گروهی از سناتورهای جمهوریخواه در آمریکا از دولت جو بایدن خواستهاند که با توجه به احتمال توافق هستهای بین ایالات متحده و ایران، دست به «اقدامات فوری» برای تقویت قابلیتهای نظامی اسرائیل «برای دفاع از خود در برابر ایران» بزند.
تحویل هواپیماهای ویژه سوختگیری در هوا، مدل کیسی-۴۶ای در «سریعترین زمان ممکن» به ارتش اسرائیل، افزایش شمار جنگندههای اف۳۵ و اف۱۵ و بالگردهای پرقدرت سیاچ۵۳کی به اسرائیل و اطمینان یافتن از ذخیره کافی مهمات هدایت شونده دقیق ساخت آمریکا و پشتیبانی مستمر از سامانههای «گنبد آهنین»، «فلاخن داوید» و «آرو» (پیکان)، از جمله درخواستهای مطرح شده در نامه این گروه از سناتورها به رئيسجمهور آمریکا است.
سناتور مارک روبیو که مبتکر نگارش نامه است، گفته است چون توافقی که دولت بایدن میخواهد امضا کند، «مسیر دستیابی ایران به سلاحهای هستهای را هموار خواهد کرد» و این امر «موجودیت اسرائيل و دولتهای متحد عرب آمریکا را به خطر میاندازد»، باید توان دفاعی و تهاجمی اسرائيل تقویت شود.
تیرماه سال گذشته نیز گزارش شد که اسرائیل از آمریکا تقاضا کرده است که تحویل هواپیماهای سوخترسان در هوا را به ارتش این کشور تسریع کند.
هواپیماهای سوخترسانی نیروی هوایی اسرائیل از نوع قدیمی هرکولس کیسی۱۳۰ و همچنین مدلی تغییر یافته از بوئینگ ۷۰۷ اس است.
نامه ۱۱ سناتور آمریکایی با حمایت شماری از سازمانهای بانفوذ آمریکایی حامی اسرائیل مواجه شده است، از جمله موسسه یهودیان برای امنیت ملی آمریکا، سازمان مسیحیان متحد برای اسرائیل، ائتلاف یهودی جمهوریخواه و سازمان صیونیستی آمریکا.
کنگره آمریکا ماه گذشته نیز با اعطای یک میلیارد دلار دیگر کمک نظامی به ارتش اسرائیل برای تجهیز سامانه «گنبد آهنین» به راکتهای جدید موافقت کرد و اندکی پیش از آن نیز نیم میلیارد دلار دیگر در لایحه «دفاع موشکی» به اسرائیل اختصاص داد.
با افزایش کمکهای یک و نیم میلیارد دلاری، رقم سه میلیارد و هشتصد میلیون دلاری که هر سال ارتش اسرائیل از آمریکا میگیرد، در بودجه سال ۲۰۲۲ آمریکا به پنج میلیارد و سیصد میلیون دلار افزایش یافته بود.
اسرائیل پس از مدتی ناخشنودی در پشت درهای بسته، به تازگی آشکارا نیز از دولت آمریکا نسبت به احتمال احیای برجام و حذف نام سپاه از فهرست آمریکایی سازمانهای تروریستی آشکارا ابراز ناخشنودی کرده و گفته است که هر توافقی با ایران که حتی اگر آمریکا بخشی از آن باشد، دست اسرائیل را در ادامه تقابل با ایران نخواهد بست.
مذاکرات احیای برجام که اسرائیل شدیدا علیه آن موضع گرفته، ظاهرا به یک پیشنویس منجر شده اما آمریکا و ایران برای نهایی کردن آن توپ را به زمین مقابل میاندازند.