ویدا ربانی، روزنامهنگار زندانی، به مرخصی درمانی آمد
علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، عصر شنبه خبر داد که ویدا ربانی، روزنامهنگاری که در میانۀ اعتراضات پاییز ۱۴۰۱ بازداشت شده بود، برای درمان به مرخصی ده روزه آمد.
خانم ربانی از دوم آبان گذشته تا امروز در زندان بود. پرونده اتهامهای انتسابی او در ارتباط با اعتراضات سال ۱۴۰۱ مشمول عفو «معیاری» قوه قضاییه شد.
این روزنامهنگار مشغول گذراندن حکم پروندۀ پیشین خود بوده که به دلایل پزشکی به مرخصی درمانی آمدهاست.
پیشتر، حمیدرضا امیری، همسر این روزنامهنگار زندانی، در مورد وضعیت جسمی او هشدار داده و نوشته بود: «پزشکها پس از بررسی امآرآی، تشخیصهای مختلفی در مورد بیماری همسرم داشتهاند. هرگونه تاخیر در انجام معاینات و آزمایشهای لازم میتواند حیات بیمار را به خطر اندازد و موجب نابینایی دائم گردد.»
ویدا ربانی اوایل خردادماه امسال با انتشار نامهای سرگشاده، از توزیع بیرویه قرصهای آرامبخش اعصاب در زندانها بین زندانیان اعتراضات اخیر پرده برداشت.
بدون حجاب اجباری در یکی از کافههای مشهد
دیدار جمعی از زندانیان سیاسی سابق با محمدحسین سپهری
گرامیداشت یاد کیان پیرفلک در کپنهاگ دانمارک
«رهاسازی شبانه» زنان و کودکان بازداشتشده خانوادههای دادخواه در جاده
وبسایت حقوق بشری ههنگاو گزارش داده که زنان و کودکان خانوادههای دادخواه که در مسیر بازگشت از آرامگاه مهسا امینی، بازداشت شده بودند، «نیمهشب بین شهرهای سقز-دیواندره به حال خود رها شدند».
بر اساس این گزارش، «شش عضو مرد این خانوادهها و همچنین دو راننده کماکان در بازداشتگاه نهادهای حکومتی به سر میبرند».
یک منبع مطلع نزیک به این خانوادهها به این وبسایت گفته در حالی که نیروهای حکومتی تلفنهای همراه بازداشتشدگان را ضبط کرده بودند، «زنان و کودکان عضو این کاروان بدون هیچگونه امکان تماسی در نهایت با طی مسافتی از مسیر، خود را به شهرهای محل سکونت رساندهاند».
ایجاد ممنوعیت برای کسبه و شهروندان برای جلوگیری از «دور دور زدن»
رسانههای ایران تصویری از نصب یک بنر در منطقه شمیران تهران منتشر کردهاند که محدودیتهایی برای ساعت فعالیت مغازهداران و تردد خودروها را اعلام کرده است.
نام ۱۱ نهاد جمهوری اسلامی نیز به عنوان عامل و حامی این تصمیم جدید، در این بنر آورده شده است.
در این بنر خطاب به «شهروندان» و «کسبه»، آمده که پایان فعالیت «کلیه صنوف» در محدوده «بلوارهای اندرزگو، کاوه، صبا» و «خیابان شریعتی و محدودههای همجوار»، ساعت ۲۳:۳۰ است.
در بند دیگری از این اطلاعیه همچنین از بسته شدن «کلیه دوربرگردانها»ی این محدوده شهری تهران هر شب از ساعت ۲۴ تا ۶ صبح روز بعد خبر داده شده است. طبق این اعلامیه دلیل بستن دوربرگردانها جلوگیری از «دور، دور زدن»های شبانه اعلام شده است.
محدود کردن فعالیت شبانه صنوف و شهروندان در ایران، مبنایی بر اساس قوانین مصوب جمهوری اسلامی ندارد و در دهههای گذشته بارها به صورت سلیقهای و منطقهای در شهرهای مختلف کشور اجرا شده است.
انتصاب «خواهرزاده» حسین شریعتمداری به عنوان مدیر مجموعه سعدآباد
گزارشها حاکی از انتصاب حسین علوی، خواهرزاده حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنهای در مؤسسه کیهان، به عنوان مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد از سوی قائممقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
به گزارش خبرآنلاین، علوی مدتی را به عنوان مدیرکل تجاریسازی و بازاریابی معاونت صنایع دستی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فعالیت داشته است.
رابطه سببی او با حسین شریعتمداری رو کانال تلگرامی روزنامه «مستقل» گزارش کرده است.
انتصاب او با واکنشهای متعددی در شبکههای اجتماعی مواجه شده و از جمله سردبیر اسبق روزنامههای شهروند، با منشن کردن عزتالله ضرغامی، وزیر گردشگری ایران، در توئیتی نوشته که «دوستان یک فاتحه برای مجموعه کاخ سعدآباد بخوانید».
حضور پرتعداد زنان بدون حجاب در کنسرت سالار عقیلی در وزارت کشور
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی، تصویری از کنسرت سالار عقیلی در وزارت کشور منتشر کرده که شمار قابلتوجهی از زنان در آن بیحجاب هستند.
آقای عبدی نوشته جمهوری اسلامی «به خطا فکر میکند میتواند فرم را بگیرد و محتوای خودش را به آن تزریق کند».
او افزوده که حکومت ایران، دچار «سرگشتگی» است و اضافه کرده «اینکه مغازههای مردم را پلمب میکنند ولی در سالن وزارت کشور همان را مجاز میدانند چیزی جز سرگشتگی در سیاستها نیست.»
وزیر ارشاد ایران پس از گزارشها از ممنوعالکاری شماری از هنرمندان حوزه موسیقی، اظهارات آنها را رد کرد و روز گذشته نیز از افزایش برنامههای هنری و فرهنگی خبر داد.
جمهوری اسلامی از یکسو با پدیده مخالفت علنی با موضوع حجاب در اماکن عمومی مقابله میکند و از سوی دیگر برای نشان دادن «عادیبودن» اوضاع، اجازه برگزاری برنامههای فرهنگی را میدهد، اما با شرایط مشابه در خیابانها مواجه میشود.