حمله شبانه نیروهای لباسشخصی به خوابگاههای دانشگاه نوشیروانی بابل
گزارشهای دریافتی از ایران حاکی است که بامداد یکشنبه، تعدادی نیروی «لباس شخصی» به خوابگاههای دانشگاه نوشیروانی بابل شامل خوابگاه امینیان و ریحانه حمله کردند.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که شیشههای این دو خوابگاه دانشجویی با سنگ هدف حمله قرار گرفته است.
کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور با انتشار تصاویری که پس از این حمله ثبت شده است گزارش داد تعدی نیروهای لباس شخصی به خوابگاههای دانشجویان در بابل با «توهین و تهدید» بوده و منجر به شکستن شیشه پنجره اتاقها و راهرو شده است.
این گزارش ضمن یادآوری وقوع حملات مشابه در جریان اعتراضات دانشجویی در سه ماه گذشته از قصور نیروهای انتظامی برای محافظت از دانشجویان انتقاد کرده و حمله اخیر را متاثر از خطبههای جدید امام جمعه بابل دانسته است.
نیلوفر حامدی و الهه محمدی به زندان قرچک منتقل شدهاند
محمد حسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی که در پی انتشار خبر مربوط به مرگ مهسا امینی بازداشت شد، میگوید پس از گذشت ۸۸ روز از بازداشت نیلوفر حامدی، بالاخره توانسته است وارد دادسرای اوین شده و با بازپرس شعبه ۲ حرف بزند.
او خبر داد که «تنها نتیجه این اتفاق هم این بود که گفتند نیلوفر و الهه محمدی به زندان قرچک منتقل شدهاند.»
نیلوفر حامدی، خبرنگاری که نخستین خبرهای مربوط به مهسا امینی و خانواده او را منتشر کرد، ۳۰ شهریور بازداشت شد.
همان زمان آقای آجرلو با انتشار توئیتی گفته بود که «مأموران وزارت اطلاعات با هجوم به خانه ما، همسرم را بازداشت و پس از تفتیش منزل، تمام لوازم الکترونیکی هر دو ما از جمله موبایل و لپتاپ را ضبط کردند.»
الهه محمدی خبرنگار روزنامه هممیهن و نویسنده گزارش مراسم خاکسپاری مهسا امینی در سقز نیز بازداشت شده است.
بازگشت بروغنی، معترض محکوم به اعدام، به بند عمومی
امروز مارتین دیدنهوفن، نماینده مجلس آلمان و کفیل سیاسی محمد بُروغنی، از بازگشت این معترض محکوم به اعدام به بند عمومی زندان رجاییشهر خبر داد.
در روزهای گذشته خبر انتقال این معترض ۱۸ساله از بند عمومی به انفرادی به نگرانیها از اجرای حکم اعدام او دامن زده بود.
آقای دیدنهوفن امروز خبر بازگشت او به بند عمومی را تأیید کرد اما با تأکید بر تلاش برای ادامه تلاش برای لغو حکم او، افزود: «زندگی او هنوز در خطر است چون حکم اعدام هنوز تعلیق (متوقف) نشده است.»
بروغنی در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی بهاتهام «محاربه» بهدلیل «مشارکت در حریق در فرمانداری پاکدشت و حمله منجر به جراحت» یک مأمور حکومتی به اعدام محکوم شد.
هشدار سعید اقبالی از داخل زندان: خیابانها را خالی کنید، همه را اعدام میکنند
سعید اقبالی فعال مدنی محبوس در زندان رجاییشهر کرج، در پیامی که از زندان ارسال کرده، هشدار میدهد که اگر خیابانهای شهرها از معترضان خالی شود، حکومت همه معترضانی را که به اعدام محکوم کرده، به پای چوبه دار میفرستد.
آقای اقبالی در این فایل صوتی میگوید در روزهای اخیر مسئولان زندان معترضانی که حکم اعدام گرفتهاند، مثل محمد قبادی و ماهان صدرات را بین بندهای زندان و سلولهای انفرادی پیش از اعدام، جابهجا میکنند.
او تاکید میکند که این جابهجاییها چنان فشار روانی و ترسی را بر این زندانیان وارد میکند که «فرقی با اعدام ندارد».
عبدالله نوری، تصمیمهای خامنهای را عامل نارضایتیها در ایران دانست
عبدالله نوری، وزیر پیشین کشور، در بیانیهای درباره اعتراضات جاری در ایران، از جایگاه رهبر در قانون اساسی انتقاد کرد و تصمیمگیریهای رهبر را عامل نارضایتیها در کشور دانست.
او در بخشی از این بیانیه نوشت: «به دلیل جایگاه برتر و کانونی رهبر نظام در ساختار قدرت، نظر و منویات رهبری ملاک بسیاری از تصمیمگیریها و عملکردها قرار میگیرد.»
این چهره جریان سیاسی اصلاحطلب، با تاکید بر این که کشور اکنون در یک «بنبست» گرفتار شده، افزود: «حال، این مردم معترض، منتقد، رنجدیده و گرفتار در مصائب اقتصادی و معیشتی چگونه مخالفت خود را با خطمشی و سیاستهایی که نظرات و تصمیمات رهبری نظام را در آن دخیل میدانند، اعلام کنند؟»
او همچنین از طرفداران علی خامنهای انتقاد کرد و نوشت: «آنان که روند فعلی را با استناد به اختیارات رهبر در قانون اساسی توجیه میکنند، با این پرسش جدی روبرویند که اگر اکثریت مردم خواهان تغییرات بنیادی در قانون اساسی و شکل حکمرانی باشند چه باید بکنند؟»
در هفتههای اخیر مولوی عبدالحمید، روحانی پرنفوذ اهل سنت زاهدان و همچنین جمعی از روحانیون اهل سنت کردستان نیز خواستار برگزاری یک همهپرسی شده بودند، اما مقامهای جمهوری اسلامی آن را رد کردند.
تاکید بر نقش خامنهای در بحران سیاسی موجود در ایران، در حالی است که برخی از هنرمندان نیز مستقیما از خامنهای انتقاد کردهاند. دانشجویان معترض نیز در اعتراضات دانشجویی شعارهایی را علیه خامنهای سر دادند.
محسن برهانی، حقوقدان و استاد دانشگاه تهران که از منتقدان سرشناس اعدام محسن شکاری بهاتهام محاربه است، هفت اشکال مهم پرونده این معترض را برشمرده و گفته اعدام او مصداق «سفک دماء بهناحق (خون ناحق)» است.
آقای برهانی در یادداشتی که در اینستاگرامش منتشر کرد، ضمن برشمردن ایرادهای پرونده تأکید کرده «اگر تنها یک مورد از این موارد هفتگانه اثبات شود و یا حتی اگر تردید در یک مورد هم محقق شود، نمیتوان شخص را محارب دانست.»
بر اساس برخی گزارشها، ترانه علیدوستی، بازیگر بازداشتشده در یک تماس تلفنی کوتاه با پدرش از حضور خود در بند ٢٠٩ زندان اوين خبر داده و از او خواسته است تا داروهایش را به زندان تحویل دهد.
خانم علیدوستی، روز شنبه، ۲۶ آذر در تهران بازداشت شد. خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه دلیل بازداشت این بازیگر را «عدم ارائه اسناد و مستندات در مورد برخی ادعاها» اعلام کرد و افزود که پرونده او در حال تحقیقات تکمیلی است.
شماری از سینماگران برای پیگیری وضعیت او روز یکشنبه در مقابل زندان اوین حضور پیدا کردند.
وجیهه پری زنگنه، تصویرگر و هنرمند اصفهانی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.
این هنرمند، نهم مهر همزمان با اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی بازداشت شد. خانم زنگنه این جمله علی خامنهای که گفته بود «باید خون گریست بر جامعه اسلامی که حتی احتمال کسی مثل بنده در آن مطرح شود» را بر روی لباس خود «گلدوزی» کرده بود. این اقدام هنری-اعتراضی، بهعنوان یکی از اتهامات او عنوان شده است.
آتشنشانان در تبریز روز یکشنبه، ۲۷ آذر در اعتراض به وضعیت حقوق و مزایای خود، بازنگری در پرداختها و یکسانسازی حقوق با در نظر گرفتن سختیهای این شغل، مقابل ساختمان شورای شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.