لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۵۴
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۵:۳۷ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

حسین رزاق، فعال رسانه‌ای و مدنی زندانی به مرخصی آمد

حسین رزاق، فعال رسانه‌ای منتقد جمهوری اسلامی که۳۰ مرداد بازداشت شده بود، به مرخصی آمد.

آخرین بازداشت آقای رزاق کمتر از یک‌سال پس از آزادی او با قرار وثیقه «دو میلیارد تومانی» صورت گرفته بود.

اتهامات آقای رزاق در پی این بازداشت «اجتماع و تبانی علیه امنیت نظام به دلیل برگزاری اتاق‌های کلاب‌هاوس»، «تبلیغ علیه نظام به دلیل دفاع از بهائيان» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی به دلیل توئيت‌های حمایتی از سپیده رشنو و اهالی روشنکوه» اعلام شده بود.

۱۴:۵۱ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

مهدی محمودیان، فعال مدنی زندانی به مرخصی آمد

مهدی محمودیان، فعال مدنی زندانی روز یک‌شنبه، ۲۸ اسفند از زندان اوین به مرخصی آمد.

آقای محمودیان یکی از متهمان پرونده موسوم به «دادخواهان سلامت» است. او سال گذشته بازداشت شد و حکم «چهار سال حبس» و «دو سال محرومیت از فعالیت رسانه‌ای» علیه او مرداد ۱۴۰۱ در دادگاه تأیید شد.

پرونده «دادخواهان سلامت» مربوط به گروهی از وکلا و فعالان مدنی است که قصد شکایت از مقامات جمهوری اسلامی به‌ویژه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را به دلیل سوءمدیریت کرونا داشتند.

۱۴:۳۰ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

قوه قضاییه مجاهد کورکور، معترض زندانی، را به‌اتهام «قتل کیان پیرفلک» محاکمه کرد

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اعلام کرد دادگاه عباس کورکوری (مجاهد کورکور) را به‌اتهام «محاربه» و «افساد فی‌الارض» در دادگاه انقلاب اهواز برگزار کرده است.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، روز یکشنبه ۲۸ اسفند بدون اعلام تاریخ دقیق برگزاری این دادگاه نوشت که در جلسه دادگاه، دادستان عمومی و انقلاب ایذه کیفرخواست علیه مجاهد کورکور را قرائت کرد و «خواستار اشد مجازات قانونی» برای متهم شد.

۱۴:۲۳ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

سهیل عربی، زندانی عقیدتی به‌طور موقت آزاد شد

سهیل عربی، زندانی عقیدتی روز یک‌شنبه، ۲۸ اسفند با قرار وثیقه و به طور موقت آزاد از زندان رجایی شهر کرج شد.

آقای عربی سال ۱۳۹۲ به خاطر انتشار مطالبی در فیس‌بوکش ابتدا به اتهام «سب‌النبی» به اعدام محکوم شد، اما این حکم اما در دادگاه تجدیدنظر به هفت و نیم سال زندان، «دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی»، «دو سال ممنوع‌ الخروجی» و دو سال تبعید تغییر یافت.

این فعال عقیدتی که ماه مهر امسال آزاد شده بود، پس از چند ماه در ۱۲ دی بار دیگر بازداشت شد. درباره اتهامات آقای سهیلی که منجر به آخرین بازداشت او شده بود، اطلاعاتی منتشر نشده است.

بر اساس گزارش‌ها، پدر آقای عربی دو روز پیش درگذشته است.

۱۲:۳۶ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

پسرخاله مهسا امینی: خانواده مهسا خواهان تعقیب مقامات جمهوری اسلامی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی هستند

پسرخاله مهسا امینی در گفت‌وگو با شبکه خبری «آی تی وی» بریتانیا گفت که خانواده مهسا خواهان آن هستند که جمهوری اسلامی تحت تعقیب دیوان کیفری بین‌المللی قرار گیرد و مقامات آن ملزم به پاسخ‌گویی درباره جنایت‌های خود علیه بشریت شوند.

عرفان مرتضایی در ادامه گفت که خانواده مهسا [از سوی نهادهای حکومتی] تهدید شده‌اند که در صورت مصاحبه با رسانه‌ها پسرشان نیز بازداشت خواهد شد و آن‌ها نمی‌خواهند فرزند دیگر خود را هم از دست بدهند.

آقای مرتضایی که در روزهای نخستِ پس از کشته شدن مهسا توسط مأموران گشت ارشاد، درباره مرگ او و فشارها بر خانواده‌اش اطلاع‌رسانی کرده بود، در ماه‌های گذشته مجبور به فرار از ایران شده و پس از چند ماه که با دشواری خود را به آلمان رسانده، درخواست پناهندگی کرده است.

او گفته است که همواره پیام‌های تهدید‌آمیزی از سوی جمهوری اسلامی دریافت می‌کند که خانواده‌اش مورد آزار قرار خواهند گرفت و او ربوده و به ایران بازگردانده خواهد شد.

۱۲:۱۴ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

یک نماینده مجلس: بخش‌هایی از طرح «صیانت» اجرایی شده است

معین‌الدین سعیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که طرح محدودیت اینترنت موسوم به «صیانت» در دستور کار مجلس نیست، اما در عین حال اذعان کرد که «به بهانه شرایط کشور عملا بخش‌هایی از این طرح اجرایی شده است.»

طرح محدودتر شدن اینترنت موسوم به «طرح صیانت» در سال‌های گذشته پس از آن که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی‌های متعدد، فضای مجازی در ایران را «ول و رها» خواند، در دستور کار مجلس قرار گرفت.

با این که این طرح تاکنون به‌طور رسمی اجرا نشده است، اما پس از آغاز اعتراضات «زن‌ زندگی آزادی» فیلترینگ فضای مجازی به‌طور گسترده‌ای در ایران انجام شد و علاوه بر کُند شدن مداوم سرعت، اینترنت در چند مقطع زمانی به‌طور کامل در کل کشور یا در برخی شهرها قطع شد.

سایت «داده‌های باز ایران» خسارت قطع و اختلال اینترنت را در چهار ماه نخست از اعتراضات سراسری به اقتصاد ایران بین «۴۰ تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان» برآورد کرده بود.

۱۰:۵۳ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

محمد نجفی، وکیل زندانی، به مرخصی آمد

فرزند محمد نجفی، وکیل و فعال مدنی زندانی، امروز از مرخصی پدر خود از زندان خبر داد. او در حساب اینستاگرامی خود نوشت «پدر به مرخصی اعزام شد. بعد از ۴۹ روز اعتصاب غذا».

دیروز ده‌ها وکیل و کادر درمانی در داخل و خارج کشور در اعتراض به ادامه حبس این وکیل و فعال مدنی هشدار داده بودند که شرایط جسمی او «وخیم» است و در «معرض خطر مرگ» قرار دارد و خواستار آزادی فوری او شده بودند.

محمد نجفی پیشتر وکالت شماری از فعالان سیاسی و مدنی را بر عهده داشت، اما پس از آنکه در اعتراضات دی‌ماه سال ۱۳۹۶ کشته‌شدن «وحید حیدری»، یک معترض جوان، را در بازداشتگاه نیروی انتظامی اراک فاش کرد، بازداشت و زندانی شد.

از آن سال محمد نجفی با تشکیل پرونده‌های مختلف و با صدور ۹ حکم قضایی زندانی شده و در هفته‌های گذشته نیز به دنبال حمایت او از اعتراضات سراسری، دو پرونده جدید برای این وکیل تشکیل شده است.

۱۰:۳۵ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

حسین شریعتمداری: اگر مسئولان دربارۀ حجاب کاری نکنند، مردم مسلمان خودشان دست‌به‌کار می‌شوند

حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، در یادداشتی در این روزنامه، با انتقاد از عدم برخورد مسئولان با «کشف حجاب»، نوشت: «اگر دشمن بتواند در سد عفاف رخنه کند، عبور از سایر خاکریزها امکان‌پذیر‌تر خواهد بود.»

مدیر مسئول روزنامه کیهان همچنین تهدید کرد که اگر «دست‌اندرکاران امور برای مقابله با کشف حجابِ برخی از خانم‌ها از توان لازم برخوردار» نباشند، «احتمالاً خود مردم مسلمان و پاکباخته برای مقابله با این هنجارشکنی که باورهای دینی و عفت و اخلاق جامعه را تهدید می‌کند، دست‌به‌کار شوند».

روز گذشته نیز ده‌ها مدیران ده‌ها حوزه علمیه تهران در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی ضمن اعتراض به «سرعت برهنگی» و «موج انفعال» در کشور، خواستار «مواجهه با شبکه‌های اجتماعی» شده بودند.

آن‌ها نیز نوشته‌ بودند: «تاریخ اثبات نموده برای نقض حریم کشور هر میزان کوتاه آمده‌ایم، دشمن جلوتر خواهد آمد»، و «اگر قرار باشد امروز از قانون حجاب عقب‌نشینی کنیم، فردا دلیلی بر پافشاری بر سایر قوانین نداریم.»

با گذشت شش ماه از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پی کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت مأموران گشت ارشاد به‌خاطر حجاب اجباری، مقامات جمهوری اسلامی ایران همچنان اصرار دارند که همۀ دختران و زنان را به رعایت پوشش مورد نظر خود وادار کنند.

عفو بین‌الملل می‌گوید ادامۀ قوانین و مقررات کنونی به افراد غیررسمی نیز این امکان را می‌دهد که زنان و دختران را به‌طور روزانه در ملأ عام مورد آزار و اذیت و تجاوز قرار دهند.

بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، ۲۳ اسفند گفت که این کمیسیون هفت پیشنهاد در ارتباط با «حجاب» ارائه کرده که سران قوا با آن‌ها «موافقت کامل دارند و در شورای عالی امنیت ملی نیز درباره آن بحث شده است».

بر اساس توضیح آقای نوباوه «شناسایی زنان بدون حجاب در معابر عمومی از طریق دوربین انجام می‌شود و مجازات افراد حسب جداول تهیه شده انجام خواهد شد» و «مسدود شدن خط تلفن و اینترنت زنان بدون حجاب در صورت عدم توجه به تذکرات از جمله مجازات‌های این طرح است.»

این اظهارات و اقدامات در حالی ادامه دارد که زنان ایران از هر فرصتی برای نشان‌دادن اعتراض خود به حجاب اجباری استفاده می‌کنند.

۱۰:۱۹ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

۱۰:۱۸ ۲۸.۱۲.۱۴۰۱

دو کنشگر حقوق همجنس‌گرایان که به اعدام محکوم شده بودند، موقتاً آزاد شدند

زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار، کنشگران حقوق همجنس‌گرایان که پیشتر به اعدام محکوم شده بودند، به‌فاصلۀ چند روز با وثیقه سنگین موقتاً از زندان آزاد شدند.

این دو فعال، شهریور ۱۴۰۱ به اتهام «افساد فی‌الارض از طریق ترویج همجنس‌گرایی» به اعدام محکوم شده بودند. صدور این حکم علیه آنها واکنش‌های بین‌المللی را پی داشت.

بیشتر

XS
SM
MD
LG