لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۱
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۸:۰۳ ۱.۱۰.۱۴۰۱

۱۷:۴۶ ۱.۱۰.۱۴۰۱

کنگره نمایندگان اسپانیا خواستار توقف فوری احکام اعدام معترضان در ایران شد

کنگره نمایندگان اسپانیا روز پنجشنبه در بیانیه‌ای از حکومت جمهوری اسلامی خواست که بلافاصله اجرای احکام اعدام معترضان در ایران را متوقف کرده و به حقوق شهروندان برای تجمع و تظاهرات اعتراضی احترام بگذارد.

در این بیانیه همچنین درخواست شده که محل نگهداری دستگیرشدگان روشن و موقعیت قضایی آن‌ها مشخص شود.

کنگره نمایندگان اسپانیا از سوی دیگر خواستار احترام به ضمانت‌های قضایی برای حق داشتن وکیل و همچنین حق داشتن تقاضای تجدیدنظر در احکام صادره برای تمامی دستگیرشدگان شده است.

این بیانیه به امضای نمایندگان گروه‌های پارلمانی حزب سوسیالیست، حزب پوپولار، حزب جمهوریخواهان، اونیداس پودموس- پودم- گالیسیا کمون، باسک، اوسکادی- ارریا- بیلدو، میکستو، سیودادانوس، بوکس و گروه پارلمانی پلورال رسیده است.

در جریان بیش از سه ماه اعتراضات سراسری در ایران که هم اکنون به صورت پراکنده ادامه دارد، بیش از ۵۰۰ نفر کشته و هزاران نفر نیز بازداشت شده‌اند. مقام‌های جمهوری اسلامی تا کنون دستکم دو معترض به نام‌های محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد را بدون دادرسی‌های عادلانه و عدم دسترسی به وکیل اعدام کرده‌اند.

به گفته عفو بین‌الملل، ۱۸ نفر دیگر از دستگیرشدگان در خطر اعدام قرار دارند که تنها جرم آن‌ها شرکت در تظاهرات بوده است. افرادی که اسامی آن‌ها در میان محکوم‌شدگان به اعدام آمده است عبارتند از: سهند نورمحمدزاده، ماهان صدارت مدنی، منوچهر مهمان‌نواز، محمد روحانی، محمد قبادلو، سامان سیدی، حمید قره‌حسنلو، اکبر جعفری، چهار نفر با نام‌های خانوادگی «البرز» و یک نفر دیگر ناشناخته.

شش نفر دیگر که روند محاکمه آن‌ها سپری و به جرایمی متهم شده‌اند که مجازات‌شان اعدام است، عبارتند از: ابوالفضل مهری حسین حاجیلو، محسن رضازاده قره بقلو، سعید شیرازی، ابراهیم رحیمی، توماج صالحی و جوان فوتبالیست امیر نصر آزادانی.

۱۶:۲۸ ۱.۱۰.۱۴۰۱

اقدام به خودکشی سامان یاسین

یک منبع مطلع به رادیوفردا گفت که سامان صیدی (یاسین)، خواننده محکوم به اعدام، «در اعتراض به اتهام محاربه و حکم اعدام و شرایط زندان» دست به خودکشی زده است.

این منبع مطلع همچنین به رادیوفردا گفت که وکیل تسخیری از سامان صیدی «خواسته تیراندازی هوایی را بر گردن بگیرد و به او گفته اگر بگویی که تیر هوایی زده‌ای از اعدام نجات پیدا می‌کنی».

آقای صیدی که در زندان رجایی‌شهر کرج به‌ سر می‌برد شامگاه سه‌شنبه، ۲۹ آذر، خودکشی کرد، اما این اقدام او ناموفق بوده و «وضعیت او در حال حاضر خوب است و در بند ۱۰ این زندان به‌ سر می‌برد».

۱۶:۲۷ ۱.۱۰.۱۴۰۱

جمعی از فعالان مدنی و کارگری داخل ایران با امضای بیانیه‌ای با عنوان «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»، خواهان پایان‌دادن به «هرگونه سرکوب و بازداشت و قتل‌های حکومتی و آزادی فوری و بی‌قید و شرط تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی» شدند.

امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به این‌که «روند هراس‌افکنی برای درهم شکستن جنبش آزادی‌خواهانه‌ی مردم اکنون به برپایی چوبه‌های دار در ملأعام کشیده شده»، افزوده‌اند «دایره‌ی این قتل‌ها و بازداشت‌های هراس‌افکنانه، که در واقع برای پنهان‌کردن هراس حکومت از جنبش مردم است، به خیابان‌ها و محلات محدود نمانده و حتی بازداشت کسانی را در برگرفته که هیچ حضوری در تجمع‌های خیابانی نداشته‌اند».

در بخشی دیگر از این بیانیه چنین آمده است: «زندانیان کانون نویسندگان ایران البته نمونه‌ی بسیار کوچکی از هزاران به بند کشیده‌ی آزادی‌خواه دیگرند که در طول سه ماه اخیر به طیف گسترده‌ی زندانیان سیاسیِ پیشین، اعم از کارگران، معلمان، زنان، دانشجویان، هنرمندان، وکلای مدافع، طرفداران محیط زیست، و دیگر فعالان سیاسی و اجتماعی و نیز زندانیان عقیدتی همچون بهاییان و دراویش افزوده شده‌اند.»

۱۵:۵۵ ۱.۱۰.۱۴۰۱

۱۵:۵۰ ۱.۱۰.۱۴۰۱

امام‌ جمعه اهل سنت زاهدان روز چهارشنبه در یک سخنرانی به‌صراحت حاکمیت جمهوری اسلامی را مسئول تیراندازی به معترضان در «جمعه خونین» زاهدان معرفی کرد و تقلیل مسئله به خطای شخصی مأموران را رد کرد.

او در عین حال، برخلاف روایت حکومت، تیراندازی و کشتار معترضان در جمعه خونین زاهدان را «برنامه‌ای ازپیش‌تعیین‌شده» توصیف کرد.

۱۵:۴۸ ۱.۱۰.۱۴۰۱

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، مدعی شد که «دستور» ترور مولوی عبدالواحد ریگی، امام جمعه اهل سنت مسجد «امام حسین» در شهر خاش، از «خارج کشور» صادر شده بود.

شورای تأمین سیستان و بلوچستان اعلام کرد که مولوی عبدالواحد ریگی ظهر روز پنج‌شنبه، ۱۷ آذر، به دست «افراد ناشناس» ربوده شد و به «شهادت» رسید.

همزمان دادستان مرکز استان سیستان و بلوچستان با اشاره به برخی جزئیات این آدم‌ربایی مدعی شد: «مولوی عبدالواحد... روز گذشته در مسجد حضور داشت که افراد ناشناس از درب پشتی مسجد وی را صدا کرده و سوار یک خودروی پژو بدون پلاک می‌کنند.»

حال احمد وحیدی بدون ارائه هیج سندی، ربودن و کشتن این روحانی اهل سنت را به «خارج کشور» نسبت داده است.

۱۵:۴۷ ۱.۱۰.۱۴۰۱

لوکادیا: فضای ایران اصلاً باورکردنی نیست

حساب کاربری «رختکن» که خبرهای فوتبالی را پوشش می‌دهد، پس از اعلام فسخ قرارداد لوکادیا، بازیکن هلندی تیم پرسپولیس، پس از خروج ناگهانی از ایران، نوشت: «لوکادیا چند روز پیش به یک بازیکن دیگر گفته بود من از اروپا به جایی آمدم که انگار صد سال از دنیا عقب است.»

به‌نوشته «رختکن»، لوکادیا همچنین گفته بوده «من بابت اتفاقات دو ماه اخیر به‌شدت ناراحتم و اصلاً احساس خوبی در این‌جا ندارم. چطور ممکن است که نتوانم از تلگرام، اینستاگرام، واتس‌اپ، توئیتر و… برای ارتباط با خانواده و دوستانم استفاده کنم. اینجا همه چیز فیلتر است و این فضا برای من اصلاً باورکردنی و قابل‌هضم نیست.»

یورگن لوکادیا از مهره‌های مهم تیم پرسپولیس بود که به او لقب «ماشین گلزنی» داده بودند، اما چند روز پیش به‌طور ناگهانی مرخصی گرفت و از ایران خارج شد و امروز اعلام شد که قراردادش را یک‌طرفه فسخ کرده است.

۱۴:۵۳ ۱.۱۰.۱۴۰۱

عذرخواهی محمدعلی طالبی و مصطفی عزیزی از مردم

مصطفی عزیزی، تهیه‌کننده‌ سابق صداوسیما که سال‌هاست از این سازمان جدا شده و خارج از ایران زندگی می‌کند، با انتشار ویدئویی در اینستاگرامش به‌خاطر همکاری‌اش در گذشته با سازمان صداوسیما از مردم عذرخواهی کرد.

محمدعلی طالبی، کارگردان سینما، هم در گفت‌وگو با رادیو فردا، به‌خاطر این‌که در دهه شصت یا سال‌های پس از آن اعتراض نکرده، از مردم و کشته‌شدگان همه سال‌های گذشته به‌دست جمهوری اسلامی عذرخواهی کرد و گفت معتقد است همه فیلمسازانی که در کشور فیلم ساخته‌اند یک معذرت‌خواهی به مردم بدهکار هستند، چون این رژیم یک رژیم جنایتکار است و همیشه جنایتکار بوده است.

۱۴:۲۱ ۱.۱۰.۱۴۰۱

سام یاری، عکاس و کارگردان مقیم آلمان، یک پروژه عکاسی را با موضوع اعتراضات «زن زندگی آزادی» و سرکوب خونین این اعتراضات به انجام رساند. در چیدمان او یک مأمور سرکوب در وان خون نشسته و دسته‌‌ای از موهای خونین یک زن معترض در دستش است و قاب عمومی چیدمان پرچم سه‌رنگ ایران را شکل می‌دهد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG