در حالی که معترضان در سیستانوبلوچستان بار دیگر به خیابانها آمدند، مولوی عبدالحمید از رهبران حکومت و همچنین اصلاحطلبان انتقاد کرد و گفت سیاست جمهوری اسلامی به «بن بست» رسیده است.
آقای عبدالحمید روز جمعه چهارم آذر در سخنرانی هفتگی خود در نمازجمعه اهل سنت زاهدان به انتقادناپذیری رهبران جمهوری اسلامی اعتراض کرد و گفت آنان حاضر نشدند که حرف «منتقدان دلسوز» از جمله خود او را گوش کنند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان پیش از این نیز از سفر نماینده خامنهای به زاهدان انتقاد کرده بود.
وی همچنین با اشاره به «سیاستهای چهل و سه سال» گذشته در جمهوری اسلامی، خطاب به رهبران این حکومت گفت: «فریاد مردم و اعتراض مردم نشان میدهد که سیاست کاری شما به بن بست رسیده و به این صورت نمیشود مشکلات کشور حل شود و کشور اداره شود».
مولوی عبدالحمید همچنین به سرکوب اعتراضات در کردستان اشاره کرد و خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی به ویژه زندانیان سیاسی کرد شد.
درخواست خروج نیروهای امنیتی از نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج
جمعی از کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج در بیانیهای نسبت به ورود نیروهای امنیتی به داخل این نیروگاه و ایجاد «مزاحمت» برای کارگران هشدار دادند.
در این بیانیه آمده: «سیاستهای ناصحیح نهادهای امنیتی موجب استقرار نیروهای نظامی و شبه نظامی در داخل نیروگاه و فراهم کردن فضایی امنیتی، ایجاد مزاحمت و تشویش برای کارکردن و نیز ایجاد شبهه و حساسیت برای روستاهای قلیان و ننله در همجواری نیروگاه شده است».
آنها خواستار «خروج سریع» نیروهای امنیتی از نیروگاه و عادی سازی وضعیت شده و به مدیر نیروگاه و نهادهای امنیتی هشدار دادهاند که «نتایج زیان بار سیاستهای امنیتی متوجه آنها خواهد بود».
مهین صدری، بازیگر و نویسنده نیز در ادامه انتشار تصاویر بدون حجاب چهرههای سرشناس در شبکههای اجتماعی، عکسی بدون حجاب اجباری از خود در اینستاگرام منتشر کرد.
داریوش اقبالی: کردستان را تنها نگذاریم
داریوش اقبالی، خواننده سرشناس ایرانی، با انتشار ویدئویی در اینستاگرام، سرکوب خشن معترضان در کردستان را «جنایت علیه بشریت و مردم ایران» توصیف کرد.
وی از مردم ایران خواست کردستان را «تنها» نگذارند و اضافه کرد: «با حفظ هویت قومیتی و پذیرش هم و احترام به تفاوتهایمان برای یکپارچگی ایرانی آزاد، اهداف مشترکمان را با همبستگی بدست خواهیم آورد».
در بحبوحه اعتراضات سراسری در پی کشته شدن مهسا امینی، قربانی حجاب اجباری، یک نماینده مجلس شورای اسلامی، خواستار «چهرهنگاری بیحجابها» شد.
موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس روز جمعه، چهارم آذر از «حاکمیت» خواست: «برای مقابله با بیحجابی از طریق اصلاح قوانین و شناسایی از طریق چهرهنگاری، جلوی بیحجابهایی که تخلف میکنند را بگیرد و آنها را جریمه کند».
او از زنان ایرانی که در بیش از دو ماه گذشته در اعتراض به حجاب اجباری، از پوشیدن روسری در سطح جامعه خودداری میکنند با عنوان «افراد متخلفی» نام برد که دچار «هیجان» شدند و «حاکمیت در حال مسامحه با آنها است تا متوجه اشتباه خود بشوند».
کشته شدن مهسا امینی از سوی پلیس موسوم به «گشت ارشاد» منجر به اعتراضات سراسری در ایران شد که اکنون وارد سومین ماه خود شده است. با این وجود مقامات جمهوری اسلامی در هفتههای گذشته بارها درباره فعالیت دوباره این پلیس تاکید کردهاند.
تصویب قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که موجب انجام یک تحقیقات بینالمللی درباره سرکوب اعتراضات ایران خواهد شد، موجی از واکنشها را از سوی مقامهای سیاسی، سازمانها و کاربران شبکههای اجتماعی به دنبال داشته است.
در این میان، برخی کشورها به ویژه کشورهای غربی و همچنین سازمانهای حقوق بشری از این تصمیم شورا استقبال کردند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پنجشنبه سوم آذر در حساب توئیتری خود نوشت: «ما به حمایت از مردم ایران در مواجهه با این سرکوب وحشیانه ادامه میدهیم و تلاش میکنیم کسانی که در سرکوب خشونتآمیز مداوم دست دارند، پاسخگو باشند».
رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز در واکنش به تصویب این قطعنامه نوشت که رای ۲۵ کشور به انجام یک تحقیق درباره اعتراضات ایران «هیچ شکی در مورد عزم جامعه بینالمللی برای جلب توجه به نقض جدی حقوق بشر در حال وقوع، و توجه به این که جای هیچ معافیت از مجازات نیست، باقی نمیگذارد».
بستگان مصطفی نیلی میگویند با گذشت بیش از نوزده روز از بازداشت این وکیل، بیخبری از وضعیت و محل بازداشت او همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که بازداشت وکلا همچنان ادامه دارد و با بازداشت روز اول آذر ماه یک وکیل در ساری، شمار وکلایی که از آغاز اعتراضات سراسری بازداشت شدهاند به بیش از ۱۶ تن رسیده است.
فاطمه نیلی، خواهر مصطفی نیلی در توئیتی نوشت: «نوزدهمین روز بازداشت مصطفی نیلی بهامید گرفتن نشانی از محل نگهداری عزیزمان هفت صبح به زندان اوین مراجعه کردیم، با حضور کثیر خانوادهها مواجه شدیم. وقتی برای ملاقات پافشاری کردیم بعد از ۶ ساعت معطلی گفتند برادرم در بند ۲۰۹ نیست».
خواهر مصطفی نیلی در ادامه با طرح این پرسش که این وکیل «کجاست؟»، افزود: «چرا پس از ۱۹ روز کسی پاسخگوی مادر نگران (این وکیل) نیست»؟
شماری از ایرانیان با هدف حمایت از اعتراضات سراسری و رساندن صدای مردم ایران بهویژه کردستان به جهانیان در مقابل دفتر سازمان ملل متحد در شهر سندیگو واقع در ایالت کالیفرنیای آمریکا اعتصاب غذا کردند.
این اعتصاب غذای خشک قرار است چهار روز ادامه پیدا کند.
یکی از مهمترین خواستهای تحصنکنندگان، تسریع در تشکیل و اقدامات کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در مورد ایران است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه سوم آذر به تشکیل یک کمیته حقیقتیاب جدید برای انجام تحقیقات در مورد گزارشهای «نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در رابطه با اعتراضاتی که پس از ۲۵ شهریور آغاز شد»، رای مثبت داد.