پیگیری قتل برادرش بازداشت و به دادگاه فراخوانده شده است و با اتهاماتی چون «ضرب و جرح عمدی»، «انتشار تصاویر تحریک‌آمیز»، «عضویت در گروهک‌های منافقین»، «توهین به رهبری»، «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق شعارنویسی و شرکت در اعتراضات سال ۹۸» مواجه شده است.

فرزانه انصاری‌فر همچنین در تیر ۱۳۹۹ در جریان اعتراض‌های مردم بهبهان به نابسامانی‌های اقتصادی و سرکوب سیاسی بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده بود.

XS
SM
MD
LG