نماینده پیشین از تماس «نهادهای ذیربط» برای مشارکت در انتخابات خبر داد
محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس، در توئیتی به طور غیرمستقیم از تماس شماری از نهادها با خود برای ثبتنام و مشارکت در انتخابات خبر داد.
آقای صادقی به نام این نهادها اشارهای نکرده و تنها از «نهادهای ذیربط» نام برده است.
این توییت در شرایطی منتشر شده که جمهوری اسلامی به طور فزایندهای با کاهش مشارکت شهروندان در انتخابات و بیاعتنایی به این پدیده روبرو است.
بازداشت آتنا فرقدانی، نقاش و کارتونیست
محمد مقیمی، وکیل دادگستری، از احضار و بازداشت آتنا فرقدانی، نقاش و کارتونیست خبر داد.
او در توئیتی نوشته: «امروز ۱۷ خرداد، موکلم آتنا فرقدانی نقاش، کاریکاتوریست و زندانی سیاسی سابق به دادسرای اوین احضار و بازداشت شد.»
مقیمی به علت احضار و بازداشت این کارتونیست اشارهای نکرده است.
آتنا فرقدانی پیش از این در سال ۱۳۹۳ بهدلیل کاریکاتوری در اعتراض به طرح پیشنهادی مجلس وقت درباره طرح کنترل جمعیت و محدود کردن حقوق زنان، زندانی شد.
کمی بعد «شبکه بینالمللی دفاع از حقوق کارتونیستها» به او جایزه شجاعت اهدا کرد.
اخطار بابت «نداشتن روسری در پروفایل لینکدین»
یک کارآفرین و مدیر یک شرکت نرمافزاری در داخل کشور در توئیتر خبر داد که دو همکار او به دلیل «نداشتن روسری در پروفایل لینکدین» خود اخطار دریافت کردهاند:
علیرضا آخوندی: خبرهای خوبی در راه است
علیرضا آخوندی، نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد و از حامیان شاخص اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، روز پنجشنبه در پیامی اعلام کرد که روز یکشنبه آینده در پاریس «خبرهای خوبی» را به مخالفان حکومت جمهوری اسلامی خواهد داد.
وعده رادان برای برخورد با «کمکاری دستگاهها» در برخورد با بیحجابی
احمدرضا رادان، فرمانده ناجا، که وعدهاش برای برخورد با «کشف حجاب» از روز شنبه، ۲۶ فروردین، در شبکههای اجتماعی با تمسخر کاربران مواجه شده بود در اظهار نظری جدید «دستگاهها» را تهدید کرد که در صورت «کمکاری» در برخورد با حجاب اختیاری با آنها برخورد خواهد شد.
نظر عباس عبدی درباره قانون حجاب: قوانین مشکلی را حل نمیکند
عباس عبدی، فعال سیاسی داخل ایران، در مصاحبهای با روزنامه شرق، تلاش حکومت برای وضع قانون با هدف تحمیل حجاب بر زنان را بیفایده دانست و گفت که «قوانین مشکلی را حل نمیکند»، چرا که «قانون باید مورد پذیرش اکثریت عموم باشد» و حجاب اجباری خواسته اکثریت مردم در ایران نیست.
او گفت: «مثلا در رابطه با حجاب، همین قانونی که نوشتهاند ممکن است یک عده را مجبور کند در یک مکانهایی حجاب را رعایت کنند، ولی بسیاری افراد دیگر به شکلهای دیگر عمل میکنند و ممکن است در برخی مکانها حجاب را رعایت نکنند.»
آقای عبدی در جایی دیگر از این مصاحبه میگوید: «اساسا قانون معنایی ندارد و تمام کارهایی که انجام شده در این حوزه [حجاب] غیرقانونی بوده است. گشت ارشاد و ارشاد کردن مردم اصلا در قانون نیامده است.»
در پی اعتراضات سراسری ماههای گذشته که با مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، روزبهروز بر تعداد زنانی که از حجاب اجباری دوری میکنند افزوده شده است. در این میان لایحه «عفاف و حجاب» ثمره تلاش حکومت برای تحمیل حجاب بر زنان است که از سوی قوه قضائیه تدوین شد و دولت ابراهیم رئیسی روز ۳۱ اردیبهشت آن را تصویب کرد و به مجلس شورای اسلامی فرستاد.
با این حال این لایحه با انتقاد شدید از طرف اصولگرایان و حامیان حکومت مواجه شد.
کانال تلگرامی خبرنامه امیرکبیر از مرگ «مشکوک» دو دانشجو خبر داد
کانال تلگرامی خبرنامه امیرکبیر مدعی شده که دو دانشجوی این دانشگاه طی کمتر از یک هفته، به صورتی «مشکوک» فوت کردهاند.
این کانال نوشته یوسف سویزی، دانشجویان ارشد ورودی ۱۴۰۱ رشته مهندسی معدن این دانشگاه، که در خوابگاه شیخ الاسلامی دچار ایست قلبی شده بود، بهدلیل «اهمالکاری» اورژانس دانشگاه و «عدم اعزام کادر درمانی» فوت کرده است.
خبرنامه امیرکبیر همچنین علت فوت هفته گذشته بصیرابراهیمپور، دانشجو، در حین بازی مافیا در ساختمان ابوریحان دانشگاه صنعتی امیرکبیر را «عدم اعزام و رسیدگی به موقع اورژانس دانشگاه» عنوان کرده است.
آن طور که در این گزارش آمده، این دانشجو نیز دچار ایست قلبی شده بود.
این کانال تلگرامی این دو مرگ را نیز ادامه «مسمومیت» دانشجویان از طریق غذای سلف دانشگاه دانسته است.
رادیو فردا قادر به راستیآزمایی این ادعاها نیست.
جایزه «صلح سیدنی» به نازنین بنیادی اهدا شد
بنياد صلح سيدنى، نازنين بنيادى، بازیگر و از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی را «صدایی قدرتمند» خواند که از زنان ایرانی و اعتراضات «زن، زندگى، آزادى» حمایت میکند و به همین دلیل جایزه «صلح سیدنی» را به او اهدا کرد.
خانم بنیادی نیز در توئیتی با اعلام این خبر، این جایزه را به مردم ایران تقدیم کرد.
او گفت هموطنانم در ایران در معرض فشارهای وصفناشدنی جسمی و روحی بوده و من با تقدیم این جایزه به آنها قول میدهم که از این فرصت برای تقویت صدایشان در جهان استفاده کرده و حامی آنها برای رسیدن به آزادی، رفاه و سکولاریسم باشم.
محکومیت عضو سندیکای کارگران شرکت واحد به پنج سال حبس
داود رضوی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد که مهر ماه گذشته دستگیر شده بود، به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و منع فعالیت در گروههای سیاسی و احزاب محکوم شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد با انتشار این خبر، صدور این حکم را محکوم کرده و خواستار توقف آن شده است.
بر اساس این گزارش، اتهام داود رضوی «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» است که مصادیق آن عضویت در هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، تجمع روبروی مجلس و شهرداری برای مسکن و مطالبات کارگری، ساماندهی اعتراضات کارگری در شرکت واحد، شرکت در اجلاس سازمان جهانی کار، ارتباط با همکاران سندیکایی همانند حسن سعیدی و رضا شهابی، ونیز دیدار با ۲ معلم سندیکایی فرانسوی اعلام شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام کرده که حکم داود رضوی نشان میدهد «پیگیری مطالباتی همانند مسکن، دستمزد و اتحاد با همکاران و ایجاد سندیکای کارگری برای پیگیری این مطالبات از نظر قوه قضاییه و حاکمیت اقدام علیه امنیت ملی محسوب میشود، حقوقی که دولت ایران آن را بر اساس مقاولهنامههای بنیادین سازمانجهانی کار باید رعایتکند.»
این سندیکا همچنین خواستار «لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس برای داود رضوی و دیگر اعضای زندانی سندیکا حسن سعیدی و رضا شهابی» شده است.