اعدام «۱۶ شهروند کرد» در یک ماه
سازمان حقوق بشری هانا در گزارشی خبر داد که تنها در یک ماه ۱۶ شهروند کرد در ایران اعدام شدهاند.
این سازمان در گزارش خود نوشت: «در ماه مه ۲۰۲۳، دستکم ۳۸ شهروند کرد بازداشت شدهاند، ۱۶ نفر اعدام شدهاند، ۹ کولبر زخمی شدهاند، ۴ کارگر هنگام کار کردن دچار سانحه کار شده و جان باختهاند و ۱۲ فعال کارگری احضار و بازداشت شدند، دستکم هشت نفر خودکشی کردهاند، یک نفر بر اثر انفجار مین کشته شده، و یک زن به قتل رسیده است.»
روایت یک خبرنگار از انتقال خواهران روزنامهنگار توحیدی به زندان اوین
روحالله نخعی، روزنامهنگار در یک رشتهتوئیت از چگونگی انتقال زهرا و هدی توحیدی، همکاران روزنامهنگار خود به زندان اوین نوشته است.
این دو خواهر در شرایطی زندانی شدهاند که پیش از این مشمول «عفو» گروهی علی خامنهای شده بودند.
فروش بلیتهای کنسرت محسن یگانه علیرغم ممنوعالکاری
خبرگزاری تسنیم نوشته بلیتهای کنسرت محسن یگانه که فروش آن عصر روز جمعه، ۱۲ خرداد آغاز شد، «در کمتر از ۳۰ دقیقه به فروش رفت».
این خبر در حالی منتشر میشود که در هفتههای اخیر گزارشهایی از ممنوعالکار شدن این خواننده پاپ منتشر شده بود.
بهمن بابازاده، روزنامهنگار حوزه موسیقی، روزنامهنگار حوزه موسیقی، در روزهای اخیر در توئیتی خبر داده بود که رضا صادقی، محسن یگانه، امیر مقاره، بابک جهانبخش و امید حاجیلی از خوانندگان شناختهشده در ایران ممنوعالکار شدهاند.
به نوشته او، ممنوعالکار شدن این خوانندگان از سوی «کمیته پیگیری وضعیت چهرهها» صورت گرفته است.
این در حالی است که وزیر ارشاد جمهوری اسلامی، خبر منع فعالیت برخی خوانندگان پاپ را «جوسازی» خوانده بود.
مشخص نیست سرنوشت بلیتهای فروختهشده کنسرت محسن یگانه که قرار است اواخر خردادماه برگزار شود، در شرایط ممنوعالکاری او چه خواهد شد.
«طناب دار جلاد بر گردن دماوند دیگر اثر ندارد»
ویدئویی از راهپیمایی اعتراضی روز جمعه در زاهدان:
تخریب دوباره سنگ مزار محسن شکاری
مسعود شکاری، پدر محسن شکاری، معترض ۲۲ سالهای که چند هفته پس از بازداشت، اعدام شد، از تخریب دوباره سنگ مزار فرزندش خبر داد.
آقای شکاری نوشته: «من و خانوادم بعد از دست دادن عزیزمون به زندگی عادی گذشته برنگشتیم و برنمیگردیم ولی حالا که به درد خودمون داریم میسوزیم بعضیها همینم نمیزارن مثل امروز که به سنگ مزار پسر عزیزم آسیب رسوندن آدم نمیدونه که دیگه به همچین کسایی چی بگه.»
محسن شکاری، سوم مهرماه ۱۴۰۱ در جریان تظاهرات خیابان ستارخان بازداشت و بامداد ۱۷ آذر با اتهام «محاربه» اعدام شد. اعدام وی با واکنشهای شدید داخلی و خارجی مواجه شد.
ههنگاو: بازداشت یک جوان ۱۸ ساله در مهاباد
وبسایت حقوق بشری ههنگاو از بازداشت کاویان مولودی، جوان ١٨ ساله در مهاباد خبر داد.
اوپسر عموی سمکو مولودی، از کشتهشدگان اعتراضات در مهاباد است.
جمعی از مردم مهاباد روز جمعه با وجود ممانعت نیروهای امنیتی و محاصر آرامستان این شهر، با برپایی تجمع و سردادن شعارهای ضد حکومتی و از جمله شعار «شهید نمیمیرد»، ضمن برگزاری چهلمین سالگرد اعدام دستهجمعی ۵۹ جوان و کودک این شهر در دوازدهم خرداد سال ۱۳۶۲، به اعدامشدگان ادای احترام کردند.
ههنگاو نوشته طی پنج ماه اخیر دستکم ۲۲ نوجوان زیر ۱۸ سال کُرد توسط نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند.
دادبان: محمود مهرابی برای فعالیت در فضای مجازی به افساد فیالارض متهم شد
حساب کاربری «دادبان» در توئیتر که به بازداشتشدگان و کنشگران، مشاوره و آموزش حقوقی میدهد، از محکومشدن محمود مهرابی، معترضی که در فضای مجازی فعالیت میکرده و در زندان دستگرد اصفهان زندانی است، به «افسادفیالارض» خبر داده است.
دادبان در یک خبر اختصاصی نوشته که آقای مهرابی، «پس از گذشت ۴ ماه حبس در بند اطلاعات سپاه در زندان دستگرد اصفهان، همچنان از دسترسی به وکیل محروم مانده و وضعیت جسمانیاش نیز به دلیل آسیبهای وارده از شکنجه و آزار و اذیت بازجویان بسیار نامساعد است.»
بر اساس این گزارش، محمود مهرابی «در اثر ضرب و شتم و شکنجه طولانی، دچار پارگی فتق شده و مقامات قضایی به ویژه بازپرس شعبه دوم دادسرای مبارکه نیز به طور کاملا غیر قانونی در اثر فشار اطلاعات سپاه از دسترسی او به خدمات درمانی جلوگیری میکنند.»
محمود مهرابی پیشتر در ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ بازداشت شده بود و خانواده او تا یک ماه از وضعیت وی و محل نگهداریاش بیاطلاع بودند. این زندانی سیاسی روز چهارم فروردین سال ۱۴۰۲ به قید وثیقه آزاد شد اما پس از چند ساعت، باردیگر با حمله ماموران اطلاعات سپاه اصفهان به منزل پدریاش در مبارکه اصفهان بازداشت شد.
یک منبع آگاه درباره پرونده محمود مهرابی به دادبان گفت: «اطلاعات سپاه اقدام به پروندهسازی گستردهای علیه محمود مهرابی کرده است و حدود ۵۰ نفر شاکی خصوصی، عموما از افراد پرنفوذ شهر، وارد پرونده شدهاند، در صورتی که محمود فقط یک معترض در فضای مجازی است.»
به گفته این منبع آگاه، این جوان «در بند زندانیان خطرناک زندان دستگرد اصفهان نگهداری میشود و امنیت وی به شدت درخطر است.»
پرستویی به جبلی: هنرمندان نمیخواهند قیافه امثال شما را ببینند
پرویز پرستویی، بازیگر سینما و تلویزیون در واکنش به اظهارات پیمان جبلی، رئیس صداوسیما مبنی بر قطع ارتباط بعضی از سلبریتیها با این سازمان، خطاب به جبلی نوشت آنها «نمیخواهند قیافه شما و امثال شما را ببینند چون برای مردم احترام قائل هستند».
آقای پرستویی در پستی اینستاگرامی خطاب به جبلی افزوده: «ضمنا صدا و سیما ملک شخصی شما نیست. شأن هنرمند در صدا و سیمایی که شما مثلا رئیس اش هستید، نیست. صدا و سیما متعلق به مردم و هنرمندان و فرهیختگان است. فعلا شما ها حالشو ببرید.»
این واکنش پس از آن مطرح میشود پیمان جبلی در جمع دانشجویان امام صادق منتشر شد که درباره بازگشت برخی برنامهسازان و چهرهها به تلویزیون، گفت که «بالاخره وقتی این آدم در برنامهای میآمده برای خودش خیلی از مخاطبان را داشته است. اسمش میآمده، برنامه با خودش مخاطب میآورده است... خب حالا به نظام، مردم و اعتقادات خودش لگد زده است. لگد زده به نمکدان، نمک را ریخته و نمکدانی را شکسته است.»
او بدون اشاره به نام عادل فردوسیپور که به نظر میرسد، اشاره به او داشته، گفته بود: « آیا از من انتظار دارید برای اینکه من پرمخاطب بشوم بروم خواهش و التماس کنم که تو رو خدا بیا؟»
جمعی از مردم مهاباد روز جمعه با وجود ممانعت نیروهای امنیتی و محاصر آرامستان این شهر، با برپایی تجمع و سردادن شعارهای ضد حکومتی و از جمله شعار «شهید نمیمیرد»، ضمن برگزاری چهلمین سالگرد اعدام دستهجمعی ۵۹ جوان و کودک این شهر در دوازدهم خرداد سال ۱۳۶۲، به اعدامشدگان ادای احترام کردند.
تصاویر ویدئویی نشان میدهد که نیروهای امنیتی و انتظامی ساعتی پیش از تجمع یادبود «چهلمین سالگرد اعدام شدگان دوازدهم خرداد مهاباد»، اقدام به محاصره «آرامستان فردوس» این شهر کرده و راههای ورود به این آرامستان را به روی مردم بستند.
پس از محاصره آرامستان و مسدود کردن راههای ورودی به آن، جمعی از مردم مهاباد در محوطهای نزدیک به «آرامستان فردوس» این شهر تجمع کرده و با در دست داشتن تصاویری از اعدامشدگان دوازدهم خرداد ۱۳۶۲ و همچنین عکسها و تصاویری از معترضان کشته شده در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» کردند.