بیانیه کانون نویسندگان ایران در محکومیت سرکوبهای حکومتی در شهرهای کردنشین
کانون نویسندگان ایران شامگاه چهارشنبه در بیانیهای «سرکوب سازمانیافته مردم بیدفاع شهرهای کردنشین و دیگر شهرهای ایران» بهدست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: «آنچه امروز بر مردم کرد میگذرد ادامه سالها سرکوب و شکنجه سیستماتیک حاکمیتی چهل و چند ساله است که با اقلیتستیزی و ایجاد ناامنی و دستگیری و اعدام مخالفان، سعی در یکپارچهسازی زبان و باورهای مذهبی و آئینی دارد».
این کانون تصاویر منتشر شده از این شهرها را «یادآور حملات جنگی به شهرهای بیدفاع» دانسته و افزوده است: «مناطق کردنشین ایران که در روزهای اخیر یکی از پرشورترین صحنههای مقاومت مردمی را در جنبش آزادیخواهی رقم زده بودند، اکنون به عرصهی فجیعترین سرکوبهای حکومتی بدل شدهاند».
فاطمه هاشمی دیدار با مجتبی خامنهای را تایید کرد
پایگاه اطلاعرسانی «خانهموزه هاشمی رفسنجانی» روز چهارشنبه تایید کرد که فاطمه هاشمی با مجتبی خامنهای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی، دیدار کرده ولی «نقلقولها و موضوعات مورد اشاره» در برخی خبرها را تکذیب کرده است.
این پایگاه در کانال تلگرامی خود نوشته است: «در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر دیدار فاطمه هاشمی رفسنجانی با حجتالاسلام والمسلمین مجتبی خامنهای، یک منبع موثق برای تنویر افکار عمومی اعلام کرد: ضمن تایید اصل دیدار، نکته مهم قابل ذکر اینکه، بیشتر نقل قولها و موضوعات مورد اشاره در خبر، خلاف واقع و کذب است».
پیشتر سایت «پیکنت» خبر داده بود که این دیدار «دو ساعت» طول کشیده و موضوع گفتگوها هم «اوضاع کشور» بوده است.
این سایت مدعی شده که «در پایان گزارش فاطمه هاشمی، مجتبی خامنهای گفته است: من همه اینها را میدانم، ولی کارهای نیستم و مدتی است از تصمیمگیریها کنار گذاشته شدهام و در حال حاضر فقط یک مدرس حوزهام. برو اینها را به پدرم بگو».
بر اساس این گزارش، «فاطمه هاشمی هم گفته است: ما دسترسی به پدرت نداریم».
پیکنت افزوده است: «در پایان این دیدار، مجتبی خامنهای گفته است که من فکر کردم آمدی برای موضوع (دستگیری و بازداشت) فائزه!»
فائزه هاشمی، دختر رئیسجمهوری پیشین ایران، روز پنجم مهر به اتهام آنچه که «تحریک اغتشاشگران به اعتراضات خیابانی» خوانده شده، در «شرق تهران» بازداشت شد.
بیت آیتالله منتظری: اقدام اساسی صورت نگیرد گرفتار جنگ داخلی خواهیم شد
بیت آیتالله حسینعلی منتظری، از مراجع تقلید شیعه درگذشته، با انتشار بیانیهای درباره «اوضاع نابسامان کشور» گفته است که «اگر اقدام اساسی صورت نگیرد گرفتار جنگ داخلی خواهیم شد».
این بیانیه که روز چهارشنبه دوم آذر منتشر شده، میافزاید: فجایع خونباری که در بسیاری از نقاط ایران مخصوصاً در بلوچستان و ایذه و کردستان واقع شد جای «تأسف و شرمندگی فراوان» دارد.
بیت آیتالله منتظری تصریح کرده است: اگر هیأت حاکمه جمهوری اسلامی واقعاً بهدنبال راه حل اساسی هستند، باید طبق قانون اساسی اجازه همهپرسی را صادر کنند، چون «خواست اصلی مردم» ایران همین است.
این بیانیه با اشاره به برخوردهای جمهوری اسلامی با برخی روحانیون بلندپایه مانند آیتالله منتظری و سید کاظم شریعتمداری، از مراجع تقلید خواسته است در امور جاری که «دین و مملکت در معرض خطر جدی» قرار گرفتهاند، اظهارنظر کنند.
از زمان آغاز اعتراضات اخیر مردمی در ایران، تنها محقق داماد و بیات زنجانی از عملکرد جمهوری اسلامی انتقاد کردهاند و این انتقادات نیز مربوط به اوایل اعتراضات بوده است.
بهرغم کشته شدن صدها نفر به ضرب گلوله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، مراجع تقلید هیچ واکنشی در این زمینه نشان نداده و تنها برخی از آنها خواستار رسیدگی به «معیشت مردم» شدهاند.
