حضور مردم و خانوادهها در اولین پنجشنبه سال بر مزار معترضان کشته شده
مزار معترضان کشته شده در بهشت زهرای تهران و آرامستانهای کرج، اراک، سمیرم، ایذه، اهواز، تبریز، ساری، رشت، قزوین، تبریز، سنندج، زاهدان و بسیاری از شهرهای ایران روز سوم فروردین ماه همزمان با اولین پنجشنبه سال نو شاهد حضور مردم و خانوادهها بر مزار معترضان کشته شده، سر دادن شعارهایی چون «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان» و تاکید بر ادامه اعتراضات و دادخواهی بودند.
در بهشت زهرای تهران جمعی از مردم و خانوادههای معترضان کشته شده در اولین پنجشنبه سال نو بر مزار معترضان کشته شده حضور یافتند و مزار حمید رضا روحی، معترض کشته شده در جریان تظاهرات شهر زیبا در غرب تهران و محسن شکاری، معترض اعدام شده، شاهد حضور مداوم و پر شمار مردم بود. حاضران با اهدای گل و نوشتههایی بر مزار این دو معترض به آنها ادای احترام کردند.
جمعی از مردم و خانوادههای معترضان کشته شده با با حضور بر مزار سیاوش محمودی در قطعه ۳۲۷ بهشت زهرا، مزار این معترض نوجوان را که در تظاهرات محله نازیآباد به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد، گلباران کردند.
همچنین جمعی از مردم و خانوادههای معترضان کشته شده نیز روز پنجشنبه بر مزار علی سیدی، مریم اسمعیلزاده، مهدی لیلازی، عرفان ساریخانی، صدف موحدی، علی روزبهانی و تعداد دیگری از معترضان کشته شده، در بهشت زهرا حضور یافته و ضمن گلباران مزارشان به آنها ادای احترام کردند.
در اراک نیز جمعی از مردم روز سوم فروردین همزمان با اولین پنجشنبه سال ۱۴۰۲ در آرامستان این شهر بر مزار مهرشاد شهیدینژاد حضور یافتند و با گلباران مزار این معترض کشته شده به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ادای احترام کردند.
حاضران بر مزار مهرشاد شهیدینژاد با سردادن شعارهای اعتراضی از جمله «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان» بر ادامه اعتراضات علیه جمهوری اسلامی تاکید کردند.
تعدادی از فعالان مدنی و همچنین چند تن از معترضانی که به تازگی از بازداشت آزاد شدهاند
روز پنجشنبه سوم فروردین در آرامستان امامزاده حیاتالغیب در جاده خرمآباد به اندیمشک بر مزار نیکا شاکرمی حضور یافته و به این معترض کشته شده ادای احترام کردند.
در شهر سمیرم استان اصفهان، در اولین پنجشنبه سال ۱۴۰۲ تعدادی از دوستان، بستگان و همچنین فاطمه عباسی، خواهر علی عباسی، مراسم تولد این معترض کشته شده را بر مزار او برگزار کردند.
در زاهدان نیز جمعی از مردم، دوستان و بستگان محمدجواد نارویی، مراسم تولد او را بر مزارش برگزار کرده و به این معترضان کشته شده در جمعه خونین زاهدان ادای احترام کردند.
بسیاری از خانوادههای معترضان کشته شده در روزهای آغازین سال نو، در جریان حضور بر مزار معترضان کشته شده و همچنین با انتشار یاداشتهای و پیامهایی در شبکههای اجتماعی بر دادخواهی و ادامه اعتراضات تاکید کردند.
مادر محمدجواد زاهدی، معترض ۲۰ سالهای که در تظاهرات ساری به دست نیروهای حکومتی کشته شد، با انتشار تصویری از خود کنار تصاویر فرزندش در صفحه اینستاگرام خود، نوشت: «شکستهام، داغ تو من را دیوانه کرد، لعنت به کل نظام.»
همزمان با حضور جمعی از مردم و خانواده محمدحسن ترکمان، دانشجوی کشته شده در اعتراضات شهر بابل، بر مزار او در آرامستان شاهینشهر، محمدجواد ترکمان در صفحه اینستاگرام خود خطاب به مقامهای حکومتی نوشت: «شما باید بترسید از ما چون سالی را سپری کردیم که عزیزانمان را از ما گرفتید.»
برادر محمدحسن ترکمان در ادامه خطاب به مقامهای جمهوری اسلامی نوشت:«از هر ظلم و ستمی دریغ نکردید، دروغ گفتید، تهدید کردید، فشار گذاشتید تا سکوت کنیم با منت تن بیجان برادرم را تحویل دادید، عزایمان را میدان جنگ کردید.ما هم به زودی نفستان را در سینه خفه خواهیم کرد و شادیتان را به عزا تبدیل خواهیم کرد، کابوستان خواهیم شد. باید بترسید از این همه خون پاک ریخته شده.»
چند آرامستان در شهر ایذه و روستاهای اطراف آن نیز در اولین پنجشنبه سال شاهد حضور جمعی از مردم و خانوادهها بر مزار معترضان کشته شده بودند. در آرامستان بیتالزهرای ایذه جمعی از مردم و بستگان دنیا فرهادی با حضور بر مزار او، به این دانشجوی کشته شده ادای احترام کردند و در آرامستان روستای پرچستان گوروئی نیز جمعی اردم و بینگان کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله کشته شده به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، را گلباران کردند.
جمعی از مردم و بستگان میلاد سعیدیانجو نیز با حضور بر مزار او به این معترض کشته شده و دیگر قربانیان کشتار ۲۵ آبان ماه ایذه ادای احترام کردند.
مزار معترضان کشته شده در بسیاری از شهرهای دیگر ایران از جمله ساری، آمل، نوشهر، رشت، بندرانزلی، مشهد، شیراز، اهواز، فومن، سیاهکل، قزوین، تبریز، سیرجان، سنندج، سقز، جوانرود، مهاباد، قروه، بوکان، کرمانشاه و دیگر شهرهای ایران نیز در اولین پنجشنبه سال نو شاهد حضور جمعی از مردم و خانوادهها بر مزار معترضان کشته شده، گلباران این مزارها و ادای احترام به آنها بودند.
همزمان با حضور گسترده مردم و خانوادهها بر مزار معترضان کشته شده در شهرهای مختلف ایران جمعی از فعالان مدنی نیز به دیدار خانوادههای ایم معترضان رفتند و از جمله جعفر پناهی، کارگردان سرشناس ایرانی و محمود بهشتیلنگرودی عضو کانون صنفی فرهنگیان به دیدار خانواده جواد رضایی، معترض کشته شده در لاهیجان، رفتند.
جمعی از فعالان مدنی و معترضانی که به تازگی آزاد شدهاند نی روز پنجشنبه بر مزار جواد حیدری از معترضان کشته شده در قزوین، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی دو معترض اعدام شده، ابراهیم کتابدار از کشته شدگان اعتراضات آبان ۹۸ حضور یافته و به آنها ادای احترام کردند.
حضور گزینشی زنان در ورزشگاه آزادی برای بازی ایران و روسیه
جمهوری اسلامی در جریان مسابقه فوتبال میان دو تیم ملی ایران و روسیه برای اولین بار در بیش از یکسال گذشته، اجازه داد که زنان به صورت گزینشی در ورزشگاه آزادی تهران، محل برگزاری این مسابقه، حضور داشته باشند.
این مسابقه دوستانه با نتیجه مساوی یک-یک به پایان رسید و بر اساس تصاویری که از این دیدار منتشر شده، تعداد اندکی از زنان از جمله چند زن روس در ورزشگاه حضور داشتند.
این مسابقه در حالی برگزار شد که ایران در ماههای گذشته صحنه اعتراضات سراسری علیه حکومت بود که با جان باختن مهسا امینی آغاز شد.
مهسا امینی پس از بازداشت از سوی نیروهای گشت ارشاد که مامور اعمال حجاب اجباری در ایران هستند، جان باخت.
در جریان اعتراضات، مردم اعمال حجاب اجباری و دیگر تبعیضها علیه زنان از سوی جمهوری اسلامی را محکوم کردند.
در اسفند سال ۱۴۰۰، با وجود اینکه زنان اجازه خرید بلیت بازی مقدماتی جام جهانی تیم ملی ایران مقابل تیم ملی لبنان را پیدا کردند، اما بهدلیل آنچه برخی از مسئولان «سوءمدیریت» خواندند، از ورود به ورزشگاه مشهد منع شدند.
جمهوری اسلامی در بیش از چهل سال گذشته تماشاگران زن را از حضور در ورزشگاههای محل برگزاری مسابقات فوتبال منع کرده است.
در پی اعمال این محدودیت، فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) در سال ۱۳۹۸ به ایران دستور داد که بدون محدودیت به زنان اجازه دسترسی به استادیومها را بدهد. اما فدراسیون فوتبال و مقامات جمهوری اسلامی هر بار از انجام این دستور طفره میروند یا به صورت گزینشی اجازه حضور برخی زنان را به ورزشگاه میدهند.
مسابقه دوستانه تیمهای ملی فوتبال ایران و روسیه در حالی برگزار شد که تیم روسیه از زمان حمله این کشور به اوکراین توسط فیفا و یوفا از تمام مسابقات محروم شده است.
جمهوری اسلامی در سال گذشته روابط نزدیکی با مسکو در بخشهای مختلف از جمله نظامی ایجاد کرده و پهپادهایی را برای بکارگیری در جنگ اوکراین به روسیه ارسال کرده است.
مسابقه روز پنجشنبه اولین مسابقه تیم ملی فوتبال ایران با مربی جدید بود. امیر قلعهنویی جانشین کارلوس کیروش شده است.
حکم ۱۸ سال حبس فاطمه سپهری، از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای خامنهای، تایید شد
وکیل فاطمه سپهری، از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای، اعلام کرد که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی حکم بدوی ۱۸ سال حبس موکلش را تایید کرده و اکنون قابل اجراست.
اصغر سپهری، برادر فاطمه سپهری، روز پنجشنبه سوم فروردین در حساب توئیتر خود متن پیام کوتاه غلامحسین دوستعلی مکی وکیل خانم سپهری را منتشر کرد.
آقای دوستعلی مکی اعلام کرده که حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد مبنی بر ۱۸ سال حبس «بهدلیل عدم قبول و تایید وکالت» او، مورد اعتراض قرار نگرفته است.
این وکیل دادگستری اضافه کرد: «حکم صادره از تاریخ ۲۱ اسفندماه ۱۴۰۱ قطعی و مجازات اشد لازمالاجرا است».
موافق فیلترینگ تلگرام به تلگرام پیوست
رسانههای ایران روز پنجشنبه از پیوستن ابوالحسن فیروزآبادی دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی به شبکه پیامرسان تلگرام خبر دادند.
این رسانهها با تیترهایی چون «موافق فیلترینگ تلگرام به تلگرام پیوست»، پیوستن این مقام جمهوری اسلامی به این پیامرسان را تناقض در گفتارها و رفتارهای او دانستهاند.
آقای فیروزآبادی در زمان مسئولیتش در شورای عالی فضای مجازی که عالیترین نهاد ناظر بر اینترنت در ایران است، از طرفداران فیلتر شدن تلگرام در کشور بود.
او در سال ۱۳۹۷ و یک ماه قبل فیلتر شدن تلگرام گفت: «تلگرام به یک پیامرسان انحصاری در کشور تبدیل شده و مثل شرکت هرمی در حال بلعیدن اقتصاد کشور است».
روزنامه اعتماد در حساب توئیتر خود به کنایه نوشت که «تلگرام، دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی را هم بلعید».
با وجود محدودیتهای شدید اینترنت و فیلتر بودن شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای خارجی در ایران، اکثر مقامهای جمهوری اسلامی به ویژه رهبر جمهوری اسلامی، حساب، کانال یا صفحهای در این شبکهها و پیامرسانها دارند.
مخالفان جمهوری اسلامی بارها از شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای خارجی خواستهاند که مقامهای جمهوری اسلامی را بهدلیل اعمال سانسور در اینترنت از این شبکهها اخراج کنند.
ایرانیان در تجمع بروکسل بار دیگر خواهان تروریستی خواندن سپاه توسط اتحادیه اروپا شدند
گروهی از ایرانیان با برگزاری تجمعی در بروکسل، پایتخت بلژیک و مقر اتحادیه اروپا، همزمان با نشست وزیران خارجه کشورهای اروپایی، بار دیگر خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی این اتحادیه شدند.
در این تجمع که روز پنجشنبه سوم فروردین برگزار شد، چند نماینده اروپایی از جمله نمایندگان ایرانیتبار نیز سخنرانی کردند.
دانیال ایلخانیپور نماینده ایرانیتبار پارلمان ایالتی هامبورگ، آلیس کوهنکه نماینده پارلمان سوئد و علیرضا آخوندی نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد و از برگزارکنندگان این تجمع، از جمله سخنرانان بودند.
این سخنرانان برخواست تظاهرکنندگان مبنی بر تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران از سوی اتحادیه اروپا تاکید کردند.