احکام انضباطی علیه دانشجویان معترض به مسمومیتهای مشکوک دانشآموزان
روزنامه شرق نوشته هشت دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به دلیل شرکت در اعتراضات ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ علیه مسمومیت گشترده دانشآموزان مدارس ایران، با حکم شورای انضباطی مرکزی وزارت بهداشت به یک تا دو سال محرومیت از تحصیل و تبعید به شهرهای اهواز، سمنان، کاشان، ارومیه و اردبیل محکوم شدهاند.
بر اساس این گزارش، میرمهدی موسویان دانشجوی رشته پزشکی به چهار ترم محرومیت تحصیل و تبعید تحصیلی به سمنان، محمدامین سلطان زاده دانشجوی رشته پزشکی به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به شهر کاشان، سهیلا سپیدهدم دانشجوی رشته داروسازی به چهار ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به اهواز، علی پروین دانشجوی داروسازی به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به اردبیل، الهه اشرفپور دانشجوی رشته پرستاری به دو ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به ارومیه و رضا انصاریان دانشجوی رشته پزشکی به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به ارومیه محکوم شدند.
دو دانشجوی دیگر نیز به تعلیق از تحصیل و تبعید محکوم شدهاند.
دانشجویان علوم پزشکی تبریز و دانشآموختگان این دانشگاه پیش از این طومارهایی در اعتراض به احکام احتمالی علیه این هشت نفر منتشر کرده بودند و استادان این دانشگاه هم برای لغو حکم این دانشجویان تلاش کرده بودند.
جایزه گوانگجو به شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اهدا شد
مراسم اعطای «جایزه صلح ویژه حقوق بشر۲۰۲۳» به شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از سوی «بنیاد ۱۸ مه»، در کره جنوبی برگزار شد.
بنیاد ۱۸ مه پیش از این در بیانیهای اعلام کرده بود این جایزه را بهدلیل «تلاشهای» بیش از دو دهه گذشته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برای «ایجاد همبستگی بینالمللی» و نقش موثر این شورا در «محکوم کردن سیاستهای ضد حقوقبشری دولت ایران در سرکوب معلمان و فعالان اتحادیههای کارگری» و «رساندن صدای معلمان ایران در سطح بینالمللی»، به این نهاد صنفی اهدا میکند.
شیوا عاملیراد، نماینده شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران این جایزه را در مراسم رسمی «گوانگجو حقوق بشر ۲۰۲۳» دریافت کرد.
حساب کاربری شورا در توئیتر نوشته که «اعطای جایزه ویژه موجب اعتراض سفارت ایران در کره جنوبی به بنیاد ۱۸ مه شد. این سفارت در نامهای اعتراضی به روابط حسنه خود با کره جنوبی اشاره کرده است و با دروغپردازی در خصوص تلاش برای ارتقای وضعیت معیشتی معلمان، سعی در منصرف کردن این بنیاد در این انتخاب را داشته است. خوشبختانه این بنیاد جدای از اینکه خود از شرایط عمومی معلمان، کارگران به طور کلی وضعیت حقوق بشر در ایران آگاه بود، متن این نامه را نیز در اختیار شورا قرار داده است.»
قوری و کتری، هدیه مسئولان به زن ورزشکار صاحب مدال
سارا عبدالملکی، که به تازگی در مسابقات پاراکانو آسیا در ازبکستان، مدال نقره کسب کرد، در ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود، نوشته مقامهای شورای شهر محل زندگیاش، بعد از هفت روز به منزل او رفته و یک قوری و کتری به این ورزشکار هدیه کردهاند.
او به طعنه اضافه کرده: «ایشالا المپیک فلاسک».
مقامهای جمهوری اسلامی همواره تلاش کردهاند نقش زنان را به خانهداری و فرزندآوری تقلیل دهند.
یک روز پس از اعدام سه معترض جوانِ متهم در پرونده موسوم به خانه اصفهان، گروهی از زندانیان سیاسی زن در حیاط زندان اوین در اعتراض به موج اعدامهای اخیر در کشور تجمع کردند.
در این تجمع که روز شنبه، ۳۰ اردیبهشت، اتفاق افتاد و در حساب چند تن از این زندانیان در شبکههای اجتماعی شرح آن آمده است، عدهای از سرشناسترین زندانیان سیاسی زن از جمله سپیده قلیان، بهاره هدایت، فائزه هاشمی و نرگس محمدی شرکت داشتند و هر یک سخنانی در محکومیت این موج اعدامها ایراد کردند.
سپیده قلیان، فعال کارگری، که اخیرا پس از آزادی از زندان بلافاصله به دلیل شعار دادن علیه علی خامنهای بازداشت و راهی زندان شد، در این تجمع زنان فعال سیاسی گفت: «حالا تکلیفمان روشنتر شده. تکلیفمان را روشنتر کردند و رفتند. اینها پیش از تمام شدن چاههای نفت خواهند رفت. ما در وطنمان عاشقانه خواهیم رقصید.»
انتشار کلیپهای طنز امپراطور کوزکو بعد از «تأیید حاج آقا»
زینب موسوی، کمدینی که با نام امپراطور کوزکو فعالیت میکرد، در اینستاگرام خبر داده که قوه قضاییه جمهوری اسلامی به وی گفته باید کلیپهای خود را قبل از انتشار به قم ببرد و بعد از تأیید «حاج آقا»، اجازه انتشار عمومی آنها را دارد.
او در ویدئویی که در این زمینه منتشر کرده، به طعنه میگوید «حتما عقلانیتی پشت این ماجرا هست که شعور من به آن نمیرسد».
این کمدین که در جریان اعتراضات بازداشت شد، اضافه کرده باتوجه به روال اداری، اگر در کلیپهای بعدیاش، مطالب کهنه ارائه کرد، دلیلش این تصمیم قوه قضاییه است.
خانم موسوی به صراحت گفته که تهدید شده در غیر این صورت باید به زندان برود، نوشته: «واقعا نمیدونم باید چی کار کنم؟ من فقط میخوام تو ایران بمونم و کمدین باشم. و همیشه فقط همینو خواستم.»
یاد مهسا امینی در کنسرت همایون شجریان در سیدنی
باران کوثری، بازیگر، ویدئویی از اجرای برنامه همایون شجریان، خواننده، در سیدنی منتشر کرده که آقای شجریان، اجرای خود را به یاد مهسا امینی، به مردم ایران تقدیم میکند.
خانم کوثری در این پست، با اشاره غیرمستقیم از حمایتهای محمدرضا شجریان، خواننده مشهور موسیقی سنتی ایران و پدر همایون از اعتراضات مردمی، نوشته: جسارت در خونتان جاری است».
پدر یلدا آقافضلی: دخترم بعد از زندان گفت جنگ من با اینها تازه شروع شده است
پدر یلدا آقافضلی، دختر جوانی که در جریان اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی جان باخت، گفته که دخترش پیش از مرگ گفته بود: «جنگ من تازه شروع شده است».
مهرداد آقافضلی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشته: «هیچ وقت یادم نمیره دخترم از زندان اومد بیرون گفتم بابا برای چی رفتی اعتراضات شرکت کردی، گفت برای آزادی، برای اینکه از این بدبختی در بیاییم، گفتم ما مردم به این زندگی و بدبختی عادت کردیم، برای کی اینقدر کتک خوردی، برای ما که خودمونو زدیم به خواب و بیدارم نمیشیم، گفتم دیگه نمیریا، گفت تازه جنگ من شروع شده اینا منو زدن و تحقیر کردن ولشون نمیکنم، دخترم دو روز بعد شب خوابید و صبح بلند نشد.»
اسماعیلیون: سوگواریام به پیروزی انقلاب مردم ایران گره خورده است
حامد اسماعیلیون، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، در واکنش به نهمین سالروز تولد دخترش ریرا که در جریان سرنگونی هواپیمای اوکراینی با مادرش کشته شد، نوشته: «سوگواریام برای غیبتِ همیشگیِ شما به پیروزیِ انقلاب مردم ایران گره خورده است. بعد از پیروزی مردم، زمان به یاد آوردنِ تمام کسانیست که از دست دادهایم.»
او اضافه کرده: «اگر جمهوری اسلامی نبود فردا دوم خرداد ۱۳ ساله میشدی. به عهدم پایبندم دخترم. پرونده قتل عمد شما، مامان و همسفران بیگناهتان در پیاس ۷۵۲ بعد از پنج هفته دیگر به دادگاه لاهه ارجاع خواهد شد. آرزوی قلبی من نشاندنِ آمرین و عاملین تمام جنایات چهار دهه گذشته بر نیمکت متهمین در دادگستری تهران است.»
پرواز «پیاس ۷۵۲» هواپیمایی اوکراین بامداد ۱۸ دی ۱۳۹۸ دقایقی پس از ترک فرودگاه بینالمللی تهران، با دو موشک سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی ۱۷۶ سرنشین و خدمه هواپیما در اثر این حمله موشکی کشته شدند.
مقامهای جمهوری اسلامی تا چند روز مدعی «سقوط هواپیما بهدلیل مشکلات فنی» بودند، اما در پی ارائه شواهدی توسط آمریکا و کانادا مبنی بر وقوع حمله موشکی به این هواپیما، در نهایت ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی با انتشار بیانیهای به هدف قرار گرفتن این هواپیما با موشکهای سپاه پاسداران اذعان کرد، اما مدعی شد که این حادثه «غیرعمدی» بوده است.