سعید افکاری، برادر نوید و الهام افکاری، دیشب خبر داد که در پی اعتصاب غذای خواهرش که ۱۴ روز از آن میگذرد، «شرایط جسمیاش بسیار بد شده و سه بار خون بالا آورده است». آقای افکاری همچنین اضافه کرده «دیروز میخواستند الهام را از بند خارج کنند که با مقاومت او و زندانیهای دیگر موفق نشدند. احتمال میدهیم که بخواهند او را به انفرادی منتقل کنند».
الهام افکاری، بهنوشته برادرش، «به حکم خالی از شرافت و قضاوت پرونده به پنج سال زندان محکوم شد؛ دادگاهی که نوید را به اعدام، وحید را ۲۵ سال زندان و حبیب را به پنج سال زندان محکوم کرده بود».
آزادی با وثیقهٔ دو تن از ورزشکاران بازداشتی شیراز
محمود طراوتروی، وکیل دادگستری در گفتوگو با «شبکه شرق»، از آزادی محمد خیوه، ورزشکار شیرازی متهم به تلاش برای بمبگذاری، به قید وثیقه خبر داد.
همچنین «شبکه شرق» مطلع شده که دنا شیبانی از دیگر ورزشکاران شیرازی بازداشتشده نیز چهارشنبه شب به قید وثیقه آزاد شده است.
این شبکه به طور جداگانه به مبلغ وثیقه هر یک از این ورزشکاران اشارهای نکرده، اما نوشته شیبانی و خیوه با وثیقه چهار میلیارد تومانی آزاد شدند.
دیشب خانوادههای برخی کشتهشدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» سفرههای یلدایشان را بر سر مزار جانباختگانشان انداختند. از میان آنها تصاویری ازجمله از مزار غزاله چلابی، محسن شکاری و جواد حیدری در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
دیروز ویدئویی از مراسم چهلم هیمن حمزه منتشر شد که در آن دخترکش، یسنا، در آن شعار میدهد «پدرم قهرمان است» و مردم حاضر در گورستان هم جواب میدهند «شهید کردستان است».
هیمن حمزه اهل روستای بیوران در سردشت بود که ۲۰ آبانماه با شلیک مأموران حکومتی کشته شد.
حضور مردم بر مزار جانباختگان اعتراضات در شب یلدا
شامگاه چهارشنبه ۳۰ آذرماه شماری از شهروندان با حضور بر مزار جانباختگان اعتراضات اخیر نسبت به آنها ادای احترام کردند.
تصاویر ویدئویی از بوکان در استان آذربایجان غربی حاکی است که شماری از مردم بوکان، چهارشنبه ۳۰ آذر، در شب یلدا بر مزار معترضان کشته شده حضور یافته و نسبت به جان باختگان اعتراضات ادای احترام کردند.
در همین زمینه، دوستداران غزاله چلابی بر مزار او به مناسبت شب یلدا حضور یافتند. خانم چلابی، ۳۰ شهریور، در جریان اعتراض مردم آمل در حال فیلم گرفتن بود که هدف تیراندازی مستقیم ماموران قرار گرفت. لحظه شلیک گلوله و کشته شدن او در گوشیاش ضبط و ثبت شد.
خانواده و دوستان حمیدرضا روحی، از جانباختگان اعتراض سراسری نیز شامگاه چهارشنبه و همزمان با شب یلدا مزار او را گلباران کردند. حمیدرضا روحی در جریان تظاهرات پنجشنبه شب ۲۶ آبان علیه جمهوری اسلامی در شهرزیبای تهران با شلیک مستقیم ماموران جمهوری اسلامی کشته شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه به دنبال تحریم دادستان کل و سه تن از مقامات نظامی جمهوری اسلامی گفت که این تحریمها سرکوبگران اعتراضات مردمی در ایران را هدف قرار دادند.
وزیر خارجه آمریکا در توییتی نوشت: «مقامات (حکومت) ایران صدها معترض مسالمت آمیز از جمله کودکان را کشتهاند، احکام شدیدی از جمله مجازات اعدام را در محاکمههای نمایشی (علیه معترضان) صادر کردهاند و هزاران نفر را بازداشت کردهاند. امروز ما مقامات و یک نهاد ایرانی مرتبط با این سوء استفادهها را تحریم کردیم.»
>
ائتلافی از گروههای سینمایی بینالمللی خواستار آزادی فوری ترانه علیدوستی شدند
ائتلافی از گروههای سینمایی بینالمللی، از جمله جشنوارهها و آکادمیهای بزرگ، خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط ترانه علیدوستی، بازیگر ایرانی، شدند که بهدست نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
«ائتلاف بینالمللی برای فیلمسازان در خطر» از دیگر نهادهای فرهنگی در سراسر جهان خواست که همراه با آنها از حکومت ایران بخواهند خانم علیدوستی را که به خاطر حمایت از اعتراضات سراسری در ایران علیه رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی بازداشت شده است، آزاد کنند.
