لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۷
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۲:۰۵ ۳.۱۰.۱۴۰۱

پدر کیان پیرفلک بعد از چهل روز از کشته شدن فرزندش مطلع شد

عموی کیان پیرفلک خبر داد که میثم پیرفلک، پدر کیان، که همزمان با فرزندش مورد اصابت گلوله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفته و به شدت زخمی شده بود، بعد از چهل روز از کشته شدن فرزندش مطلع شده است.

رضا پیرفلک، شامگاه جمعه دوم دی ماه با انتشار تصویری که رادین، برادر کوچک‌تر کیان پیرفلک، را در آغوش پدرش میثم نشان می‌دهد، نوشت: «رادین جان پدرت را محکم در آغوش بگیر و آرومش کن چون اون الان دیگه می‌دونه که کیان نیست. الان دلخوشیش تو هستی، تو بوی کیان را میدی و خاطرات کیان را برای بابایی زنده می‌کنی.»

عموی کیان پیرفلک در ادامه خطاب به رادین، فرزند خردسال خانواده پیرفلک، نوشت: «پدر بیمارت الان بیشتر از همیشه بهت نیاز داره تا بتونه با در آغوش گرفتنت یه ذره از درد نبودن کیان رو تحمل کنه.»

میثم پیرفلک و همسرش زینب مولایی‌راد به اتفاق دو فرزند خود کیان و رادین شامگاه بیست و پنجم آبان ماه با خودروی خود در حال بازگشت به خانه بودند که در میدان هلال احمر ایذه، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با سلاح جنگی به سوی آنها شلیک کردند.

کیان پیرفلک، دانش‌آموز ۹ ساله ایذه‌ای در این تیراندازی کشته شد و میثم پیرفلک به شدت زخمی شد و با وضعیت وخیم جسمی به بیمارستانی در اهواز انتقال یافت و چندین بار برای نجات از مرگ مورد عمل جراحی سنگین قرار گرفت.

خانواده پیرفلک به دلیل شرایط بحرانی جسمی میثم پیرفلک، کشته شدن فرزندش را به او اطلاع نداده بودند. مهرداد پیرفلک، عموی دیگر کیان پیرفلک، بیست و نهم آذر ماه در پستی اینستاگرامی نوشته بود که پدر این کودک پس از ۱۳ بار جراحی، هنوز از کشته‌شدن فرزندش خبر ندارد.

۲۳:۴۰ ۲.۱۰.۱۴۰۱

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مدعی کشف یک «شبکه خرابکاری» در شهرک اکباتان تهران شد و گفت که ۳۹ نفر را در این رابطه بازداشت کرده است.

این نهاد امنیتی در اطلاعیه‌ای افراد بازداشت‌شده را عضو «بزرگ‌ترین شبکه خرابکاری تهران» خوانده و آن‌ها را به «ارتباطات هدفمند با خارج از ایران» و نیز سازمان مجاهدین خلق متهم کرده است.

در این اطلاعیه آمده است، «بازداشت ۲۷ تن از این افراد در ویلایی واقع در محمود آباد مازندران صورت گرفته است» که در میان آن‌ها برخی افراد «دوتابعیتی و زندانیان اعتراضات سال ۸۸» هم وجود دارد.

همزمان با انتشار این اطلاعیه، رسانه‌های دولتی ایران ویدیویی را نیز منتشر کرده‌اند که در آن ادعا می‌شود از محل بازداشت این افراد «نارنجک‌های دستی، کوکتل مولوتف، چاقوهای ضامن‌دار، قمه، دلارهای جعلی و لاستیک فرسوده برای آتش زدن و مسدود کردن خیابان» به دست آمده است.

۲۳:۱۸ ۲.۱۰.۱۴۰۱

پلمب یک مجموعه خدماتی رفاهی در بزرگراه تهران - قم به دلیل «بی‌حجابی»

رسانه‌های محلی قم روز جمعه دوم دی ماه از پلمب یک مجموعه گردشگری رفاهی در بزرگراه قم – تهران به دلیل آن‌چه «بی‌حجابی»خوانده شده است، خبر دادند.

روزنامه شرق به نقل از این رسانه‌ها گزارش داد که مجتمع گردشگری «مهر و ماه» قم با ٧٠٠ پرسنل، به دلیل «بی‌حجابی و بی‌توجهی به تذکرات پلمب شد».

این رسانه‌ها اما جزییات بیشتری از چگونگی رخداد و نهاد صادرکننده حکم پلمب به دست نداده‌اند.

مجتمع بین راهی «مهر و ماه» بزرگ‌ترین مجموعه خدماتی رفاهی در مسیر میان تهران و قم است. اخیرا مسئله اخراج رئیس شعبه یک بانک در شهر قم به‌دلیل ارائه خدمات بانکی به یک زن بدون حجاب اجباری نیز خبرساز شده بود.

بر اساس گزارش‌ها، استاندار قم پس از انتشار ویدیویی از ارائه خدمات بانکی به یک زن بدون حجاب اجباری در این شهر با دخالت مستقیم خود رئیس شعبه آن بانک را اخراج کرد. این خبر را احمد حاجی‌زاده، معاون استاندار قم، نیز تایید کرده است.

از آغاز اعتراضات کنونی در ایران که در ابتدا واکنشی به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران بود، هر روز شمار بیشتری از زنان و دختران بدون داشتن حجاب اجباری در معابر و اماکن شهری حاضر می‌شوند. بسیاری از زنان بازیگر سینما و تئاتر و هنرمندان نیز تصاویر بدون حجاب اجباری از خود منتشر کرده‌اند.

۲۲:۳۳ ۲.۱۰.۱۴۰۱

اقدام عملی آلمان در پاسخ به سرکوب اعتراضات سراسری ایران

دولت آلمان می‌گوید تمام ضمانت‌نامه‌های اعتباری و سرمایه‌گذاری برای توسعه تجارت با جمهوری اسلامی را به خاطر سرکوب معترضان در ایران «رسماٌ تعلیق کرده است».

وزارت اقتصاد آلمان روز جمعه دوم دی‌ماه همچنین خبر داد که دیگر «فرمت‌های اقتصادی» با ایران، از جمله مذاکرات در مسائل انرژی را به خاطر «وضعیت بسیار جدی» در ایران تعلیق کرده است.

آلمان مهم‌ترین شریک تجاری جمهوری اسلامی در اروپا است و سهمی حدود ۳۰ درصدی در کل صادرات اتحادیه اروپا به ایران دارد. این کشور همچنین اصلی‌ترین مقصد صادراتی ایران به اروپا محسوب می‌شود.

تجارت دوجانبه ایران و آلمان در سال گذشته میلادی ۱.۷۶ میلیارد یورو و در ۹ ماهه ابتدایی امسال ۱.۴۹ میلیارد یورو برآورد شده است.

ضمانت‌های اعتبار صادراتی دولت آلمان از شرکت‌های این کشور در برابر ضرر و زیان احتمالی ناشی از عدم دریافت پرداخت‌ها محافظت می‌کند.

۲۱:۱۲ ۲.۱۰.۱۴۰۱

انتقاد نماینده مجلس شورای اسلامی از نحوه برخورد جمهوری اسلامی با معترضان

نماینده مجلس شورای اسلامی نحوه برخورد با معترضان بازداشتی در ایران و محاکمه آن‌ها را مصداق رفتارهای «غیرقانونی» حکومت جمهوری اسلامی دانست و هشدار داد که جامعه ایران «به خاطر همین رفتارها ملتهب است».

مسعود پزشکیان روز جمعه دوم دی‌ماه به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: «مشکلی که وجود دارد، اجرای قانون است. ما در قانون اساسی داریم که حق ندارند کسی را بیش از ۲۴ ساعت بازداشت کنند و در بازداشت نگه دارند. یا این‌که متهم حتما باید بتواند وکیل داشته باشد و تفهیم اتهام شود. خب ما اگر به همین قانون اساسی عمل کنیم، مردم این‌طور عصبانی نمی‌شوند.»

به گفته این نماینده مجلس، «ما یک قانون نوشتیم اما یک کار دیگر و یک جور دیگر عمل می‌کنیم و این اشتباهات ماست که باعث شده جامعه به التهاب افتاده است».

۲۰:۱۲ ۲.۱۰.۱۴۰۱

در ادامه کارزار حمایت نمایندگان پارلمان اتریش از معترضان بازداشتی در ایران، اوا ماریا هلتزلایتنر با ارسال نامه‌ای به سفیر جمهوری اسلامی در وین خواستار آزادی ترانه علیدوستی، بازیگر سینما، و دیگر زندانیان سیاسی در ایران شد.

خانم هلتزلایتنر، عضو حزب سوسیال دموکرات اتریش، کفالت سیاسی ترانه علیدوستی، بازیگر سرشناس سینمای ایران را بر عهده گرفته است که به دنبال انتشار تصاویر خود بدون حجاب اجباری و اعتراض به اعدام معترضان به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.

این نماینده پارلمان اتریش روز جمعه دوم دی ماه در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «امروز به عنوان کفیل سیاسی ترانه علیدوستی، بازیگر، نامه‌ای به سفارت ایران نوشتم و خواستار آزادی او به همراه دیگر زندانیان سیاسی شدم.»

اوا ماریا هلتزلایتنر توییت خود را با هشتگ انفلاب ایران (#IranRevolution) به پایان برده است.

روز ۳۰ آذر ۱۸۳ عضو پارلمان اتریش در یک اقدام دسته‌جمعی کفالت سیاسی ۱۸۳ معترض در ایران را که شماری از آنها زیر حکم اعدام قرار دارند، بر عهده گرفتند. این نمایندگان بر اهمیت فشار سیاسی بر جمهوری اسلامی برای توقف صدور و اجرای احکام اعدام تاکید کردند و از دولت فدرال اتریش نیز خواستند که سیاست مشخصی در قبال اعتراضات در ایران در پیش بگیرد.

در همین راستا هارولد تروخ، نماینده پارلمان اتریش، روز پنج‌شنبه اول دی با حضور در جمع ایرانیانی که مقابل مقر سازمان ملل در وین اقدام به تحصن کرده بودند، خواستار «کنار گذاشتن اختلاف‌ها» برای پایان دادن به جمهوری اسلامی شد.

این نماینده سوسیال دموکرات ضمن ادای احترام به جان‌باختگان اعتراضات اخیر در ایران گفت: «اختلاف نظرها را باید کمی کنار گذاشت و بر روی هدف مشترک متمرکز شد. البته راه‌های بسیاری وجود دارد و سئوال اصلی این است که بعد از رفتن ملاها چگونه باید ادامه داد. اما قبل از هر چیز ملاها باید رفته باشند و این امر با کار جمعی میسر خواهد شد.»

۱۹:۱۶ ۲.۱۰.۱۴۰۱

ادای احترام هرالد تروخ، نماینده پارلمان اتریش، به جان‌باختگان اعتراضات اخیر در ایران

هرالد تروخ، نماینده پارلمان اتریش، روز پنج‌شنبه اول دی با حضور در جمع ایرانیانی که مقابل مقر سازمان ملل در وین اقدام به تحصن کرده بودند، خواستار «کنار گذاشتن اختلاف‌ها» برای پایان دادن به حکومت جمهوری اسلامی در ایران شد.

این نماینده سوسیال دموکرات ضمن ادای احترام به جان‌باختگان اعتراضات اخیر در ایران گفت: «اختلاف نظرها را باید کمی کنار گذاشت و بر روی هدف مشترک متمرکز شد. البته راه‌های بسیاری وجود دارد و سئوال اصلی این است که بعد از رفتن ملاها چگونه باید ادامه داد. اما ابتدا ملاها باید رفته باشند و این امر هم با کار جمعی میسر خواهد شد.»

به تازگی ۱۸۳ عضو پارلمان اتریش در یک اقدام دسته‌جمعی، کفالت سیاسی ۱۸۳ معترض در ایران را بر عهده گرفتند که شماری از این معترضان زیر حکم اعدام قرار دارند.

۱۸:۱۲ ۲.۱۰.۱۴۰۱

هشدار مولوی عبدالحمید به جمهوری اسلامی درباره سرکوب معترضان

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، بار دیگر از سیاست‌های جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان انتقاد کرد و هشدار داد که «با سلاح و نظامی‌گری، نظام نگه داشته نمی‌شود».

این روحانی در مراسم نماز جمعه روز دوم دی‌ماه گفت: «با قدرت و زندان نمی‌توان حکومت کرد. باید حمایت مردمی باشد تا این نظام ادامه پیدا کند. اگر مردم نارضایتی داشته باشند و حکومت را نخواهند، نگهداری هر نظامی در دنیا دشوار می‌شود.»

از آغاز اعتراضات اخیر در ایران که ابتدا واکنشی به جان باختن مهسا امینی، ۲۲ ساله اهل سقز، در بازداشت گشت ارشاد تهران بود، مولوی عبدالحمید بارها نسبت به تبعات سرکوب اعتراضات هشدار داده و از رهبران جمهوری اسلامی خواسته است که «صدای معترضان را بشنوند».

وی در اظهارات روز جمعه دوم دی ماه خود افزود: «همیشه گفته شده که انقلاب تا زمانی باقی می‌ماند که مردم بخواهند. نظام تا زمانی قابل بقاست که مردم حامی آن باشند... ما معتقدیم که مسئولان و مدیران ارشد کشور و رهبران، باید با ملت بنشینند و ببینند ملت چه می‌خواهند و چگونه می‌توانند موافقت آن‌ها را جلب کنند.»

۱۶:۱۵ ۲.۱۰.۱۴۰۱

دو روایت از یک حادثه در روستایی در ایذه

در پی اعلام کشته و بازداشت شدن چند نفر در حمله مشترک اخیر وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و فراجا در شهرستان ایذه، برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی با انتشار عکس‌هایی از محل وقوع حمله، روایت متفاوتی را از آن ارائه کرده‌اند.

حساب توئیتر ۱۵۰۰ تصویر روز جمعه، دوم دی، با انتشار عکس‌هایی نوشت: «پس از به قتل رساندن مردم و کودکان در ایذه، بار دیگر جمهوری ‌اسلامی مردم این شهر را به رگبار بست.»

بر اساس گزارش این حساب توئیتری که اخبار اعتراضات ایران را پوشش می‌دهد، محمود احمدی و حسین سعیدی روز ۲۹ آذر در حمله نیروهای جمهوری ‌اسلامی به قتل رسیدند.

۱۵:۵۱ ۲.۱۰.۱۴۰۱

تحلیل رویترز از آینده اعتراضات

خبرگزاری رویترز در تحلیلی که روز جمعه، دوم دی‌ماه، منتشر کرد ضمن اشاره به «بحران مشروعیت» شدید در جمهوری اسلامی پیش‌بینی کرد که اعتراضات در ایران در سال آینده میلادی هم‌چنان ادامه پیدا کند.

بر اساس این تحلیل، اعتراضات اخیر میزان آسیب‌پذیری حکومت در برابر خشم عمومی را نشان داده و این نگرانی را در میان رهبران ارشد جمهوری اسلامی ایجاد کرده است که یک گام اشتباه می‌تواند به معنای مشکلات بیشتر باشد، حتی اگر اعتراضات کنونی فروکش کند.

در این تحلیل همچنین از «فقدان رهبری» در «جنبش اعتراضی» کنونی ایران به‌ عنوان چالشی برای ایجاد «نظم سیاسی جدید» نام برده شده و آمده است که با این حال «هیچ تضمینی وجود ندارد که نیروی بیشتر به ناآرامی‌ها پایان دهد، زیرا سرکوب خشونت‌آمیز تاکنون موجب برانگیخته شدن بیشتر معترضان» و شدت اعتراضات شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG