معاون اول رئیس جمهوری آمریکا شجاعت زنان ایرانی را الهامبخش خواند
تجمعهای اعتراضی در تهران و چند شهر ایران
ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از برگزاری تجمعهای اعتراضی در چند شهر ایران در چهارشنبه شب است.
این تجمعها از جمله در تهران، اردکان، یاسوج، قزوین، اراک، اصفهان، نجفآباد، سقز، سنندج و کرمان برگزار شدند.
در تهران، تجمعها در اطراف میدان آزادی و خیابان انقلاب برپا شد و معترضان به رغم حضور نیروهای نظامی و شلیک گلولههای ساچمهای و گاز اشکآور، شعارهایی علیه حکومت سر دادند.
پیشتر، در صبح روز چهارشنبه، کسبه و بازار در شمار زیادی از شهرهای ایران برای سومین روز اعتصاب کردند. همچنین دانشجویان تعدادی از دانشگاهها نیز اعتصاب و تجمع کردند.
شاهزاده رضا پهلوی به معرفی «زنان ایران» به عنوان «قهرمانان سال» ۲۰۲۲ توسط مجله آمریکایی واکنش نشان داده ودر توییتی نوشته است: «به زنان سرزمینم که از صدر مشروطه تا امروز از پیشگامان آزادیخواهی در ایران و خاورمیانه بودهاید.»
او اضافه کرده است: «به زنان سرزمینم که از صدر مشروطه تا امروز از پیشگامان آزادیخواهی در ایران و خاورمیانه بودهاید: جهان سرانجام صدای شما را شنید. شما نه تنها قهرمانان ایرانید، که الگویی برای شجاعت و حقخواهی در سراسر دنیا هستید. پیروزی نهایی از آن شماست و از همیشه نزدیکتر!»
سازمان حقوق بشر ایران: تا کنون ۴۵۸ نفر در اعتراضات کشته شدهاند
سازمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه در گزارشی خبر داد که از آغاز اعتراضات جاری در ایران تا کنون، دستکم ۴۵۸ شهروند از جمله ۶۳ کودک و ۲۹ زن کشته شدهاند.
این سازمان میگوید افزایش آمار نسبت به گزارش پیشین، مربوط به شهروندانی است که در دو ماه نخست اعتراضات کشته شدند اما محققان سازمان حقوق بشر ایران طی هفته اخیر موفق به تایید آنها شدند.
به گفته سازمان حقوق بشر ایران، دستکم ۶۳ تن از کشتهشدگان زیر ۱۸ سال سن داشتهاند که ۹ تن از این کودکان دختر بودهاند. کشتهشدگان تا امروز نیز از ۲۶ استان مختلف گزارش شدهاند و بیشترین کشتهها به ترتیب از استانهای سیستانوبلوچستان، کردستان و آذربایجان غربی، تهران و مازندران بودهاند.
بر اساس این گزارش، همچنین قوه قضائیه جمهوری اسلامی تا کنون برای ۱۱ تن از معترضان حکم اعدام صادر کرده است.
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این زمینه گفته است: «صدور احکام اعدام در دادگاههای نمایشی حکومت که فاقد حداقل استانداردهای دادرسی عادلانهاند، برنامهریزی برای ادامه قتل فراقضایی معترضان است. برنامهریزی برای چنین جنایاتی، باید با واکنش قوی جامعه جهانی مواجه شود».
تعدیل نیروی «۱۰ درصد» شرکتها در پی قطع اینترنت در ایران
مدیرعامل پلتفرم کاریابی «ایران تلنت» میگوید با توجه قطعی اینترنت، ۱۰ درصد شرکتها نیروهای خود را تعدیل کرده و ۱۵ درصد نیز بهطور کامل استخدام را متوقف کردهاند.
آسیه حاتمی روز چهارشنبه در گفتوگو با سایت «فردای اقتصاد» در مورد تاثیر قطع اینترنت و اعتراضات اخیر گفت: نظرسنجی ایران تلنت از مدیران شرکتها در آبان ماه، نشان میدهد که بازار نیروی انسانی صنعت دیجیتال نیز با افت ۲۹ درصدی استخدام روبهرو شده است.
او در ادامه تصریح کرد بر اساس نظرسنجی صورت گرفته، شرکتهای رسانهای نیز ۵۸ درصد کاهش استخدام داشتهاند: تقاضای شغل در بخش تحقیق و توسعه ۱۱ درصد، در بخش گرافیک ۴۳ درصد و در بخش برنامهنویسی ۲۱ درصد کاهش داشته است.
به گفته او، عدم اطمینان از وضعیت کسبوکار در ماههای آینده بزرگترین نگرانی مدیران شرکتهاست.
به گفته خانم حاتمی، ۲۴ درصد شرکتها بر اساس نظرسنجی «ایران تلنت» به دنبال بازبینی ادامه فعالیت خود هستند.
«یوتلست» پخش شبکه پرس تیوی ایران را متوقف کرد
در پی تحریم شبکه «پرس تیوی» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران توسط اتحادیه اروپا بهدلیل پخش اعترافات اجباری، شبکه ماهوارهای «یوتلست» روز چهارشنبه ۱۶ آذر اعلام کرد که درخواست حذف این رسانه انگلیسیزبان از شبکه ماهوارهای و توقف پخش آن را ارائه کرده است.
همزمان شبکه پرس تیوی در بیانیهای اقدام شرکت ماهواره فرانسوی یوتلست در قطع پخش این شبکه را محکوم کرد و آن را «ناقض اصل آزادی رسانه» دانسته و مدعی شده است که این رسانه «تنها صدای مردم ایران در فضای رسانهای انگلیسیزبان است».
ادعای این نهاد وابسته به جمهوری اسلامی مبنی بر «نقض اصل آزادی رسانه» در حالی است که اتحادیه اروپا «پرس تیوی» را بهدلیل نقش آن در انتشار اعترافات اجباری فعالان سیاسی و خبرنگاران بازداشت شده تحریم کرد.
«یوتلست» به خبرگزاری فرانسه گفته است این شرکت پیامدهای تصویب تحریمهای اروپا علیه عاملان نقض جدی حقوق بشر در ایران را ارزیابی کرده و در تماس با شرکای خود که شبکه پرس تیوی را میزبانی میکنند خواستار آن شده که در اسرع وقت پخش برنامههای آن را متوقف کنند.
پرس تیوی در بیانیه خود مدعی شده است که اقدام اتحادیه اروپا و یوتلست «برای خاموشکردن تنها صدای مردم ایران در فضای رسانهای انگلیسیزبان طراحی شده است».
این ادعا در حالی است که نهادهای حقوق بشری بارها اعلام کردهاند جمهوری اسلامی با سانسور رسانههای خارجی، اعمال محدودیتهای اینترنتی، قطع دسترسی مردم به شبکههای اجتماعی و آزادی گردش اطلاعات، همچنین با استفاده از پروپاگاندای رسانههای حکومتی، سعی در خفه کردن صدای مردم خود دارد.