لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۳
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۲۱:۵۷ ۹.۳.۱۴۰۲

۲۱:۵۴ ۹.۳.۱۴۰۲

دفاع دوباره محسنی اژه‌ای از اعدام معترضان

رئیس قوه قضائیه ایران با دفاع از عملکرد این قوه در صدور حکم اعدام برای تعدادی از شرکت کنندگان در اعتراض‌های پس از مرگ مهسا امینی، گفت کسانی که «باید اعدام شوند»، طبق قانون «مجازات» می‌شوند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای روز نهم خرداد، ادعا کرد کسانی که در جریان اعتراض‌ها «فریب خورده» بودند، رها شدند و رهبر جمهوری اسلامی آنها را «مشمول عفو» قرار داد.

او بار دیگر اعتراض‌های سال گذشته را به «دشمن» ربط داد که به گفته او «خواب» براندازی جمهوری اسلامی را دیده بود، اما «تیرش به سنگ خورد».

وی همچنین با اشاره به مقاومت مدنی زنان ایرانی علیه حجاب اجباری، آن را «چالش عفاف و حجاب» خواند و گفت در این زمینه هم «دست دشمن» در کار است.

محسنی اژه‌ای از نیروهای انتظامی و امنیتی خواست «جریانات سازمان یافته» در زمینه «بی‌حجابی» را شناسایی کنند، چون به گفته او با «ضد انقلاب» ارتباط دارند و باید به «اشد مجازات» برسند.

رئیس قوه قضائیه ایران در جریان اعتراض‌ها در آبان ماه سال گذشته و پس از بیانیه نمایندگان مجلس ایران که خواستار اعدام معترضان شده بودند، با صدور حکم اعدام برای افراد متهم به «محاربه» موافقت کرده بود.

او با «اغتشاش» دانستن اعتراضات گفته بود: «همکاران قضائی هر چه زودتر در راستای محاکمه و مجازات بازدارنده عناصر و مسببین اغتشاشات اخیر اقدام کنند.»

اژه‌ای، اواخر آذر ماه سال گذشته و بعد از اعدام محسن شکاری که «به بستن یک خیابان و مجروح کردن یک بسیجی» متهم شده بود، با دفاع از اعدام این جوان معترض، انتخاب حکم اعدام برای مجازات محاربه را از «اختیارات» قاضی دانسته بود.

این در حالی است که از زمان اعدام اولین معترضان در رابطه با اعتراضات سراسری و همچنین اصرار قوه قضائیه بر اجرای حکم اعدام برای دیگر معترضان بازداشت‌شده که تا روزهای اخیر ادامه داشته، برخی حقوقدانان و افراد معمم از تعیین مجازات اعدام برای اتهام «محاربه» انتقاد کرده‌اند.

۲۱:۰۲ ۹.۳.۱۴۰۲

۱۹:۳۶ ۹.۳.۱۴۰۲

موج واکنش‌ها به توئیت مستندساز حکومتی درباره قاعدگی زنان

در حالی که با داغ شدن هشتگ «از پریود بگو» در توئیتر فارسی، زنان کاربر در این شبکه اجتماعی از خاطرات و محدودیت‌ها در ایران در این زمینه می‌گویند، توئیت یک مستندساز نزدیک به حکومت در این حوزه خبرساز شد.

حسین شمقدری با انتشار عکسی از غرفه «تبلیغ نوار بهداشتی» یک برند در مرکز خرید بام‌لند که همین هشتگ را روی دیوار نشان می‌داد و عده‌ای تجربه‌های خود را زیر آن نوشته بودند، به طعنه نوشت: «تبریک به مسئولین فرهنگیمون.»

این توئیت با واکنش‌های گسترده روزنامه‌نگاران، چهره‌های فرهنگی و دیگر کاربران مواجه شده است؛ آنها از دیدگاه شمقدری در این زمینه انتقاد کرده‌ و او را به زمینه‌سازی برای برخورد قضایی با آگاه‌سازی درباره قاعدگی زنان دانسته‌اند.

برخی کاربران توئیتر فارسی هم از «برخورد دوگانه» شمقدری که سازنده مستندی با نام «انقلاب جنسی» بود، انتقاد کرده‌اند.

حسین شمقدری در پاسخ به نظر یکی از کاربران که پرسیده این غرفه چه اشکالی دارد، نوشته است: «از پریود محارمتون هم در جمع صحبت میکنین؟!!» برای همین جمله هم بیش از دویست نظر ثبت شده که اغلب به او اعتراض کرده‌اند.

بعد از توئیت حسین شمقدری، هشتگ «از پریود بگو» دوباره در توئیتر فارسی مورد توجه قرار گرفت.

