حقوق بازنشستگی پدر مجید کاظمی قطع و خواهرش از کار اخراج شده است
محمد هاشمی، پسرخاله مجید کاظمی، از متهمان پرونده «خانه اصفهان» که اعدام شد، در توئیتی اعلام کرده است که پس از اعدام آقای کاظمی، حقوق بازنشستگی پدرش قطع و خواهرش از کار اخراج شده و پس از گذشت یک هفته از اجرای حکم، برادران او که بازداشت شده بودند، هنوز آزاد نشدهاند.
صالح میرهاشمی، مجید کاظمی و سعید یعقوبی در ارتباط با کشته شدن دو عضو «بسیج» و یک سرهنگ یگان ویژه در اعتراضات شامگاه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در محله «خانه اصفهان» بازداشت و به اتهام «محاربه» و پس از گرفتن اعترافات اجباری بامداد ۲۹ اردیبهشت اعدام شدند.
بر اساس گزارشها پس از اعدام این سه نفر، فشارهای حکومتی بر خانوادههای آنها افزایش یافته است.
«مرگ مشکوک» عضو تیم ملی پارادوومیدانی زنان ایران
رسانههای ایران از «مرگ مشکوک» زهرا برناکی، عضو تیم ملی پارادوومیدانی زنان ایران خبر دادهاند.
خبرگزاری فارس روز یکشنبه هفتم خرداد نوشت که خانم برناکی «بر اثر سقوط از ارتفاع» از طبقه چهارم یک ساختمان در دامغان جان خود را از دست داده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، هنوز درباره این حادثه «اظهارنظر رسمی صورت نگرفته و علت سقوط این ورزشکار از ارتفاع مشخص نیست».
این ورزشکار ۳۳ ساله اهل دامغان دارنده مدال نقره بازیهای پاراآسیایی جاکارتا و قهرمانی پارادوومیدانی زنان ایران بود.
ابهام در چگونگی مرگ این ورزشکار زن در حالی است که در جریان اعتراضات سراسری ایران، حکومت کشتهشدن تعدادی از معترضان را با ادعاهایی چون «سقوط از ارتفاع» یا «خودکشی» توجیه کرده است.
همچنین حکومت علیه ورزشکاران زن که در عرصههای بینالمللی بدون حجاب اجباری ظاهر شده بودند، محدودیتهایی ایجاد کرد.
فرزند محیالدین ابراهیمی، زندانی سیاسی اعدامشده، به حبس محکوم شد
فخرالدین ابراهیمی، فرزند ۱۷ ساله محیالدین ابراهیمی، زندانی سیاسی اعدامشده، به یک سال حبس تعزیری و دو سال زندان تعلیقی محکوم شد.
به گزارش سایت حقوق بشری ههنگاو، اتهام فخرالدین ابراهیمی «تخریب شیشه نگهبانی دادگاه تجدیدنظر» عنوان شده است.
محیالدین ابراهیمی، پدر فخرالدین ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ به اتهام «بغی» به دلیل «عضویت در حزب دمکرات کُردستان ایران» اعدام شد.
فرزند او در ماههای گذشته بارها به دلیل اعتراض به حکم صادرشده علیه پدرش و اجرای آن بازداشت شده بود.
دیوارنویسی اعتراضی در دانشگاه زاهدان
در حالیکه ابوالفضل امیرعطایی، نوجوان ۱۶ ساله، به شهادت شاهدان عینی و نزدیکانش هشت ماه بعد از اصابت گلولۀ گاز اشکآور به سرش در جریان اعتراضهای پارسال جان باخت، دادستان شهرری مدعی شد «هیچ نیروی پلیس و یا حافظ امنیتی» هنگام این اتفاق در محل حاضر نبوده است.
مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز شنبه ششم خرداد به نقل از مهدی رحیمی نوشت بر اساس «معاینات» و «تحقیقات» مشخص شده جسم سختی که به سر ابوالفضل امیرعطایی برخورد کرده بود، «گلوله جنگی یا پوکه گاز اشکآور» نبوده و پزشکی قانونی در حال بررسی پرونده است.
دادستان شهرری همچنین گفته هیچ شکایتی از سوی والدین و یا اقوام ابوالفضل امیرعطایی ثبت نشده است.
با این حال، نزدیکان خانواده این نوجوان به رادیو فردا گفتند نیروهای امنیتی در بیمارستان هفتم تیر از خانواده او تعهد گرفته بودند که از سپاه، بسیج و نیروی انتظامی شکایت نکنند تا فرزندشان مشمول بیمه شود.
تجمع ایرانیان در اسلو نروژ در مخالفت با اعدامها توسط جمهوری اسلامی
پوشش تجمع «کفنپوشها» علیه لایحه حجاب در تلویزیون حکومتی ایران
شبکه سه تلویزیون حکومتی ایران تصاویری از تجمع حامیان تندرو حکومت در مخالفت با لایحه «حجاب و عفاف» منتشر کرده است که این افراد را با کاغذنوشتههایی در حمایت از حجاب اجباری نشان میدهد و برخی از آنها نیز «کفنپوش» ظاهر شدهاند.
در جریان این تجمع که روز پنجم خرداد در نزدیکی نهاد ریاست جمهوری، در میدان پاستور تهران، برگزار شد یکی از شرکت کنندگان به خبرنگار صداوسیما گفت که این لایحه بهقدر کافی بازدارنده نیست چرا که به باور او، «با شرایط دین و کشور شهیدپرور ما» سازگاری ندارد. این حامی حجاب اجباری تأکید کرد که او و همفکرانش به همین دلیل برای اعتراض به این لایحه تجمع کردهاند.
در گزارش شبکه سه، یکی دیگر از حضار متنی را میخواند که از سوی بخشی از تجمع کنندگان تهیه شده و در آن «نفرت و انزجار» خود را از «لایحۀ فرمایشی» اعلام میکنند.
بر اساس نوشتههایی که در دست تجمعکنندگان دیده میشود، آنها از شهرهایی مانند مشهد، شیراز، و پرند به تهران آمدهاند.
همزمان، چند تن از امامان جمعه شهرهای مختلف ایران روز جمعه از محتوای لایحه حجاب به شدت انتقاد کردند. در مقابل، چند مقام دولتی از جمله وزیر ارشاد و معاون امور زنان رئیس جمهور مدعی شدهاند این لایحه توسط قوه قضاییه تدوین شده و دولت ابراهیم رئیسی «نقشی در محتوای آن نداشته است».