خبرگزاری هرانا از بازداشت دو دختر ۱۸ و ۱۶ ساله در شهرهای همدان و شیراز خبر میدهد.
بر اساس این گزارش، فرنوش اسمی، بلاگر ۱۸ ساله همدانی، دو هفته پس از بازداشت، به زندان اوین منتقل شده است.
آنطور که در شبکههای اجتماعی نوشته شده، طی دو هفته گذشته، خانوادهاش به دلایل فشارهای امنیتی، از رسانهای کردن بازداشت دخترشان خودداری کرده بودند.
پریا فرامرزی، نوجوان ۱۶ ساله اهل پاسارگاد نیز باوجود گذشت دو ماه پس از بازداشت، کماکان در زندان عادلآباد شیراز و در وضعیت بلاتکلیف به سر میبرد.
آنطور که در شبکههای اجتماعی نوشته شده، این نوجوان، ۱۲ شب ۱۹ مهرماه با یورش ماموران امنیتی، در منزل بازداشت شد.
گزارشها حاکی است وی طی این مدت، دو بار به بیمارستان منتقل شده است.
گاردین: اعتراضات در ایران به موجی روی موج تبدیل شده است
روزنامه «گاردین» در شماره روز سهشنبه خود با انتشار مقالهای تفصیلی به اعتراضات مردمی و سرکوب خونین نهادهای امنیتی در ایران پرداخته و نوشته که ایران وارد یک دوره اعتراض متوالی شده و جمهوری اسلامی در مقابل موجهای پشت سر هم اعتراضات قرار گرفته است.
این گزارش با اشاره به کشته شدن دستکم ۴۴۸ معترض، بازداشت ۱۷ هزار نفر و صدور حکم اعدام برای «۳۶ معترض» طی سه ماه گذشته مینویسد به رغم سرکوبهای خونین، هر روز تظاهرات تازهای برگزار میشود؛ چه در دانشگاهها، چه در خیابانها و چه در گورستانهایی که قربانیان گلولهها و باتومهای پلیس در آنجا به خاک سپرده میشوند.
همسر مهدی امیرپور، روزنامهنگار ورزشی و مدیر روابط عمومی دیجیکالا از آزادی او از زندان اوین به قید وثیقه خبر داد.
صدف فاطمی در توئیتی این خبر را اعلام کرده، اما از میزان وثیقه تعیینشده برای همسرش مطلبی ننوشته است.
آقای امیرپور حدود ده روز پیش از این از سوی ماموران امنیتی در منزل بازداشت شده بود.
آنطور خانم فاطمی نوشته بود، ماموران اطلاعات ساعت دو بامداد به منزل آنها مراجعه کرده و امیرپور را همراه با موبایل و لپتاپ با خود بردند.
امیرپور دبیر سرویس ورزشی روزنامه سازندگی بود.
اعضای هئیت رئیسه فوتبال درخواست هدیه ۱۵ هزار دلاری کردهاند
اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ایران خواستار دریافت «پاداش دلاری» برای جام جهانی شدهاند.
خبرگزاری آنا گزارش داده بعد از این که ملیپوشان فوتبال ایران حواله دریافت خودروهای وارداتی دریافت کردند، اعضای هیئت رئیسه هم خواستار دریافت هدیه «۱۵ هزار دلاری» برای رقابتهای قطر ۲۰۲۲ شدهاند.
مهدی تاج، محمدرضا ساکت، خداداد افشاریان، احسان اصولی، بهرام رضاییان، محمد مهدی نبی، احمدرضا براتی، طهمورث حیدری، میرشاد ماجدی و منصور قنبرزاده اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ایران را تشکیل میدهند.
در صورت تصویب جایزه ۱۵ هزار دلاری، مبلغ ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای پاداش به آنها باید در نظر گرفته شود.
تیم ملی فوتبال ایران در گروه ب قطر ۲۰۲۲ با نتیجه پرگل و تاریخی ۶ بر ۲ مقابل انگلستان شگست خورد، در بازی دوم مقابل ولز به برتری رسید و در نهایت با شکست مقابل آمریکا از گردونه مسابقات حذف شد.
با این حال بازیکنان تیم ملی پیش از جام جهانی سکه طلا و دلار، در خلال مسابقات و بعد از پیروزی مقابل ولز پاداش دلاری و بعد از حذف از جامجهانی، حواله دریافت خودروی وادراتی دریافت کردند.
میزان پاداش بازیکنان تیمی که یکی از سنگینترین شکستهای تاریخ فوتبال ایران را رقم زدند و با دو باخت از گردونه مسابقات حذف شدند، حواشی بسیار زیادی همراه داشت.
از جمله بسیاری از ملیپوشان رشتههایی مانند کشتی که عنوان قهرمانی جهان و المپیک را یدک میکشند، نسبت به این موضوع اعتراض کرده و آن را تفاوت و تبغیض آشکار بین ورزشکاران قلمداد کردند.
حساب کاربری علیاکبر رائفیپور «تعلیق شد»
حساب کاربری علیاکبر رائفیپور، سخنران تندرو نزدیک به حاکمیت، به دلیل توئیتی در حمایت از سرکوبهای جمهوری اسلامی علیه معترضان تعلیق شد.
در توئیت منتسب به رائفیپور نوشته شده بود: «هرکسی بود تا الان فهمیده بود هر وقت سوژه کم میاد دوباره فراخوان میدن برای پروژه کشتهسازی، اگر از جونتون سیر شدید به اعتراضات خیابانی بپیوندید، مخصوصا اگر چهره زیبایی دارید»!
شماری از کاربران توئیتر نوشتهاند پس از این توئیت، به دلیل گزارش وی به توئیتر از سوی کاربران، حساب او تعلیق شد.
کاربران دیگری نیز در توئیتر نوشتهاند رائفیپور دارای حسابهای «پشتیبان» مختلفی نیز بود که در حال حاضر از طریق آنها به فعالیت در این شبکه پرطرفدار ادامه میدهد.
یک نماینده: وزارت کشور نمیتواند کمیته حقیقتیاب تشکیل دهد
یک نماینده مجلس میگوید از آنجا که وزارت کشور باید درباره وقایع اعتراضات اخیر «پاسخگوی برخی مسائل در این حوادث» باشد، جایگاه کمیته حقیقتیاب در این وزارتخانه نیست.
احمد علیرضا بیگی، نماینده مجلس یازدهم، این موضوع را در واکنش به اعلام وزارت کشور مبنی بر تشکیل یک کمیته حقیقتیاب برای بررسی اعتراضات مطرح کرده است.
علیرضا بیگی همچنین گفته که در مورد سیستان و بلوچستان قضاوتها و گزارشهای ناصحیحی از سوی شورای امنیت کشور به مسئولان کشور داده شد...که در اینجا مقصر وزارت کشور است».
به گفته وی، «مجلس و دستگاه قضایی باید این کار را انجام دهند».
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، دوم آذرماه از تشکیل کمیته تحقیق درباره اعتراضات در ایران خبر داد و گفت که این کمیته، «متشکل از نمایندگان دستگاههای مرتبط دولتی و غیر دولتیها در وزارت کشور تشکیل شده است».
این کمیته در شرایطی تشکیل شده که مقامهای جمهوری اسلامی، اعتراضات را «اغتشاشات» مینامند و مسئولیت نیروهای امنیتی در کشتن معترضان در خیابانها را نیز نمیپذیرند.
گلاب آدینه نیز حجاب از سر برداشت
بر اساس تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی، گلاب آدینه، بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر ایران نیز بدون حجاب اجباری در یک مکان عمومی حضور یافته است.
آنطور که در شبکههای اجتماعی گزارش شده، عکس بدون حجاب خانم آدینه، مربوط به حضور وی در حاشیه اجرای نمایش «پرده خانه» است.
گلاب آدینه، کارگردان این نمایش است و با هواداران و بازیگران خود در حاشیه این نمایش، عکس یادگاری گرفته است.
از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی»، شماری از زنان سرشناس در حوزههای مختلف هنری و ورزشی، تصاویر بدون حجاب اجباری خود را در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند.