لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۰
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۶:۱۲ ۴.۱۰.۱۴۰۱

وکیل تعیینی سامان صیدی، معترضِ محکوم به اعدام می‌گوید که دادگاه انقلاب اعلام کرده است که به او «احتیاجی نیست.»

حسین اسماعیل‌بیگی روز یک‌شنبه، چهارم دی در گفت‌وگو با «وکلاپرس» گفت که امروز به دادگاه انقلاب مراجعه کرده است اما او را راه نداده و به او گفته‌اند: «احتیاجی به شما نیست و خودمان برای متهم، وکیل تسخیری گرفته‌ایم.»

به گفته آقای اسماعیل‌بیگی مراجعه او به دادگاه انقلاب بنا بر درخواست موکل او مبنی بر تمایل او به دفاع توسط وکیل تعیینی صورت گرفته است.

ممانعت از دفاع از آقای صیدی توسط وکیل تعیینی در حالی صورت می‌گیرد که خبرگزاری میزان پیشتر از توقف اجرای حکم اعدام این معترض به دلیل «نقص تحقیقات» خبر داده بود. با این حال تاکنون اجازه دسترسی و مطالعه پرونده به وکیل تعیینی آقای صیدی داده نشده است.

سامان صیدی، معروف به سامان یاسین، متولد ۱۳۷۷ روز دهم مهر در خانه خود در تهران بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب با اتهامات «محاربه از طریق کشیدن سلاح کلت کمری و شلیک سه تیر هوایی به اجتماع» و «تبانی به‌ قصد اقدام علیه امنیت کشور» به اعدام محکوم شد.

یک منبع آگاه پیشتر به رادیوفردا گفته بود که وکیل تسخیری آقای صیدی از او خواسته بود «تا تیراندازی هوایی را گردن بگیرد تا نجات یابد.» به گفته این منبع، اعترافات اجباری تحت شکنجه، همزمان با اقدامات وکیل تسخیری، باعث صدور حکم اعدام برای این معترض شده‌ است. این در حالی است که در پرونده آقای صیدی هیچ سند و مدرکی دال بر اتهاماتی که به او منتسب شده است، وجود ندارد.

آقای صیدی در اعتراض به اتهام محاربه، حکم اعدام و شرایط زندان شامگاه ۲۹ آذر در زندان خودکشی کرد، اما از مرگ نجات پیدا کرد.

۱۵:۵۵ ۴.۱۰.۱۴۰۱

روزنامه فرهیختگان: حاکمیت مجبور می‌شود دست از محدود کردن اینترنت بردارد

روزنامه اصولگرای فرهیختگان، چاپ تهران، در گزارشی به نقل از یک کارشناس فضای مجازی نوشت: «این نحوه سیاستگذاری که فیلترینگ را به تنها ابزار حاکمیت برای مواجهه با فضای مجازی تبدیل می‌کند از اساس غلط است. هم چوب را می‌خوریم و هم پیاز را! هم مردم ناراضی می‌شوند و هم حاکمیت مجبور می‌شود دست از محدودیت‌ها بردارد.»

این روزنامه در شماره روز یکشنبه چهارم دی در گزارشی با عنوان «شوخی با اینترنت»، به هک شدن نامه‌های اپراتورهای ارائه‌دهنده اینترنت به وزارت ارتباطات اشاره کرد که به نوشته این روزنامه هنوز صحت این نامه‌ها از سوی این اپراتورها رد نشده است.

فرهیختگان نوشت که براساس این اسناد، ایرانسل از ۲۹ شهریور تا ۷ آبان حدودا متحمل ۸ هزار میلیارد ریال ضرر شده، شاتل ۶۰ درصد ترافیک و ۴۰ درصد کل درآمد خود را از دست داده و مبین‌نت نیز ۱۰ میلیارد تومان در ماه ضرر دیده است.

محمد کشوری، یک کارشناس فضای مجازی در گفت‌وگو با این روزنامه همچنین طرح دولت برای «اینترنت طبقاتی» را غیرعملی دانسته و گفته است: «الان می‌دانیم که ۲۰ میلیون نفر از این وی‌پی‌ان‌ها استفاده می‌کنند، اگر بخواهید تنها به شمار محدودی وی‌پی‌ان قانونی دهید، تکلیف مابقی چه خواهد شد؟ روشن است که ناراضی می‌شوند. یک میلیون نفر را راضی می‌کنید اما بقیه ناراضی هستند، باز مسئله سرجای خود است.»

او افزود: «اگر هم بخواهند راحت به ۱۵ میلیون نفر وی‌پی‌ان قانونی بدهند، فیلترینگ را به امری لوس تبدیل کرده‌اند. فیلتر کنیم و بعد به ۱۵ میلیون نفر وی‌پی‌ان قانونی دهیم؟ اگر یک سوراخی آنقدر گشاد باشد که ۱۵ میلیون نفر بتوانند از آن رد شوند مطمئن باشید تعداد بیشتر هم می‌توانند رد شوند.»

۱۵:۴۳ ۴.۱۰.۱۴۰۱

فریده مرادخانی، فعال حقوق بشر زندانی و خواهرزاده رهبر جمهوری اسلامی در زندان، اعتصاب غذا کرد.

محمود مرادخانی برادر او در توئیتی اعلام کرد، خواهرش که در زندان قرچک ورامین به سر می‌برد در «اعتراض به محل نگهداری‌اش و عدم انتقال به اوین اعتصاب غذا کرده است.»

خانم مرادخانی که در بحبوحه اعتراضات سراسری روز دوم آذر برای چندمین بار در سال‌های گذشته بازداشت شد، بعدتر از سوی «دادگاه ویژه روحانیت» به ۱۵ سال حبس محکوم شد.

۱۴:۳۲ ۴.۱۰.۱۴۰۱

سهند نورمحمدزاده معترضی که به اتهام «محاربه از طریق تخریب و ایجاد حریق در وسایل عمومی» در معرض خطر اعدام قرار دارد، در یک پیام صوتی از زندان ضمن رد تمامی اتهاماتی که علیه او مطرح شده است، از مسئولان قضایی جمهوری اسلامی خواست که اتهام محاربه را از پرونده او بردارند.

او که در حال حاضر در اعتراض به این اتهام و حکم اعدام در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد، پس از شنیدن خبر کسب مدال طلای هادی چوپان در مسترالمپیای ۲۰۲۲ ضمن ابراز خوشحالی از این موضوع، از این قهرمان پرورش اندام برای این که پرچم ایران را همیشه و امسال محکم‌تر از سال‌های پیش بالا نگه داشته است، تشکر کرد.

هادی چوپان در مراسم دریافت مدال خود در رقابت بین‌المللی اخیر که در آمریکا برگزار شد، مدال خود را به «بانوان شریف و مردم ایران در همه جای دنیا» تقدیم و آرزو کرد که این مدال توانسته باشد بخشی از «غم‌های مردم ایران» را حل کند.

۱۴:۱۰ ۴.۱۰.۱۴۰۱

پس از انتشار عکسی از مجیدرضا رهنورد که در آن تتوی نشان «شیر و خورشید» بر روی دست چپ او قابل مشاهده است و گمانه‌زنی‌ها مبنی بر احتمال شکستن دست او به این دلیل، حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» درستی این موضوع را تایید و به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که در زمان بازداشت، نیروهای حکومتی با شوکر و باتوم به این دست آقای رهنورد ضربات متعدد وارد کرده‌اند.

مجیدرضا رهنورد دومین معترضی بود که بامداد ۲۱ آذر به اتهام قتل دو بسیجی در مشهد اعدام شد. اعدام او و پیش از آن معترض دیگری به نام محسن شکاری، اعتراضات داخلی و واکنش‌های گسترده بین‌المللی را در پی داشت.

۱۳:۵۹ ۴.۱۰.۱۴۰۱

۱۳:۴۸ ۴.۱۰.۱۴۰۱

بیش از ۶۵۰ دانشجو از سوی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی ربوده شده‌اند

کانون بین‌المللی دانشگاهیان ایرانی، در نامه سرگشاده‌ای به روسای دانشگاه‌ها نوشتند که طی صد روزی که از اعتراضات می‌گذرد، بیش از ۶۵۰ دانشجو از سوی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی ربوده شده‌اند.

این کانون در نامه خود خواستار مشخص شدن عاملان قتل دانشجویان کشته‌شده و پیگیری وضعیت دانشجویان زندانی شدند.

این کانون در ادامه نوشته است که «۲۱ نفر از دانشجویان به جرم اعتراض مسالمت‌آمیز، حکم زندان حتی تا ۵ سال گرفته‌اند و حکم شلاق نیر برای تعدادی از آنها لحاظ شده» و این را «مایه شرمساری وزارت علوم» دانسته است.

این نامه ادامه می‌دهد: «چنانچه روسای دانشگاه‌ها توانایی لازم جهت حمایت از دانشجویان دانشگاه تحت مدیریتشان را ندارند، انتظار می‌رود در اسرع وقت از سمت خود استعفا دهند. اصرار بر ادامه روند موجود در مدیریت دانشگاهی، به معنای مسئولیت غیرقابل انکار تک تک این مدیران در مقابل سرنوشت دانشجویان زندانی و کشته شده است. مسئولانی که امروز وظیفه خود را به درستی انجام ندهند، به زودی در مقابل قانون عادلانه و حافظه جامعه پاسخگو خواهند بود.»

۱۳:۲۲ ۴.۱۰.۱۴۰۱

هم‌زمان با موج بازداشت وکلای دادگستری و صدور احکام سنگین علیه آن‌ها، سایت حقوق بشری هرانا از محکومیت امیر مهدی‌‌پور، عضو کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای آذربایجان شرقی به یک سال حبس و دو سال ممنوعیت خروج از کشور خبر داد.

آقای مهدی پور اواخر ماه مهر در ارتباط با اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت و به زندان تبریز منتقل شد. او پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت آزاد شد.

بنا بر اعلام «کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان» از آغاز اعتراضات سراسری در ایران طی ۱۰۰ روز گذشته دست کم ۴۳ وکیل بازداشت شده‌اند. برخی از این وکلا تاکنون آزاد شده‌اند و دادگاه رسیدگی به اتهامات برخی دیگر برگزار شده است.

۱۲:۲۹ ۴.۱۰.۱۴۰۱

علی کریمی، از ملی‌پوشان سرشناس و حامی فعال اعتراضات اخیر ایران، در پیامی تازه نوشت که مردم معترض در ایران «صد روز با دست خالی در مقابل رژیم بچه‌کش و نیروهای سرکوبگر تا دندان مسلح ایستادگی کردند» و از این ایستادگی تمجید کرد.

۰۹:۴۶ ۴.۱۰.۱۴۰۱

هم‌زمان با صدمین روز اعتراضات سراسری، عمار ملکی از فعالان مدنی و استاد علوم سیاسی در هلند در توئیتی نوشت که در ۱۰۰ روز گذشته «خیزش زن زندگی آزادی» در ایران «تغییراتی را رقم زد که اصلاح‌طلبان می گفتند شاید در ۱۰۰ سال آینده بتوان به آن رسید.»

آقای ملکی در ادامه از اعتراضات سراسری به‌عنوان «خیزشی» نام برد که «جهان به احترامش بلند شد» و در ادامه افزود: «انقلاب ایران در اذهان مردم پیروز شده است و دور نیست روزی که پیروزی‌اش را در خیابان جشن بگیرد.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG