مادر دادخواه: تبلیغ علیه نظام معنا ندارد، نظام خودزنی میکند
کاملیا سجادیان، مادر محمدحسن ترکمان که در جریان اعتراضات کشته شد، در پستی اینستاگرامی، به طرح اتهام قضایی «تبلیغ علیه نظام» علیه خانوادههای دادخواه اعتراض کرده است.
او نوشته: «به نظرم نیازی نیست کسی کاری علیه نظام کند... در واقع این نظام خودزنیهایش را پیشتر شروع کرده، نظامی که جوانان وطن را به خاک و خون کشیده و برای خانوادههای داغدار شاخ و شانه هم میکشد و برای جنایتهایش دروغ هم میگوید.»
این مادر دادخواه اضافه کرده: «این نظام خود عملیات انتحاری را شروع کرده...نیازی به تبلیغ علیه این نظام وجودندارد، خودزنیهای این نظام به اصطلاح اسلامی خیلی واضح و روشن است. پس خودنظام تبلیغات وسیعی علیه خودش انجام داده و میدهد...تبلیغ علیه نظام معنا ندارد.»
رئیس قوه قضائیه ایران که چند روز پیش درباره معترضان محکوم به اعدام گفته بود حکمشان اجرا خواهد شد، بار دیگر مجازات اعدام برای این افراد را که سال گذشته در جریان اعتراضهای سراسری ایران بازداشت شدهاند «قانونی» خواند.
غلامحسین محسنی اژهای روز ۱۲ خرداد مدعی شد افرادی که سال گذشته در اعتراضهای ایران «جنایت کرده بودند» و مستحق «مجازاتهای سنگین» بودند، طبق «قانون» حکمشان اجرا شد.
در روزهای اخیر نگرانی از اعدام قریبالوقوع محمد قبادلو از معترضان جوان سال گذشته بعد از تأیید حکمش در دیوان عالی کشور بالا گرفته است.
«اختلال اینترنتی» مانع پخش مستقیم سخنرانی مولوی عبدالحمید در نماز جمعه شد
گزارشها از زاهدان حاکی از قطع پخش زنده سخنرانی مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت این شهر به دلیل «اختلالات اینترنت» است.
سخنرانی هفتگی مولوی عبدالحمید در نماز جمعه مسجد مکی زاهدان، به طور معمول از اینستاگرام و یوتیوب او به صورت زنده پخش میشود.
در ماههای اخیر و پس از اعتراضات هفتگی نمازگزاران در این شهر و نیز سخنان انتقادی آقای عبدالحمید، بارها سخنرانی او بهدلیل اختلال در اینترنت، قطع شده است.
«۱۰ شهروند» بر اثر اصابت گلوله ساچمهای در آبدانان زخمی شدند
شبکه حقوق بشر کردستان میگوید دستکم ۱۰ شهروند در اثر تیراندازی با گلوله ساچمهای نیروهای ضد شورش در آبدانان زخمی شدند.
پنجشنبه، ۱۱ خرداد، پس از برگزاری مراسم خاکسپاری بامشاد سلیمانخانی، دانشجویی که در اعتراضات بازداشت شده بود و مدتی پس از آزادی جان باخت، گروهی از مردم در آبدانان به خیابان آمده و علیه جمهوری اسلامی و علی خامنهای شعار دادند.
مقامات جمهوری اسلامی، بازداشت این جوان را انکار کرده و مدعی شدهاند که او «خودکشی» کرده است.
بر اساس این گزارش، جو این شهر پس از اعتراضات دیشب، در حال حاضر به شدت امنیتی و نظامی است.
بازداشت یک دانشجوی معترض به اعدام متهمان پرونده «خانهاصفهان»
شوراهای صنفی دانشجویان ایران از بازداشت محمدنوید بادامی، دانشجوی دانشگاه «شهید بهشتی» تهران توسط نیروهای امنیتی و انتقال به مکانی نامعلومی خبر میدهد.
بر اساس این گزارش، بازداشت آقای بادامی در پی تجمع شماری از دانشجویان در روز شنبه ۳۰ اردیبهشت، در اعتراض به اجرای حکم اعدام سه متهم پرونده «خانهاصفهان» صورت گرفته است.
پس از برگزاری این تجمعات، جمعی از دانشجویان به صورت تلفنی احضار شده بودند.
«فشار خون و مشکل قلبی» عباس واحدیان شاهرودی در زندان
هنگامه واحدیان، دختر عباس واحدیان شاهرودی، معلم و از امضا کنندگان بیانیه ۱۴ فعال سیاسی و مدنی برای استعفای رهبر جمهوری اسلامی، از فشار خون و مشکل قلبی پدرش در زندان خبر داده است.
او در توئیتی نوشته: «قبل از دستگیری پدرم سابقه مشکل قلبی و فشار خون نداشت و اگر اتفاقی برای پدرم در زندان مشهد بیفتد مسئولش رئیس زندان وکیلآباد، حفاظت زندان و حفاظت اطلاعات میباشد و باید برای این کوتاهی و قصور جواب بدهند.»
عباس واحدیان شاهرودی از جمله ۱۴ فعال مدنی و سیاسی داخل ایران است که ۲۲ خرداد سال ۹۸ با انتشار نامهای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنهای از رهبری حکومت ایران و تغییر بنیادین قانون اساسی شدند. اکثر نویسندگان این نامهها زندانی شده و احکام سنگین قضایی دریافت کردهاند.
احضار و بازداشت ۱۶ نفر در بوشهر بهدلیل فعالیت در حوزه مدلینگ
رئیس پلیس فتای استان بوشهر از بازداشت و احضار ۱۶ شهروند فعال در حوزه مدلینگ و طراحی لباس، به اتهام انتشار «محتوای مجرمانه و ترویج بی حجابی» در فضای مجازی خبر داد.
مهدی قاسمی به ایرنا گفته این ۱۶ نفر، «اعضای یک باند تولیدکننده محتواهای تصویری اینترنتی مبتذل بوده که اقدام به ترویج بی حجابی» میکردند.
به گفته او، «مدیر این باند را یک خانم اهل یکی از شهرستانهای استان بوشهر معرفی کرد که با سه سالن مد و زیبایی در این استان همکاری داشت. این خانم در قالب مدلینگ و با الگوگیری از سایتها و مجلات خارجی با تشکیل یک باند ۱۵ نفره دارای تخصص متفاوت اعم از فیلمبردار، عکاس، تدوین گر، طراح لباس و مزون محتواهای تصویری حاوی مضامین غیراخلاقی مجرمانه تولید و به شکل گسترده از طریق چندین صفحه در شبکه اینستاگرام، اقدام به انتشار میکرد.»
به گفته رئیس پلیس فتای استان بوشهر، پس از احضار یا بازداشت این افراد، «محتواهای مجرمانه از صفحات اینترنتی در اختیار آنان حذف شد.»
در این گزارش به هویت این شهروندان و محل نگهداری بازداشت شدگان اشارهای نشده است.
روایت یک روزنامهنگار از انتقال خواهران روزنامهنگار توحیدی به زندان اوین
علیرضا خوشبخت، روزنامهنگار، در توئیتی چگونگی انتقال زهرا و هدی توحیدی، دو خواهر روزنامهنگار به زندان اوین را شرح داده است.
خواهران توحیدی که پیش از این مشمول «عفو» گروهی توسط علی خامنهای قرار گرفته بودند، بدون هیچ فرصتی برای برداشتن وسائل شخصی خود، به طور ناگهانی به زندان فرستاده شدهاند.
به نوشته این روزنامهنگار، دادستان به زهرا توحیدی گفته با عفو آنها مخالفت شده است.
پیش از این نیز گزارشهایی از احضار و بازداشت دوباره افرادی که پس از عفو رهبر جمهوری اسلامی از زندانها آزاد شدند، منتشر شده بود.
در پی انتخاب جمهوری اسلامی به عنوان یکی از کشورهای نواب رئیس هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، موجی از انتقادها نسبت به این انتخاب، از سوی برخی کشورها و فعالان سیاسی و حقوق بشر به راه افتاد.
نماینده آمریکا به این انتخاب اعتراض کرد و پیشینه تهران در سرپیچی از تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل، نقض حقوق بشر و صدور تسلیحات و خشونت را یادآور شد.
او گفت: «ایران نمیتواند به عنوان یک واسطه صادق در نقش خود به عنوان نایب رئیس مجمع عمومی عمل کند، زیرا بارها و بارها نشان داده که به دنبال تقویت صلح و امنیت جهانی نیست، بلکه علیه آن فعالیت میکند.»
ههنگاو: چهار متهم مرتبط با مواد مخدر صبح پنجشنبه اعدام شدند
سازمان حقوق بشری ههنگاو از اجرای احکام اعدام چهار زندانی دیگر «بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر» در زندانهای اصفهان و کاشان خبر داد.
بر اساس این گزارش، این چهار نفر، سحرگاه روز پنجشنبه، ۱۱ خرداد اعدام شدهاند.
ههنگاو سن زندانیانی که در کاشان اعدام شدند را ۲۷ و ۳۳ سال و و یکی از زندانیان زندان دستگرد اصفهان را ۲۷ سال اعلام کرده است.
جمهوری اسلامی در کنار معترضان، بر شمار اعدام متهمان مواد مخدر نیز افزوده است؛ اقدامی که با واکنشهای داخلی و بینالمللی مواجه شده است.