رضا درمیشیان، نویسنده و کارگردان سینما، ممنوعالخروج شد
رضا درمیشیان، نویسنده و کارگردان سینما، روز سهشنبه نتوانست از ایران خارج شود و گذرنامه او در فرودگاه امام تهران از سوی ماموران امنیتی ضبط شد.
به گزارش شبکه شرق، نزدیکان آقای درمیشیان گفتهاند او باید به دادسرای انقلاب مراجعه کند.
دلیل ممنوعالخروجی او و حضور در دادسرای انقلاب اعلام نشده است، ولی او در جریان اعتراضات سراسری مردمی در ایران پستهای مختلفی در صفحه اینستاگرام خود در حمایت از آن منتشر کرده بود.
آقای درمیشیان از جمله در یک پست اینستاگرامی نوشته بود: «تصاویر این روزها بینیاز از هر کلام و توصیفی است. آنچه نیاز به تعریف دارد غیرت و وجدان و شرف ماست که کدام طرف ایستاده است».
این سینماگر ایرانی سازنده فیلمهای «بغض»، «عصبانی نیستم!»، «لانتوری» و «مجبوریم» است.
در هفتههای گذشته بسیاری از سینماگران و ورزشکارانی که با معترضان همراهی کرده بودند، از سوی نهادهای امنیتی ممنوعالخروج یا هنگام ورود به خاک ایران گذرنامههای آنها ضبط شد. برخی از آنها نیز بازداشت یا احضار شدند.
خانه سینما روز دوشنبه هشدار داد که اگر سینماگران بازداشت شده آزاد نشوند یا به احضار آنها پایان داده نشود، اعضای آن دست به اعتصاب خواهند زد.
خبرگزاری صداوسیما شامگاه سهشنبه از دسترس خارج شد
گروه هکری انانیموس (ناشناس) با انتشار توئیتی اعلام کرد: «اینترنت خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی را قطع کردیم»؛ اشارهای به اعمال محدودیت شدید اینترنت توسط جمهوری اسلامی در میانه سرکوب خونین اعتراضات مردمی.
تا لحظه انتشار این گزارش، سایت خبرگزاری صداوسیما به مدت بیش از دو ساعت از دسترس خارج بوده و کماکان فعال نیست.
گروه هکری انانیموس طی هفتههای گذشته نیز دهها سایت حکومتی را مورد حمله قرار داد و اطلاعات محرمانه برخی از آنها را در دسترس عموم گذاشته است.
مهرماه امسال نیز گروه هکری «بلک ریوارد» اعلام کرد ایمیل مدیران و کارمندان شبکه پرس تیوی، بخش انگلیسی صداوسیمای جمهوری اسلامی، را هک کرده است.
همان ماه گروه «عدالت علی» اخبار ساعت ۹ شب صداوسیمای جمهوری اسلامی را هک کرد و بر صفحه تلویزیون سراسری تصویر چهار دختر کشته شده در اعتراضات سراسری را همراه با شعار «زن، زندگی، آزادی» نمایش داد.
مرعشی: جمهوری اسلامی تا کی میخواهد به موهومات تکیه کند؟
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی میگوید «چند ده میلیون نفر» از مردم پشتیبان معترضان خیابانی هستند و افزوده است که «جمهوری اسلامی تا کی میخواهد به موهومات تکیه کند؟»
به گزارش سایت خبرآنلاین، حسین مرعشی روز سهشنبه اول آذر گفت: ما میگوییم مردم ناراضی و عصبانی هستند و آنها (مقامات جمهوری اسلامی) میگویند نه مردم راضی هستند.
او افزود: یک نظرسنجی درباره میزان رضایتمندی مردم در مورد این جنبش (اعتراضات مردمی) و مسئولان سه قوه انجام شود، اصلا هم لازم نیست نتایج این نظر سنجی را مردم بدانند، صرفا نتایج در اختیار مسئولان و رهبری قرار بگیرد؛ ضمن اینکه بد نیست مسئولان میزان محبوبیت خود نزد مردم را بدانند.
آقای مرعشی میگوید در بیست سال اخیر نرخ تورم کشور بالای بیست درصد و رشد اقتصادی کمتر از ۱.۵درصد بوده است و همین منجر به ایجاد انباشتی از مشکلات برای مردم شده است.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی به بیان اینکه «امروز گستردگی مشکلات بیسابقهتر از همیشه است»، گفت که واگذاری مدیریت بحران اعتراضات به وزارت کشور و شورای امنیت کشور در صلاحیت آنان نیست.
او برخورد امنیتی با همه پدیدههای اجتماعی را عامل اصلی انرژی دادن به اعتراضات خواند و گفت «تمام انرژی مورد نیاز و سوخت این اعتراض را خود دولت تامین کرده است».
سخنران بیت رهبری: در رده بعد از رهبری، هماهنگی بین نیروهای انقلاب وجود ندارد
یک سخنران بیت رهبر جمهوری اسلامی اذعان کرد جبهه طرفداران جمهوری اسلامی که از آنها به عنوان «طرفداران ایران» یاد کرد، با هم اتحاد و هماهنگی ندارند.
علیرضا پناهیان در محفل هفتگی «هیأتهای دانشجویی استان تهران» گفته که «متاسفانه در رده بعد از رهبری، بین نیروهای انقلابی هماهنگی وجود ندارد؛ یک مرکز مشترک برای برنامهریزی و فرماندهی وجود ندارد».
خبرگزاری فارس میگوید این سخنرانی روز یکشنبه انجام شده است، ولی متن آن روز سهشنبه منتشر شد.
پناهیان که از سخنرانان رسمی بیت رهبر جمهوری اسلامی است، تصریح کرده که امتحانهای طرفداران نظام اسلامی «سختتر» شده است و خواستار «جهاد در راه خدا» شد.
او گفت: این امتحان انصافاً سخت است، «اگر به جهاد بروم گلوله میخورم و شهید میشوم، من نمیخواهم الان بمیرم». پس تو به خدا ایمان نداری، و الا اگر ایمان داشته باشی، میگویی: «تا مرگ من فرا نرسیده باشد، گلوله نمیخورم».
این سخنران مذهبی در بخش دیگری از اظهاراتش بهطور تلویحی به شکست نظام جمهوری اسلامی در مسئله «حجاب اجباری» اعتراف کرده و گفته است: «اگر بیحجابی رواج پیدا کند، مطمئن باشید که حجاب هم قیمت و ارزش بیشتری پیدا میکند و قدرش بیشتر دانسته میشود و حجاب هم یک رواج کیفی بیشتری پیدا میکند».
پناهیان در عین حال گفت: «اگر چند فیلم و اثر هنری درست و حسابی» در توجیه حجاب اجباری ساخته شود، «خیلی از مسائل حل میشود».
سعید افکاری: پرونده خواهرم به قاتل نوید سپرده شده
سعید افکاری روز سهشنبه خبر داد که پرونده خواهرش، الهام، به محمود ساداتی سپرده شده که از سال ۱۳۹۱ تاکنون رئیس دادگاه انقلاب شیراز است.
برادر نوید افکاری، کشتیگیری که اعدام شد، در توئیتی نوشت: «پروندهی الهام رو دادن به محمود ساداتی؛ همونکه نوید رو کشت بدون هیچ مدرکی».
بر اساس گزارش های منتشر شده، محمود ساداتی همراه با مهرداد تهمتن قضاتی هستند که برای نوید افکاری دو بار حکم اعدام صادر کردند.
نوید افکاری در جریان اعتراضات مرداد ۹۷ در شیراز بازداشت و به «محاربه و قتل کارمند یک نهاد امنیتی» متهم شد.
او با وجود ابهامات فراوانی که از سوی وکلایش اعلام شد و بهرغم کارزار جهانی در مخالفت با اجرای حکمش، روز ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ اعدام و شبانه دفن شد.
الهام افکاری روز ۱۹ آبان توسط اداره اطلاعات شیراز به اتهام همکاری با شبکه تلویزیونی «ایراناینترنشنال» بازداشت شد و متهم به دست داشتن در «اعتراضات اخیر» است.
دختر سه ساله و همسر خانم افکاری نیز بازداشت شده بودند ولی بعد آزاد شدند. با این حال دو روز بعد، حمید افکاری برادر او نیز بازداشت شد.
پلمب یک رستوران در تهران به اتهام هواداری از حریف تیم ملی فوتبال ایران
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، از پلمب یک رستوران در تهران به اتهام هواداری از تیم فوتبال انگلیس در مقابل تیم ملی ایران خبر داد.
بر اساس این گزارش که روز سهشنبه منتشر شد، یکی از رستورانهای زنجیرهای واقع در خیابان شریعتی تهران که در صفحه مجازی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام با درج «مطالب ضد ملی، از تیم فوتبال انگلیس حمایت و آرزوی ناکامی برای تیم ملی فوتبال کشورمان در رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، کرده بود»، بلافاصله شب گذشته با دستور قضایی پلمب شد.
تیم ملی ایران روز ۲۹ آبان با نتیجه ۶ بر ۲ به تیم انگلیس باخت و سنگینترین شکست تاریخ آن در جامهای جهانی به ثبت رسید.
تیم ملی فوتبال ایران در روزهای گذشته و در ارتباط با اعتراضات سراسری، هدف انتقادهای زیادی قرار گرفته بود و بسیاری از معترضان خواستار حمایت بازیکنان از این اعتراضات و حتی کنارهگیری تیم از مسابقات جام جهانی شدهاند.
اعضای تیم ملی فوتبال ایران همچنین در آستانه اعزام به قطر، پس از آنکه با ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی، دیدار کردند مورد انتقادهای شدیدی در شبکههای اجتماعی قرار گرفتند.
در زمان برگزاری مسابقه روز دوشنبه، شماری از هواداران ایرانی فوتبال شعار «بیشرف بیشرف» در ورزشگاه آل خلیفه دوحه سر دادند. برخی از آنها نیز تیشرتهایی با شعار «زن، زندگی، آزادی» پوشیدند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی از خوشحالی برخی شهروندان در ایران بعد از شکست تیم ملی در برابر انگلیس خبر میدهد.
برخی پروژههای سینمایی پلانهایشان را با دو وضعیت «بیحجاب و با حجاب» برداشت میکنند
یک تهیهکننده سینما و تلویزیون که نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی است، میگوید: «برخی پروژههای سینمایی پلانهایشان را با دو وضعیت بیحجاب و با حجاب ثبت میکنند».
محمدرضا شفیعی روز دوشنبه در توئیتی نوشت که «امروز متوجه شدم برخی فیلمهای سینمایی در حال فیلمبرداری، پلانهای خود را با دو وضعیت با حجاب و بیحجاب برداشت میکنند».
او با ادعای «جنگ ترکیبی دشمن» گفته که این وضعیت برای برخی سینماگران، «محاسبات غلط» ایجاد کرده و پرسیده که «دشمن با بصیرت آنها چه کرده است؟»
از آغاز اعتراضات سراسری در ایران به جان باختن مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله سقزی، در بازداشت گشت ارشاد، بسیاری از دختران و زنان معترض حجاب اجباری از سر برداشته و روسریهای خود را آتش زدهاند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی هم نشان میدهد که حضور دختران و زنان در خیابانهای شهرهای مختلف، مدارس و دانشگاهها بدون حجاب اجباری به امری عادی تبدیل شده و به نظر میرسد که بازگشت به وضعیت سابق غیرممکن است.
برخی از بازیگران سینما و سایر هنرمندان نیز به این اعتراضات پیوسته و عکسهایی از خود بدون حجاب اجباری منتشر کردهاند. در همین زمینه تاکنون هنگامه قاضیانی و کتایون ریاحی، بازیگران سینما، بازداشت شدهاند و برای برخی دیگر از اعضای جامعه سینمایی از سوی نهادهای امنیتی احضاریه صادر شده است.
خانه سینما روز دوشنبه با انتشار بیانیهای به این بازداشتها و احضاریهها واکنش نشان داد و تهدید کرد که در صورت عدم آزادی سینماگران بازداشتی، اعضای آن دست به اعتصاب خواهند زد.
مسعود کاظمی، روزنامهنگاری که اخبار بازداشتیهای اعتراضات را دنبال میکند، از انتقال پرویز برومند، دروازهبان اسبق تیم ملی فوتبال، به زندان تهران بزرگ (فشافویه) خبر داد.
آقای کاظمی بهنقل از منابع داخل زندان گفته است آقای برومند «هم در لحظه بازداشت و هم در بازجویی بهشدت مورد ضربوشتم قرار گرفته و چند ناحیۀ بدنش آسیب جدی دیده، اما همچنان محکم ایستاده است».
پرویز برومند شامگاه ۲۴ آبان در خیابان بازداشت شد و خبرگزاریهای حکومتی اتهامش را «آسیب زدن به اموال عمومی و لیدری اغتشاشات» عنوان کردند.
آقای برومند پیش از بازداشت در اینستاگرامش اعلام کرده بود که «تمامقد در راستای احقاق حق مردم وطنم کنارشان ایستادهام».