لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۴

اصرار دولت به اجرای طرح دارویار با وجود هشدار مجلس


هم‌زمان با افزایش ناگهانی قیمت داروها در پی اجرای طرح «دارویار» و هشدار مجلس، مقامات وزارت بهداشت ایران هم‌چنان اصرار دارند که اجرای این طرح به نفع شهروندان است.

در پی اظهارات مشابه مقامات این وزارتخانه درباره فواید اجرای طرح «دارویار» در روزها و هفته‌های گذشته بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو هم روز دوشنبه، ۲۷ تیر گفت که «نه‌ تنها قیمت دارو هیچ تفاوتی با قبل که ندارد، حتی پرداختی مردم در بعضی اقلام کاهش می‌یابد.»

آقای دارایی دلیل این کاهش قیمت ادعاشده را «بالا بردن سطح پایه قیمت داروهای تحت پوشش بیمه» اعلام کرد.

با وجود وعده «قطعی» ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران مبنی بر عدم افزایش قیمت دارو در ماه‌های گذشته، وزیر بهداشت هفته پیش ناگهان از اجرای طرح موسوم به «دارویار» از ۲۳ تیر خبر داد.

اما به رغم تاکید مقامات وزارت بهداشت مبنی بر ثابت ماندن قیمت دارو پس از اجرای این طرح، سازمان غذا و دارو از همان آغاز مجوز افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی در قیمت دارو را صادر کرد. با این حال بر اساس گزارش‌ها برخی شرکت‌های دارویی، قیمت برخی اقلام دارویی خود را تا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داده‌اند.

بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو روز دوشنبه هم‌چون وزیر بهداشت گفت که با حذف یارانه از داروهای تولید داخل که برای تهیه مواد اولیه وابسته به ارز ترجیحی بودند، قیمت‌ها داروها «واقعی» شده و قرار است با اختصاص یارانه دولتی دارو به بیمه‌ها، این یارانه به دست «مصرف‌کننده واقعی» یعنی افراد دارای بیمه پایه برسد.

گرچه مقامات ایران هدف از اجرای طرح «دارویار» را «افزایش آمار افراد و تعداد داروهای تحت پوشش بیمه»، «کاهش هزینه‌های بیماران» و «جلوگیری از قاچاق دارو» عنوان کرده‌اند، اما اجرای شتاب‌زده این طرح در حالی صورت گرفته است که هم‌چنان شمار قابل توجهی از شهروندان در ایران تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند.

بر اساس اعلام محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در بهمن پارسال «بین ۶ تا ۹ میلیون نفر از جمعیت کشور بیمه فعال ندارند» و به این جمعیت باید حدود ۵ میلیون جمعیت اتباع خارجی را نیز افزود.

در همین حال و با وجود ادعای مقامات وزرات بهداشت مبنی بر ایجاد زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح جدید دارو، تاکنون ابهامات زیادی درباره نحوه انجام خدمات بیمه‌ای در این باره وجود دارد.

تاکنون شرکت‌های بیمه درباره نحوه خدمت‌رسانی به بیمه‌شدگان از زمان اجرای طرح واکنشی نشان نداده‌اند.

زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز شنبه، ۲۵ تیر از اجرای «شتابزده» طرح دارویار انتقاد کرد و گفت که اجرای آن «بدون دیده شدن نقاط ضعف و قوت و فراهم شدن زیرساخت‌ها موجب متضرر شدن مردم خواهد شد.»

خانم شیخی در ادامه با اشاره به عدم مشورت دولت با مجلس درباره نحوه اجرای طرح جدید دارویی گفت: «تاکید کمیسیون بر این است که باید حدود هشت ماه بدهی‌های قبلی بیمه‌ها پرداخت شود، همچنین هزینه‌های طرح به موقع و به‌صورت شفاف در اختیار بیمه ها قرار گیرد تا شاهد اختلالی در اجرای طرح نباشیم.»

این نماینده مجلس در ادامه افزود که «اعضای کمیسیون بهداشت به صراحت به دولت هشدار داده‌اند که در صورت عدم اجرای صحیح این طرح با اعمال ماده ۲۳۴، شکایت به کمیسیون اصل نود را در دستور کار قرار می‌دهند.»

انتقاد برخی نمایندگان مجلس از دولت درباره اجرای طرح دارویار در حالی مطرح می‌شود که با وجود هشدار جدی شمار زیادی از آن‌ها درباره پیامدهای افزایش ناگهانی قیمت نان در اردیبهشت، دولت ابراهیم رئیسی این طرح را اجرا کرد و اعتراض‌های مردمی مرتبط با آن نیز توسط نیروهای امنیتی و نظامی به‌شدت سرکوب شد.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌های مهر، ایسنا، پایگاه خبری فرارو و رادیو فردا؛ ف.ع/ م.ا
XS
SM
MD
LG