تصویری که از مراسم رسمی روز دانشجو در دانشگاه آزاد رشت منتشر شده نشان میدهد که دانشجویان این مراسم را تحریم کردهاند و در آن شرکت نکردهاند.
حمله نیروهای حراست و لباسشخصی به دانشجویان
کانال خبری شوراهای صنفی دانشجویان کشور، امروز ۱۶ آذر، روز دانشجو، از حمله نیروهای حراست به تجمعات دانشجویی در برخی دانشگاههای کشور بهخصوص در دانشگاه تهران خبر داد. در مجموع فضای اغلب دانشگاهها در روز دانشجو و همزمان با سومین روز از اعتصابات سراسری «امنیتی و ملتهب» گزارش میشود.
بر اساس این گزارش، دانشجویان دانشگاه تهران در طی ساعات گذشته چند بار برای تشکیل تجمع اعتراضی تلاش کردند که هر بار با یورش نیروهای حراست «به سرکردگی حسین ایزدیار، معاون حراست دانشگاه، و در حضور علیرضا وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه» مواجه شد.
همچنین گزارش شده که در پی این حملات، شماری از دانشجویان مجروح و دچار «خونریزی» شدهاند.
از دانشگاه فردوسی مشهد هم خبر رسید که تجمع دانشجویان این دانشگاه با حمله نیروهای لباسشخصی و امنیتی با استفاده از شوکر مواجه شد.
پیش از آن نیز خبر رسیده بود که در پی تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر و شعارهای اعتراضی دانشجویان، گروهی از نیروهای حراست این دانشگاه به همراه لباسشخصیها به دانشجویان حمله کردند. در تصاویر منتشرشده از این دانشگاه شنیده میشود که دانشجویان فریاد میزنند «بیشرف، بیشرف». صبح امروز دستکم سه تن از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز در مقابل این دانشگاه بازداشت شدند.
تصاویری نیز از تعدادی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس منتشر شده که با در دست داشتن پلاکاردهای «زن زندگی آزادی» تجمع اعتراضی برگزار کردهاند.
ویدئوهایی هم از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده که نشان میدهد دانشجویان در حال همخوانی ترانه اعتراضی «سرود زن»، ساخته مهدی یراحی هستند.
ارسال پیامک «جعلی» هشدار زلزله به مشترکان همراه اول
در پی ارسال پیامک هشدار زلزله به شمار بسیاری از مشترکان شرکت همراه اول که امروز صورت گرفت، پلیس فتا اعلام کرد این پیامک جعلی است و برای گوشیهای همراه اندروید بهخصوص سامسونگ ارسال شده و افرادی که گوشی همراه آیفون دارند، این پیام را دریافت نکردهاند. با این حال شرکت همراه اول با ارسال پیامکی به همه مشترکان خود اعلام کرد که پیامک هشدار زلزله صحت ندارد.
در مصاحبه معاون اجتماعی پلیس فتا با تلویزیون جمهوری اسلامی گفته شد که این رویداد ناشی از نوعی هک بوده است.
در جریان اعتراضات سراسری که از ۲۶ شهریور آغاز شده و پیوسته ادامه دارد، موارد متعددی از هک وبسایتها و سامانههای دولتی و حکومتی در حمایت از اعتراضات صورت گرفته است که آخرین نمونه آن هک سامانه داخلی خبرگزاری فارس بود.
برخی تصاویر منتشرشده از نمایشگاه بینالمللی رنگ، رزین و پوششهای صنعتی تهران که از ۹ تا ۱۲ آذر برگزار شد نشان میدهد برخی زنان بدون حجاب اجباری در غرقهها حضور داشتهاند.
انتشار این تصاویر واکنش تند خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، را در پی داشت که امروز با انتشار گزارشی از آن با عنوان «هنجارشکنی متصدیان غرفهها با کشف حجاب» یاد کرد و از وزارت صمت بهعنوان متولی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی تهران خواست با شرکتهای «متخلف» حاضر در این نمایشگاه برخورد کند.
در سومین روز از فراخوان اعتصابات، امروز تصاویری از برخی دانشگاههای کشور منتشر شده که نشان میدهد دانشجویان نیز در روز دانشجو به اعتصابها پیوستهاند.
دانشگاههای هنر اصفهان، خوراسگان اصفهان، سوره تهران، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران، آزاد رشت، دانشکده شیمی و محیط زیست دانشگاه تهران از جمله این دانشگاهها هستند.
کانال خبری شوراهای صنفی دانشجویان کشور نیز از دانشگاه امیرکبیر خبر داده است که دانشجویان معترض تجمع کردهاند و شعار میدهند: «ما تماشاگر نمیخواهیم، به ما ملحق شوید.»
اعتصاب در اصفهان و نجفآباد
ویدئوهای منتشرشده از اصفهان نشان میدهد که امروز بازاریان و کسبه در نجفآباد و بخشهایی از اصفهان اعتصاب کردهاند.
در ویدئویی که از نجفآباد منتشرشده، خطاب به آمنهسادات ذبیحپور، «بازجوخبرنگار» صداوسیما، گفته میشود که الان ساعت حدود ۱۰ و نیم صبح ۱۶ آذر است و مغازهداران اعتصاب کردهاند.
در ویدئوی دیگر دیده میشود که مغازهداران خیابان شیخ بهایی اصفهان در اعتصاب کامل هستند. امروز سومین روز از فراخوان اعتصابات سراسری است ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ آذر است.
گروهی از دانشجویان دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی وین، ژایتخت اتریش، سرود «آزادی» را که بهنام سرود «برپاخیز» هم مشهور شده است، اجرا کردهاند.
«سرود آزادی» کاری از دانشجویان دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران است که ۷ آبان منتشر شد و پس از انتشار، کانال خبری شوراهای صنفی دانشجویان کشور خبر داد شصت نفر از دانشجویان این دانشکده ممنوعالورود و هفت نفر نیز از خوابگاه اخراج شدند.
مجتبی ذوالنوری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، امروز گفت بالاترین خواسته دانشجویان معترض «سلف مختلط و آغوش رایگان» است.
آقای ذوالنوری در نشست علنی مجلس گفت: «دانشجویان با ایده و هدف سقوط نظام سلطه همراه انقلاب شدند و نباید اجازه بدهند که در بدنه جنبش دانشجویی مسیر انحرافی ایجاد شود که بالاترین همت آنها سلف مختلط و آغوش رایگان است.»
ابراهیم رئیسی امروز در مراسم روز دانشجو در جمعی گزینششده به ماجرای تعارفکردن شکلات به وی در سنندج اشاره کرد و انتقادها از رفتار کاسب سنندجی را به «دیکتاتوری» شبیه دانست.
اشاره وی به تعارف کردن آجیل و شکلات از سوی یک کاسب در بازار سنندج به رئیس جمهور در بازدید وی از بازار این شهر بود که هفته گذشته با انتقادهای گسترده همراه شد.
از آن رو که شهرهای کردنشین ایران از جمله سنندج در ماههای اخیر صحنه اعتراضات و نیز سرکوب گسترده بوده، انتقادها به اندازهای پیش رفت که کاسب یادشده در یک ویدئو از اقدام خود عذرخواهی کرد.
گزارش شبکههای اجتماعی حاکی است در مراسم روز ۱۶ آذر که در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز دانشجو معروف است، دانشجویان گزینششده، نیروهای لباسشخصی و بسیج به جای دانشجویان در داخل سالن مراسم در دانشگاه تهران مستقر شده بود.
گزارش قوه قضاییه از دادگاه قرهحسنلو مدرک نقض حقوق بشر است
عمادالدین باقی، فعال مدنی حقوقی و روزنامهنگار، درباره محاکمه حمید قرهحسنلو و همسرش در دادگاه انقلاب کرج بهاتهام «محاربه و افساد فیالارض» نوشت گزارش رسمی خبرگزاری قوه قضاییه از این محاکمه «مستند است و چنان حیرتانگیز که گویی برای تهیه مدرک علیه ایران در نهادهای حقوق بشری است، مگر به دفاعیات توجه شود».
بهنوشته آقای باقی، دو ایراد آشکار به ایراد اتهام نسبت به این زوج وجود دارد و طبق مادههای ۱۲۷۸ و ۱۶۹ قانون مدنی، اعتراف ثبتشده در این پرونده فاقد ارزش و اعتبار است و دادگاه مکلف است از متهم تحقیق مجدد کند.
این در حالی است که خانواده حمید قرهحسنلو از صدور حکم اعدام او خبر دادهاند. آقای قرهحسنلو، متخصص رادیولوژی، به همراه فرزانه قرهحسنلو، همسرش، متهم به دست داشتن در کشتن روحالله عجمیان، از بسیجیان کمالشهر کرج، در جریان سرکوب اعتراضات هستند. بر اساس گزارشها، فرزانه قرهحسنلو نیز به ۲۵ سال حبس در زندان اهواز بهعنوان تبعیدی محکوم شده است.
در روزهای گذشته ویدئویی درباره دکتر قرهحسنلو منتشر شده که نشان میدهد او از فعالان خیریه و مدرسهسازی است و سابقه حضور در جنگ ایران و عراق هم دارد و بیش از ۱۱۰۰ پزشک نیز در حمایت از او درباره حسن سابقهاش نامهای منتشر کردهاند.
در دادگاه مربوط به کشتهشدن روحالله عجمیان، چهار معترض دیگر نیز با همین اتهام به اعدام محکوم شدهاند.