محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی، روزنامهنگاری که به دلیل انتشار خبرهای مربوط به مهسا امینی و خانواده او از بیمارستان کسری در تهران، بازداشت شد، با انتشار تصویری از علاقه وی به بازی فوتبال خبر داد.
او با انتشار توئیتی نوشت: «خرداد چهارسال پیش برای تماشای مسابقه ایران و اسپانیا در جام جهانی روسیه، به ورزشگاه آزادی رفتیم. وقتی نیلوفر حامدی برای نخستینبار زمین چمن را از نزدیک دید گریه کرد. نیلوفر فوتبال را خیلی دوست دارد و چند سال برای حق ورود زنان به ورزشگاه تلاش کرده است».
نیلوفر حامدی و الهه محمدی، خبرنگاران روزنامههای شرق و هممیهن، از سوی سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات، به انتشار «اخبار جهتدار» از مهسا امینی روی تخت بیمارستان و مراسم تشییع، تدفین و تجمعات اولیه پس از مرگ او متهم شدهاند.
رویا پیرایی، دختر مینو مجیدی، زنی که در آغاز اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی با شلیک مستقیم گلوله در کرمانشاه کشته شد، ویدئویی از لحطه وداع خود با مادرش منتشر کرده است.
او با انتشار این ویدئو نوشته: «این من هستم که صورت سرد مادرم را نوازش میکنم و خداحافظی میکنم».
انتشار تصویری از خانم پیرایی بدون حجاب اجباری و دستانی مشتکرده در کنار آرامگاه مادرش، پیشتر خبرساز شده بود.
انتشار تصویر دختر خردسال کشته شده در جمعه خونین زاهدان
تصویری از «هستی نارویی»، دختر هفتساله بلوچ که در جریان تیراندازی نیروهای امنیتی به شهروندان در هشتم مهرماه که از آن به عنوان جمعه خونین زاهدان یاد میشود، کشته شد، در شبکههای مجازی فارسیزبان منتشر شده است.
خبرگزاری «حالوش» که اخبار مرتبط با شهروندان بلوچ را منتشر میکند، پیش از این هویت وی را تائید کرده و این دختر خردسال را فرزند بلال معرفی کرده بود.
بر اساس این گزارش، هستی نارویی، بر اثر «استنشاق گاز سمی اشکآور» در مصلی زاهدان، دچار خفگی شد و جان باخت.
کنارهگیری دو عضو تیم ملی اسنوکر زنان ایران
سارا و پری بهاروندی، خواهران عضو تیم اسنوکر زنان ایران در یک ویدئو اعلام کردند که از روز اول آذر ۱۴۰۱، از تیم ملی کنارهگیری میکنند.
آنها در این ویدئو میگویند از این روز، برای «خونهایی که به ناحق ریخته شدند، برای زندانیان سیاسی، برای کودکانمان، برای آزادی»، در هیچ تورنمنت داخلی یا خارجی شرکت نخواهند کرد.
دولت ایالات متحده با ابراز «انزجار شدید» از گزارشها پیرامون خشونت جنسی و تجاوز نیروهای امنیتی به شماری از معترضان بازداشت شده در ایران، آن را به شدت محکوم کرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز سهشنبه ۱ آذر در بیانیهای که نسخهای از آن به رادیو فردا ارسال شده است، گفت ما از گزارشها و شاهدان عینی مبنی بر تجاوز جنسی به معترضان، از جمله کودکان تحت بازداشت نیروهای حکومتی منزجر هستیم.
او مقامات ایران را متهم کرد که از خشونت جنسی به عنوان ابزاری برای سرکوب اعتراضات و ایجاد رعب در میان معترضان استفاده میکنند.
آقای پرایس اظهار داشت: «به نظر میرسد رهبران جمهوری اسلامی از هیچ اقدام پستی برای خاموش کردن مخالفان فروگذاری نمیکنند.»
گزارش زیر را بخوانید:
کمیته پیگیری بازداشتشدگان «اسامی بیش از ۲۳۰۰ معترض بازداشتی» را مستند کرده است
کمیته پیگیری بازداشتشدگان روز سهشنبه اعلام کرد که تاکنون اسامی بیش از ۲۳۰۰ تن از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری را مستند کرده است.
این کمیته پیش از این گفته بود که بیش از ۱۴ هزار تن توسط نیروهای جمهوری اسلامی بازداشت و زندانی شدهاند.
بر اساس این گزارش، بازداشتهای گستردهای در شهرهای مهاباد، جوانرود، بوکان و ایرانشهر انجام شده است که هنوز آماری از آنها در دسترس نیست.
کمیته پیگیری بازداشتشدگان به نقل از منابع غیررسمی نوشت که اخبار حاکی از صدها مفقودی و بیخبری خانوادهها از سرنوشت معترضان است.
اعتراضات در ایران که به دنبال جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، اکنون وارد سومین ماه خود شده است، اما مقام های جمهوری اسلامی ایران معترضان را همچنان «اغتشاشگر» می خوانندمقامهای جمهوریاسلامی تاکنون آمار دقیقی از بازداشتشدگان در اعتراضات سراسری ندادهاند.
با گذشت بیش از دو ماه از اعتراضات در ایران، هنوز در مورد تعداد و هویت کسانی که به ضرب گلوله یا باتوم نیروهای حکومتی کشته شدهاند ابهامات زیادی وجود دارد. سازمانهای حقوق بشری عمدتاً بدون اعلام جزئیات و هویت کشتهشدگان آمارهای متفاوتی ارائه داده و تعداد کشتهشدگان را بیش از ۴۰۰ نفر اعلام کردهاند.
رادیوفردا تا لحظه این انتشار این گزارش میتواند هویت ۲۸۸ تن از کشتهشدگان را تأیید کند که دستکم ۴۸ نفر آنها کودک زیر ۱۸ سال و ۱۸ نفر هم زن هستند. این احراز هویت از طریق منابع مستقل ما و نیز تماس با خانوادهها، نزدیکان کشتهشدگان و شاهدان عینی انجام شده است.
تیراندازی نیرویهای امنیتی به سوی معترضان در اندیمشک
گزارشها از اندیمشک حاکی است شامگاه سهشنبه اول آذرماه به دنبال تجمع معترضان در خیابانهای این شهر، نیروهای امنیتی کوشیدند تا این تجمع کنندگان را وادار به ترک خیابانها کنند. معترضان نیز برای مقابله با نیروهای امنیتی ،در خیابانهای اصلی این شهر آتش روشن کرده بودند. تصاویر ویدئوییَ نشان میدهد دو مامور لباس شخصی به سوی معترضان تیراندازی میکنند. گزارش ها در شبکه های اجتماعی حاکی است که صدای تیراندازی تا ساعتها در این شهر شنیده شده است.
رضا درمیشیان، نویسنده و کارگردان سینما، ممنوعالخروج شد
رضا درمیشیان، نویسنده و کارگردان سینما، روز سهشنبه نتوانست از ایران خارج شود و گذرنامه او در فرودگاه امام تهران از سوی ماموران امنیتی ضبط شد.
به گزارش شبکه شرق، نزدیکان آقای درمیشیان گفتهاند او باید به دادسرای انقلاب مراجعه کند.
دلیل ممنوعالخروجی او و حضور در دادسرای انقلاب اعلام نشده است، ولی او در جریان اعتراضات سراسری مردمی در ایران پستهای مختلفی در صفحه اینستاگرام خود در حمایت از آن منتشر کرده بود.
آقای درمیشیان از جمله در یک پست اینستاگرامی نوشته بود: «تصاویر این روزها بینیاز از هر کلام و توصیفی است. آنچه نیاز به تعریف دارد غیرت و وجدان و شرف ماست که کدام طرف ایستاده است».
این سینماگر ایرانی سازنده فیلمهای «بغض»، «عصبانی نیستم!»، «لانتوری» و «مجبوریم» است.
در هفتههای گذشته بسیاری از سینماگران و ورزشکارانی که با معترضان همراهی کرده بودند، از سوی نهادهای امنیتی ممنوعالخروج یا هنگام ورود به خاک ایران گذرنامههای آنها ضبط شد. برخی از آنها نیز بازداشت یا احضار شدند.
خانه سینما روز دوشنبه هشدار داد که اگر سینماگران بازداشت شده آزاد نشوند یا به احضار آنها پایان داده نشود، اعضای آن دست به اعتصاب خواهند زد.