حسین شمقدری به تازگی مستندی درباره محاکمه حمید نوری، از متهمان اعدام‌های تابستان ۱۳۶۷، در سوئد ساخته که با نام «بی‌وتن‌ها» عرضه شد. او پسر جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزارت ارشاد دو دولت دوم محمود احمدی‌نژاد است.

۱۹:۲۹ ۹.۳.۱۴۰۲

انتشار فهرستی از مادران باردار «زیر ۱۸ سال» در کرمان

یک کاربر توئیتر با انتشار فهرستی که مربوط به «مادران باردار مرکز بهداشت سرآسیاب کرمان» عنوان کرده، بارداری چندین دختر کمتر از ۱۸ سال را به نمایش گذاشته است.

در این فهرست، سن یکی از مادران «۱۱ سال و ۱۰ ماه و ۷ روز» ذکر شده است. سن ۱۷ زن باردار ثبت شده در این فهرست، زیر ۱۸ سال است.

جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر با تبلیغ «فرزندآوری» بر اساس دیدگاه‌های علی خامنه‌ای، از تبلیغ کودک همسری و ازدواج افراد کمتر از ۱۸ سال ابایی نداشته است.

اسفند سال گذشته برنامه‌ای از شبکه ۳ تلویزیون حکومتی ایران پخش شد که نشان می‌داد دو روحانی در جشن تکليف دختران ۹ ساله با مضمون «ازدواج» و «شوهر» شعر می‌خواندند؛ این ویدئو با واکنش‌های زيادی در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

۱۸:۲۸ ۹.۳.۱۴۰۲

۱۸:۲۷ ۹.۳.۱۴۰۲

۱۸:۲۴ ۹.۳.۱۴۰۲

نخستین جلسه محاکمه نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق که به‌دنبال انتشار گزارشی از جان باختن مهسا امینی بازداشت شده بود، سه‌شنبه، ۹ خرداد، به صورت غیرعلنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد.

آن‌طور که محمدحسین آجرلو، همسر خانم حامدی در توئیتر نوشته، حتی خانواده‌ این روزنامه‌نگار هم اجازه حضور در این دادگاه را نیافتند.

به نوشته آجرلو، دادگاه «کمتر از ۲ ساعت» طول کشید و نیلوفر حامدی «تمام اتهامات وارده» را رد و تأکید کرد به عنوان «خبرنگار به وظایف خود در چارچوب قانون» عمل کرده است، اما در این جلسه وکلای او فرصت دفاع نیافتند.

۱۷:۳۳ ۹.۳.۱۴۰۲

انتقاد از «تقلیل» درگیری مرزی میان ایران و حکومت طالبان

امیر جعفری، بازیگر سینما و تئاتر در واکنش به موضع‌گیری مقام‌های جمهوری اسلامی درباره درگیری میان ایران و نیروهای حکومت طالبان، در یک استوری اینستاگرامی نوشته: «برای شما تصویب لایحه حجاب دغدغه مهمی است و درگیری مرزی با گروه طالبان با آن همه عقاید عجیب و تند دعوای خانوادگی قابل حل؟»

او اضافه کرده: «چقدر مضحک است تبلیغات برای جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری زمانی که جوانان و نوجوانان در قامت سرباز وظیفه جانِ‌شان فدا می‌شود.»

این استوری واکنشی است به اظهارات اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت مجلس که درگیری مرزی نیروهای حکومت طالبان و ایران را به «دعوای خانوادگی» تقلیل داده بود.

احمد وحیدی وزیر کشور ایران هم این درگیری را که موجب کشته‌شدن دو سرباز ایرانی شد، «مختصر» توصیف کرده بود.

۱۶:۰۶ ۹.۳.۱۴۰۲

ابلاغ واحد درسی «مکتب سلیمانی» به دانشگاه‌های ایران

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس می‌گوید «درس دو واحدی اختیاری مکتب سلیمانی» تبیین، تصویب و به روسای دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.

یحیی رحیم صفوی سه‌شنبه، ۹ خرداد، گفت که تدریس این واحد درسی روز ۳۰ بهمن‌ماه سال گذشته در شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم به تصویب رسیده و اکنون به تمام روسای دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی سراسر کشور ابلاغ شده است.

به گفته صفوی، «هدف از ایجاد این درس، ساختن نسل جوان و انتقال مکتب سلیمانی به نسل حال و آینده» و «آشنایی با جبهه مقاومت» است.

سال گذشته خبرهایی در زمینه اقدام برای راه‌اندازی واحد درسی «مکتب سلیمانی» منتشر شده بود. رئیس سازمان بسیج اساتید، روز ۱۲ دی‌ماه، اظهار امیدواری کرده بود که «آموزه‌های مکتب سلیمانی به عنوان واحد درسی و برنامه‌های آموزشی و تربیتی در مدارس و دانشگاه ها پیاده» شود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG