در ادامه خبرهای نگرانکننده از احتمال اجرای حکم اعدام فرهاد و فرزاد طهزاده که برادر همدیگر و در اشنویه زندانی هستند و همچنین کاروان شاهی پروانه در زندان ارومیه، سازمان حقوق بشری ههنگاو از «ابلاغ رسمی» احکام اعدام به این معترضان زندانی خبر داد.
ههنگاو اضافه کرده که مادر فرزاد و فرهاد طهزاده دیروز به دادگاه مراجعه کردهاند و وکیل تسخیری آنها گفته است: «حکم اعدام فرزندانت تأیید شده و هیچ کاری از دست من برنمیآید.»
این در حالی است که فعالان کُرد میگویند پرونده فرهاد و فرزاد طهزاده فرایند قانونی را طی نکرده و آنها بر اساس اعترافات زیر شکنجه به اعدام محکوم شدهاند.
دیروز هاکان دمیر، نماینده پارلمان آلمان، اعلام کرد که کفالت سیاسی این دو برادر را به عهده گرفته و نامه اعتراضی هم برای توقف حکم اعدام به سفیر جمهوری اسلامی در برلین نوشته است.
احتمال حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل در رأیگیری امروز
همزمان با فرارسیدن زمان رأیگیری دربارهٔ ماندن یا حذف ایران از کمیسیون مقام زن در سازمان ملل در روز چهارشنبه، ۲۳ آذرماه، دیپلماتها از افزایش احتمال حذف جمهوری اسلامی از بدنهٔ زنان این سازمان خبر میدهند.
آنطور که دیپلماتها به خبرگزاری رویترز گفتهاند، همزمان انتظار میرود که چندین کشور از رأیگیریِ درخواستی ایالات متحده برای حذف ایران از این کمیسیون خودداری کنند. این در حالی است که یک مقام آمریکایی که به نام او اشاره نشده به رویترز گفته که واشینگتن «شاهد حمایت فزاینده» برای حذف ایران از این کمیسیون است.
تصمیمگیری در این زمینه بر عهده شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، متشکل از ۵۴ عضو، است.
وثیقه یک میلیاردتومانی برای دختر معترض ۱۶ساله
کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان خبر داد که یک دانشآموز ۱۶ساله اهل آبدانان بهنام سونیا شریفی بعد از دو ماه از زمان «ربودهشدن» بهدست مأموران سازمان اطلاعات سپاه همچنان بازداشت است و بهرغم تعیین وثیقه یک میلیارد تومانی، به کانون اصلاح و تربیت فرستاده شده.
برخی منابع خبر دادهاند که خانوادهٔ سونیا بهدلیل عدم توانایی پرداخت وثیقه موفق به آزادکردن او نشدهاند و سازمان حقوق بشری ههنگاو هم تاریخ انتقال این دختر ۱۶ساله به بند زنان زندان مرکزی ایلام را ۲۸ آبان ذکر کرده است.
نگرانی از احتمال اعدام محمد بروغنی
حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار اعتراضات را پوشش میدهد، دیشب از ملاقات محمد بروغنی، از معترضان محکوم به اعدام، با مادرش خبر داد و نوشت این ملاقات به نگرانی از اجرای قریبالوقوع اجرای حکم اعدام او دامن زده و جانش در خطر است.
محمد بروغنی جوان ۱۹ سالهای است که قاضی ابوالقاسم صلواتی او را بهاتهام «محاربه» و با ادعای «مشارکت در حریق در فرمانداری پاکدشت و حمله منجر به جراحت» یک مأمور دولت به اعدام محکوم کرده است.
چند روز پیش، مارتین دیدنهوفن، یک نماینده مجلس آلمان، اعلام کرد که کفالت سیاسی محمد بُروغنی را به عهده گرفته و با ارسال نامه فوری به سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین بر ضرورت لغو سریع حکم صادرشده علیه او تأکید کرده است.
نتایج یک نظرسنجی درباره تجربه حضور در جامعه بدون حجاب اجباری
نتایج نظرسنجی مرکز دادههای باز ایران در مورد تجربه زنانی که در ماههای اخیر بدون حجاب اجباری در فضاهای عمومی حاضر شدهاند نشان میدهد از هر ۱۰ زنی که به پرسشها پاسخ دادهاند، ۸ نفر در یکی دو ماه اخیر بدون حجاب اجباری از خانه بیرون رفتهاند.
این نظرسنجی با مشارکت پنج هزار ۵۸۲ پاسخدهنده انجام شده که بهگفته مرکز دادههای باز ایران اکثر قریب به اتفاق آنان در مناطق شهری و عمدتاً ساکن تهران بودهاند.
نزدیک به ۹۰ درصد پاسخدهندگان گفتهاند که همیشه یا بعضی اوقات با خود روسری یا شال همراه داشتهاند، ۷۰ درصد گفتهاند در تجربه حضور بی حجاب اجباری احساس نگرانی داشتهاند و نزدیک به نیمی از آنان هم گفتهاند که با تأیید و تشویق دیگران روبهرو شدهاند.
تائید تلویحی تعرض فرمانده انتظامی به دختر بلوچ توسط نماینده خامنهای
پس از هفتهها انتشار اخبار غیررسمی، رئیس هیئت اعزامی علی خامنهای به سیستان و بلوچستان روز سهشنبه، ۲۲ آذرماه، به طور غیرمستقیم موضوع تعرض یک فرمانده بلندپایه انتظامی به یک دختر نوجوان بلوچ را تائید کرد.
با وجود آن که پیش از این متهم این پرونده یعنی سرهنگ ابراهیم کوچکزایی، فرمانده نیروی انتظامی چابهار، از سمت خود برکنار شده، اصل موضوع تعرض یا تجاوز تائید نشده و تمام مقامات رسمی تاکنون از اطلاعرسانی در این باره طفره رفتهاند.
افزایش کفیلهای سیاسی معترضان ایرانی در خارج
اردلان شکرآبی، نماینده ایرانیالاصل پارلمان سوئد، در توییتی اعلام کرد که کفالت سیاسی محمدمهدی کرمی را بر عهده میگیرد.
آزاده رجحان، نماینده مردم استان استکهلم در پارلمان سوئد، هم اعلام کرد کفالت سیاسی فرزانه قرهحسنلو را به عهده میگیرد.
پیش از او هاکان دِمیر و مریم بلومنتال، نمایندگان آلمانی، نیز اعلام کرده بودند که به ترتیب کفالت سیاسی فرزاد و فرهاد طهزاده، و ماهان صدرات را بر عهده میگیرند.
جایزه سال مرکز حقوق بشر به گوهر عشقی رسید