لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۹
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۹:۰۹ ۲۳.۳.۱۴۰۲

۰۹:۰۹ ۲۳.۳.۱۴۰۲

۰۹:۰۸ ۲۳.۳.۱۴۰۲

۰۸:۳۲ ۲۳.۳.۱۴۰۲

دیدار شماری از فعالان حقوق زنان با شهلا لاهیجی

فخری محتشمی‌پور، فعال سیاسی، از دیدار شماری از فعالان حقوق زنان با شهلا لاهیجی، نویسنده و مترجم و پایه‌گذار انتشارات روشنگران و مطالعات زنان خبر داد.

در تصویری که از این دیدار منتشر شده، به جز فخری محتشمی‌پور، سایر زنان، بدون حجاب هستند.

۰۸:۲۱ ۲۳.۳.۱۴۰۲

موزه گربه‌های ایرانی تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

صفحه اینستاگرامی موزه گربه ایرانی، «میوزه» اعلام کرد که این مرکز از دوشنبه، ۲۲ خرداد، تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است.

با آنکه علت این تصمیم اعلام نشده، اما در پیام کوتاه این موزه در صفحه اینستاگرام این مرکز آمده: «امیدوارم با همکاری مسئولان انتظامی خیلی زود، دوباره میزبانتان باشیم.»

چندی پیش خبرگزاری فرانسه تصاویری از این موزه منتشر کرده بود که شماری از زنان حاضر در آن، پوشش اختیاری داشتند. رادیو فردا نیز این تصاویر را منتشر کرده بود.


۰۸:۱۲ ۲۳.۳.۱۴۰۲

یک مادر دادخواه از «تهدید جانی» خود خبر داد

کاملیا سجادیان، مادر محمد حسن ترکمان، از کشته‌شدگان اعتراضات، در یک پست اینستاگرامی از «تهدیدهای جانی» علیه خود خبر داد.

آن‌طور که او نوشته: «در این چند روز حجم زیادی از تهدیدهای جانی علیه من شکل گرفته است که خیلی شفاف و با صراحت از ترور من گفته شده و اینکه قطعا مرا از سر راه بردارند، حالا برای این تهدیدها خیلی خوشحالم، خوشحالم که حریف خشمم نیستند».

خانم سجادیان باوجود این «تهدیدها» تأکید کرده: «شک نکنید من هستم تا صدای مظلومان و محرومان و محمدحسن عزیزم باشم. هستم تا دست خیلی ازمجرمان و قاتلان و اراذل بیشتری را روکنم. فکر نکنید که با این توطئه‌ها می‌توانید فشارها را بر من زیاد کنیدتا من بترسم و عقب بکشم.»

جمهوری اسلامی نه تنها پاسخگوی کشتار معترضان در دوره‌های مختلف نیست، بلکه خانواده‌های دادخواه آنها را نیز بازداشت، زندانی و تهدید می‌کند.

۲۲:۰۶ ۲۲.۳.۱۴۰۲

تهدید دانشجویان به استفاده از «مقنعه» از سوی حراست دانشگاه هنر

شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز دوشنبه خبر داد که حراست دانشگاه هنر با ارسال پیامک به دانشجویان هشدار داده است حضور در دانشگاه برای زنان و دختران دانشجو صرفاً با «مقنعه» امکان‌پذیر خواهد بود.

بر اساس گزارش منتشر شده در کانال تلگرامی شوراها، سه هفته پس از جلوگیری از ورود حدود ده‌ها دانشجو به بهانۀ «پوشش نامناسب»، حراست دانشگاه هنر این دانشجویان را «تعلیق مشروط» و تهدید کرده است در صورت عدم استفاده از مقنعه، احکام «تعلیق» آن‌ها اجرایی خواهد شد.

این گزارش می‌افزاید مسئولان دانشگاه هنر در یک دهۀ گذشته چندین‌بار کوشیده‌اند تا استفاده از مقنعه را برای دانشجویان اجباری کنند که «با مقاومت دانشجویان» همراه شده است.

روز هشتم خرداد، شوراهای صنفی گزارش داده بود که دست‌کم ۴۰ دانشجوی دختر دانشگاه هنر به این دانشگاه ممنوع‌الورود شدند و ۲۰ دانشجوی ساکن خوابگاه متاهلان دانشگاه تهران نیز حکم تعلیق از تحصیل برای یک ترم دریافت کردند.