این در حالی است که معترضان عمدتا شعارهای تند و براندازانهای علیه نظام حاکم و شخص علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، سر داده و خواستار سرنگونی آن شدهاند.
سوشا مکانی: نیازی نیست سیاسی باشی، فقط کافیست با شرف باشی
سوشا مکانی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران، به اظهارات مهدی طارمی، بازیکن فعلی تیم ملی، مبنی بر اینکه «سیاسی» نیست و در مورد اعتراضات اخیر اظهار نظر نمیکند، واکنش نشان داد وخطاب به او گفت: «نیازی نیست سیاسی باشی، فقط کافیست با شرف باشی».
او در توئیتی نوشت: «ما هم سیاسی نیستیم ! اما وقتی هموطنم گرسنه بود شکم سیر من هم درد میکرد، وقتی هموطنم تیرخورد! جای تیر روی بدن من ماند! وقتی هموطنم برای آزادی مُرد! من هر روز و هر لحظه میمیرم!!! نیازی نیست سیاسی باشی، فقط کافیست با شرف باشی!!!»
مهدی طارمی پس از شکست تیم ملی فوتبال ایران در برابر انگلیس در گفتگو با یک شبکه سوئدی گفته بود: «من نه سیاسی هستم و نه میخواهم به سوالات شما پاسخ بدهم! من در جام جهانی هستم تا از فوتبال لذت ببرم».
او خطاب به خبرنگار گفت: «نمیدانم چرا دائما این سوالات را میپرسید و درباره جنگ اوکراین سوال نمیکنید؟»
خبرنگار هم در پاسخ به او گفت که چون شما ایرانی هستید درباره وضعیت ایران از شما سوال میپرسم.
اعضای تیم ملی فوتبال ایران بهدلیل سکوتشان در برابر سرکوب اعتراضات سراسری در کشور، هدف انتقادهای شدید کاربران و تماشاگرانی ایرانی قرار گرفتهاند. گروهی از تماشاگران روز دوشنبه در جریان بازی ایران و انگلیس در ورزشگاه آل خلیفه دوحه، شعار «بیشرف، بیشرف» خطاب به بازیکنان سر دادند.
بازداشت یک «بریتانیایی ایرانیتبار» در اصفهان به اتهام ارتباط با بیبیسی و ایراناینترنشنال
رسانههای حکومتی در ایران روز چهارشنبه از بازداشت یک فرد «دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی» در اصفهان به اتهام ارتباط با شبکههای تلویزیونی بیبیسی و ایراناینترنشنال خبر دادند.
باشگاه خبرنگاران جوان مدعی شد که «فرد دستگیر شده دارای رابطه مستقیم و نسبت فامیلی با برخی خبرنگاران این شبکهها» و متولد انگلیس است.
براساس این گزارش، فرد بازداشتشده که به نام او اشاره نشده است، در جریان اعتراضات اخیر «اقدامات فراوانی در دعوت مردم به نافرمانی مدنی، اغتشاش، ناامنی، خرابکاری و تخریب اموال عمومی داشته است».
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به تازگی شبکه ایراناینترنشال را یک سازمان «تروریستی» نامید و در مورد هر گونه همکاری افراد یا ارتباط با این رسانه فارسیزبان مستقر در بریتانیا هشدار داد.
مقامهای جمهوری اسلامی و رسانههای حکومتی در ایران از اعتراضات مردمی به عنوان «اغتشاش» نام میبرند و معترضان را به «خرابکاری و ایجاد ناامنی» متهم میکنند.
نرگس محمدی از اوین: از کشتار زنان به کشتار کودکان هم رسیدهاند
نرگس محمدی از زندان اوین در نامهای به ریاست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نوشت که نظام استبداد دینی در ایران با «سرکوب و کشتار» مانع از دستیابی مردم به حقوق خود از جمله دموکراسی و آزادی و رابطه نرمال و طبیعی با جهان برای توسعه کشور شده است.
این فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر افزوده است: «زندانهای حکومت مملو از زندانی است؛ هر روز در خیابانها جوانان شجاع و بیگناه کشته میشوند؛ از کشتار زنان به کشتار کودکان هم رسیدهاند اما مقاومت مردم ادامه دارد».
در این نامه که متن آن روز چهارشنبه دوم آذر و در آستانه نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل منتشر شد، خانم محمدی با اشاره به اقدامات خشونتآمیز جمهوری اسلامی در برخورد با معترضان نوشته است: «از کدام نقض حقوق بشر در این حکومت بگویم؟ به سرکوبهای سالهای گذشته اشاره نمیکنم، چرا که خود پروندههای جداگانه میخواهد».