وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، پنجم مرداد، ضمن اعلام جزئیات تازه از «تیم تروریستی اعزامشده از سوی موساد» اسرائیل برای «انفجار و خرابکاری در ایران»، اعضای این باند را نیروهای عملیاتی سازمان کومله معرفی کرد.
وزارت اطلاعات ایران در این اطلاعیه عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله، را متهم کرد که «شخصا» افرادی را از اعضای این حزب برای همکاری با موساد انتخاب و به افسران موساد معرفی کرده است.
شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران تصاویری از مواد انفجاری کارگزاری شده در بستههای مختلف، شماری اسلحه مجهز به صدا خفهکن، گلوله، تجهیزات «انفجاری»، ابزارهای فنی برای اخلال در سیستمهای کنترلی محیط هدف را در کنار مقادیری ارز خارجی، رایانههای دستی، گوشیهای تلفن همراه و روتِرها نشان داد.
در گزارش شبکه خبر ایران آمده بود که این تجهیزات از مسیر کولبری از عراق به ایران وارد شده است.
اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران تاکید دارد که هدف این باند «انفجار یک مرکز صنایع حساس دفاعی کشور بود» و موساد «متناسب با اهمیت و حساسیت مرکز مورد نظر، پیچیدهترین شیوههای ترکیبی را برای شناسایی جغرافیایی هدف و تخریب وسیع آن طراحی کرده بود».
این بیانیه به وجود هشت بمب «بسیار قوی» برای انفجار هدف اصلی و هشت بمب کوچکتر برای «تخریب تجهیزات همراه تیم پس از اجرای عملیات اصلی» اشاره دارد.
وزارت اطلاعات هنوز نام و تصاویر افراد دستگیر شده را منتشر نکرده، اما افزود: «در روزهای آینده با برطرف شدن برخی ملاحظات اطلاعاتی و حفاظتی، تعداد و هویت عوامل عملیاتی بازداشت شده و نیز عناصر مرتبطِ مقیم خارج از کشور را اعلام خواهد کرد.»
وزارت اطلاعات ایران روز شنبه گذشته از بازداشت اعضای این باند، «پیش از آنکه موفق به عملیات مورد نظر خود شوند»، خبر داده و گفته بود که آنها در یک کشور معین آموزش دیده و از طریق اقلیم کردستان عراق وارد ایران شدند.
رسانههای داخل ایران بعدا گفتند که کشور یادشده، آفریقای جنوبی بوده که «موساد در آنجا به باند مزبور آموزش داد و این افراد چند بار نیز انفجار را در مراکزی که مانند اهداف تعیین شده شبیهسازی شده بود، منفجر کردند».
یک روز پس از انتشار خبر بازداشت، نورنیوز، وبسایت نزدیک به شورای امنیت ملی ایران، در روز یکشنبه، دوم مرداد، نوشت: «دستگیری اعضای عملیاتی این شبکه پیچیده در حالی انجام شد که حتی مواد منفجره شدیدالانفجار نیز از سوی این گروه در محل مورد نظر کار گذاشته شده و تنها چند ساعت به اجرای مرحله نهایی» عملیات آنها زمان باقی بود. وزیر اطلاعات بعدا این گزارش را رد کرد.
موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، که گفته میشود پشت پرده یک سری عملیات خرابکاری بزرگ در سالهای گذشته علیه تاسیسات هستهای، موشکی و پهپادی ایران و کشتن محسن فخریزاده، دانشمند ارشد برنامه اتمی ایران و شمار دیگری از کارکنان صنایع حساس ایران بوده به گزارشهای روزهای اخیر که در ایران منتشر شده واکنش نشان نداده است.
در کنار سکوت موساد، که یک رویه نسبتا عادی است، مقامات اسرائیل نیز در این باره واکنش نشان ندادهاند. با این حال رسانههای اسرائیل به تفصیل گزارشهای ایران در مورد «کشف و دستگیری باند وابسته به موساد» را بازتاب دادند.
برخی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران میگویند که بیانیههای اخیر وزارت اطلاعات ایران با هدف روحیه دادن به ماموران اطلاعاتی، در پی گزارشهای فزاینده از «نفوذ» موساد به بالاترین سطوح جمهوری اسلامی ایران» منتشر میشود.
گزارشهای متعدد دوره اخیر در خصوص «موفقیت» موساد در رخنه به نهادهای اطلاعاتی ایران، ماه گذشته به برکناری حسین طائب، رئیس وقت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و تغییرات متعدد در نهادهای اطلاعاتی حساس کشور منجر شد.
در این میان، از واکنش عبدالله مهتدی و حزب کومله به بیانیه روز پنجم مرداد وزارت اطلاعات ایران هنوز خبری منتشر نشده است.
آقای مهتدی در گذشته گفتوگوهای متعددی با رسانههای اسرائیل داشته و از «اشتراک منافع» علیه حاکمیت جمهوری اسلامی ایران سخن گفته است.
این نخستین بار نیست که نهادهای اطلاعاتی ایران، از جمله با استناد به این اظهارنظرهای سیاسی و عمومی رهبران کرد، سازمانهای مسلح کرد مخالف جمهوری اسلامی ایران را به همکاری با نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی کشورهایی مانند آمریکا و اسرائیل متهم میکنند.