این ائتلاف در نامهای که به امضای جشنواره بینالمللی فیلم برلین، جشنواره فیلم مستند آمستردام، آکادمیهای فیلم اروپایی و آلمانی و جشنواره بینالمللی فیلم روتردام رسیده است، گفت: «ما با همه کسانی که در ایران برای دفاع از حقوق اولیه انسانی خود و آزادی بیان به پا خاستهاند همبستگی کامل و صمیمانه خود را اعلام میکنیم و از مقامات ایران میخواهیم که بلافاصله و بی هیچ قید و شرطی ترانه علیدوستی و همکارانش را آزاد کنند».
ترانه علیدوستی که یکی از موفقترین بازیگران سینمای ایران در جهان است روز شنبه بازداشت شد. حکومت جمهوری اسلامی او را به «انتشار اطلاعات نادرست و حمایت از جریانات ضدانقلاب» متهم کرده است.
خانم علیدوستی در حمایت از معترضان تصاویری از خود بدون حجاب اجباری در شبکههای اجتماعی منتشر کرده که در یکی از آنها نوشته «ژن، ژیان، ئاآزادی» (زن، زندگی، آزادی) در دست گرفته بود.
آمریکا چند مقام سرکوبگر ایران را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا از دور جدید تحریمهای این کشور علیه سرکوبگران اعتراضات مردمی در ایران خبر داد.
بر اساس گزارشی که روز چهارشنبه ۳۰ آذر در سایت خزانهداری ایالات متحده منتشر شد، حسن حسنزاده فرمانده سپاه محمد رسول الله، سیدصادق حسینی، فرمانده سپاه کردستان، حسین معروفی معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین و مسلم معین، رئیس سازمان فضای مجازی بسیج، همراه با محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، به فهرست تحریمهای حقوق بشری اضافه شدهاند.
وزارت خزانهداری اعلام کرد که منتظری مسئولیت تعقیب معترضانی که برخی از آنها اعدام یا به اعدام محکوم شدهاند، را رهبری کرده است: «ما استفاده فزاینده رژیم ایران از خشونت علیه مردم که از حقوق انسانی خود دفاع میکنند، محکوم میکنیم».
آمریکا همچنین شرکت «ایمن صنعت زمان فرا» را بهدلیل مشارکت در ساخت خودروهای زرهی برای سرکوب تجمعات مردمی و ساخت تجهیزات برای نیروهای امنیتی، به لیست تحریمهای خود افزود.
آمریکا در بیش از سه ماهی که از اعتراضات مردمی در ایران میگذرد، چندین دور تحریم حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی بهدلیل سرکوب خونین اعتراضات مردمی اخیر وضع کرده است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفت: «ایالات متحده به حمایت از مردم ایران در مواجهه با این سرکوب وحشیانه ادامه میدهد و ما در حال افزایش اجماع بینالمللی برای پاسخگو کردن رژیم جمهوری اسلامی هستیم».
او گفت: «هزاران ایرانی دلیر جان و آزادی خود را در اعتراض به دوران طولانی ظلم و خشونت رژیم به خطر انداختهاند. ما بار دیگر از رهبری ایران میخواهیم که فوراً سرکوب خشونتآمیز خود را متوقف کند و به مردمش گوش فرا دهد».
انتقاد شدید رئیسجمهوری آلمان از سرکوب اعتراضات مردمی ایران در دیدار با علی کریمی
رئیسجمهوری آلمان در دیدار با علی کریمی، ستاره سابق فوتبال ایران و از چهرههای مطرح اعتراضات مردمی، گفته است نباید در برابر خشونت غیرانسانی رژیم ایران صدای خود را پایین بیاوریم.
فرانک والتر اشتاینمایر روز چهارشنبه ۳۰ آذر با انتشار تصویری از دیدار با آقای کریمی در صفحه اینستاگرام خود، در ادامه گفت از گزارش اقدامات «وحشیانه» رژیم ایران علیه مردم خود شوکه شدهام و ما نباید از اعلام این خشونتها با صدای بلند پا پس بکشیم: من به همین علت به طور مداوم با ایرانیان در آلمان دیدار و درباره وضعیت ایران گفتوگو میکنم.
او افزود: مهم است که نقض اخیر حقوق بشر در ایران توسط کارشناسان مستقل بررسی شود تا عوامل آن روزی پاسخگو باشند: و مهم است که اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه کسانی که در ایران مسئول هستند،اعمال کند.
مقامات آلمان طی بیش از سه ماهی که از اعتراضات مردمی ایران میگذرد، نسبت به سرکوب خونین آن توسط نیروهای امنیتی به شدت موضع گرفته و اتحادیه اروپا را به اعمال چندین دور تحریم علیه عاملان سرکوبهای ایران تشویق کردهاند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، هفته گذشته بار دیگر از اقدامات حکومت جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان به شدت انتقاد کرد و آن را «غیرقابل قبول» خواند.
آقای شولتس روز ۲۴ آذر در حاشیه اجلاس اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «چه کسی به مردم خودش شلیک میکند؟ حکومت ایران چنین میکند و به همین خاطر نیز ما به صراحت علیه آن موضع میگیریم. کاری که حکومت ایران میکند غیرقابل قبول و غیرقابل توجیه است».