صدور احکام تعلیق، محرومیت از تحصیل، ممنوع‌الورود کردن دانشجویان، اخراج از خوابگاه‌های دانشجویی و محرومیت از کاربرد امکانات رفاهی دانشگاه از جمله اقداماتی است که مدیران دانشگاه‌ها در ایران در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و در هفته‌های اخیر برای برخورد با دانشجویان معترض به حجاب اجباری در پیش گرفته‌اند.

در برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی نیز «گشت موتوری برای تذکر حجاب» راه‌اندازی شده است.

۱۸:۵۴ ۲۲.۳.۱۴۰۲

برگزاری نشست «مردانه» برای بررسی «لایحۀ حجاب و عفاف» با حضور قالیباف

رسانه‌های حکومتی در ایران روز دوشنبه از برگزاری نخستین نشست «بررسی» لایحۀ موسوم به «عفاف و حجاب» با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی خبر دادند.

در این نشست علاوه بر محمدباقر قالیباف، ۱۵ تن دیگر از مسئولان حکومتی به عنوان «صاحب‌نظر و نخبه» حضور داشتند که همگی «مرد» هستند و حتی یک کارشناس زن هم در میان آن‌ها دیده نمی‌شود.

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، هم از دیگر حاضران در این نشست بود که در میانۀ اعتراضات سراسری اخیر ایران، به دلیل «نقض حقوق بشر» از سوی دولت بریتانیا به فهرست تحریم‌ها افزوده شد.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، بدون اشاره به مسائل مطرح‌شده در نشست دوشنبه نوشته که برگزاری این جلسات قرار است با هدف «واکاوی» ابعاد مختلف لایحۀ مزبور ادامه یابد.

اولین نشست مرتبط با لایحۀ «حجاب و عفاف» نزدیک به سه هفته پس از علنی شدن متن آن برگزار شد.

حکومت جمهوری اسلامی پس از اعتراضات سراسری اخیر دور تازه‌ای از سخت‌گیری برای اعمال حجاب اجباری را شروع کرده است. همزمان قوه قضائیه و دولت سیزدهم «لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف» را به مجلس ارائه کرده‌اند که برای تشدید فشار برای تحمیل حجاب در کشور است.

این لایحه مجازات‌های سنگینی برای شهروندان بابت رعایت نکردن حجاب اجباری در نظر گرفته است که مجازات‌هایی مانند محرومیت از خدمات اینترنتی، تعطیلی کسب‌وکارها و توقیف خودرو را در بر می‌گیرد.

با این حال، حامیان حجاب اجباری و بخش‌های تندرو حکومت از جمله امامان جمعه و ... با اعتراض به متن کنونی مدعی شده‌اند که مجازات‌های درج‌شده در این لایحه «خفیف» است و به «گسترش بی‌حجابی» منجر می‌شود.

حجاب یکی از مسائل چالش‌برانگیز برای جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود. بسیاری از مقام‌های حکومت از آن با عنوان «خط قرمز نظام» نام می‌برند که پس از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» و نافرمانی مدنی زنان در اعتراض به اجباری بودن آن بیش از گذشته شکننده به‌نظر می‌رسد.

نشست روز ۲۲ خرداد
نشست روز ۲۲ خرداد

۱۴:۴۶ ۲۲.۳.۱۴۰۲

بازنشستگان شرکت مخابرات در شهرهای مختلف ایران تجمعات اعتراضی برگزار کردند

یک روز پس از تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی، روز دوشنبه بازنشستگان شرکت مخابرات نیز تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
این تجمعات از جمله در مراکز استان‌های خوزستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه برگزار شد.

همزمان مرتضی حسینی، نماینده میانه در مجلس شورای اسلامی، در جلسه روز دوشنبه مجلس گفت: چرا مخابرات که زمانی به عنوان یک شرکت منظم و خوش‌نام محسوب می‌شد به گفته او «به این روز بیفتد که حتی از پرداخت حق و حقوق کارگزاران و بازنشستگان هم عاجز است اما در همین شرایط به تیم‌های ورزشی کمک مالی می‌کند».

۱۲:۲۱ ۲۲.۳.۱۴۰۲

بیشتر

XS
SM
MD
LG