اعلام جرم علیه شقایق دهقان به اتهام انتشار «مطالب خلاف واقع»
خبرگزاری «میزان» از اعلام جرم دادستانی تهران علیه شقایق دهقان، بازیگر، به اتهام «انتشار برخی مطالب خلاف واقع» خبر داد.
این رسانه وابسته به قوه قضاییه روز سهشنبه با انتشار این خبر، توضیح بیشتری درباره این اتهام ارائه نکرد.
شقایق دهقان پس از کشتهشدن پویا مولاییراد، پسر عموی ماهمنیر مولاییراد، از مادر کیان پیرفلک حمایت کرده بود.
پویا مولاییراد در مراسم سالروز تولد کیان پیرفلک با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد.
چند روز پیش، کاوه راد، وکیل شقایق دهقان، خبر داد که موکلش در دادگاه ارشاد به اتهام حضور بدون «حجاب شرعی» در معابر به تحمل ده روز حبس محکوم شده است.
آنطور که آقای راد در حساب کاربری خود در اینستاگرام نوشت: با این حال دادگاه، حکم حبس خانم دهقان را با جریمه نقدی جایگزین کرده است.
بر اساس گزارش این وکیل دادگستری، «جرم اعلامی، در زمره جرائم درجه هشت قرار دارد، حکم صادره قطعی و غیرقابل تجدیدنظرخواهی است.»
شقایق دهقان از جمله بازیگرانی است که بهدنبال اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی، تصویر بدون حجاب خود را در شبکههای اجتماعی منتشر کرد.
برای چهرههای زن شناختهشده دیگری نیز که اقدام مشابهی انجام دادهاند، پرونده قضایی تشکیل شده است.
خبرگزاری میزان: هنگامه شهیدی به دادسرای تهران احضار شد
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، از احضار هنگامه شهیدی، روزنامهنگار، به اتهام «نشر اکاذیب رایانهای» و تفهیم اتهام او در دادسرای تهران خبر داد.
این خبرگزاری روز سهشنبه مدعی شد که خانم شهیدی در جلسه بازپرسی درباره «انتشار مطالب خلاف واقع در فضای مجازی» گفته که حساب کاربریاش در توییتر از اردیبهشت امسال «چندین بار هک و از دسترس خارج شده و در اختیار افراد ناشناس قرار گرفته» است.
بر اساس این گزارش، دستور پیگیری این موضوع از سوی مقام قضایی به پلیس فتا داده شده و تحقیقات برای «بررسی صحت و سقم این ادعا» در حال انجام است.
مقامهای قضایی جمهوری اسلامی مشخص نکردند که منظورشان از «مطالب خلاف واقع» چه مطالبی است.
هنگامه شهیدی پیشتر «از تهدید خود به تجاوز توسط بازجویان در زندان» گفته بود.
خانم شهیدی تاکنون چند بار بازداشت و زندانی شده؛ از جمله در تیرماه سال ۹۷ که به اتهام «نشر اکاذیب»، «فعالیت تبلیغی و اقدام علیه نظام» و «افترا و توهین به مسئولان» و «نشر اکاذیب» به ۱۲سال و ۹ ماه زندان محکوم شد.
اعلام موجودیت «انجمن خانوادههای دادخواه آبان» سال ۹۸
«انجمن خانوادههای دادخواه آبان» برای پیگیری دادخواهی خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ اعلام موجودیت کرد.
در بیانیهای که به مناسبت تشکیل این انجمن صادر شده، مواردی چون «مستندسازی، آرشیو اطلاعات و ارائه گزارشات مرتبط با آبان خونین، یادآوری ابعاد مختلف جنایات رخ داده در آبان خونین و پوشش اخبار پیرامون فشار و سرکوبی که خانوادههای دادخواه از سوی نهادها و نیروهای امنیتی متحمل میشوند»، از جمله اهداف انجمن اعلام شده است.
همچنین «گرامیداشت یاد جانباختگان آبان خونین، برگزاری سالگردها، مراسم و رخدادهای مرتبط با آبان خونین، تشکیل پروندههای جنایات آبان، ارسال آنها به دادگاههای بینالمللی با کمک وکلای باتجربه در این زمینه و دادخواهی این کشتار بر اساس موازین حقوق بشر و تلاش برای ثبت کشتار آبان به عنوان جنایت علیه بشریت در اتحادیه اروپا و سازمانهای بینالمللی» از دیگر اهداف این انجمن است.
خانوادههای دادخواه اعتراضات آبان ۹۸ نوشتهاند: «رژیم جمهوریاسلامی در ذهن مردم ایران با «آبان نابود شد» و این «آبان با حمایت مردم آزادیخواه ایران، ادامه خواهد داشت.»
آنان تاکید کردهاند: «با وجود اینکه ما، خانوادههای دادخواه، آگاهیم که ذات دادخواهی در چارچوب بیدادگاه جمهوریاسلامی، امری سیاسی است، اما این انجمن نه متعلق به حزب و جناح سیاسی است و نه خط مشی سیاسی خاصی را دنبال میکند.»
در بیانیه انجمن خانوادههای دادخواه آبان همچنین اشاره شده که امکان ارتباط با همه خانوادههای آبان طی ۴۳ ماه گذشته امکانپذیر نبوده، اما این انجمن «متعلق به تمام دادخواهان آبان و مردم آزادیخواه ایران» است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ حدود ۱۵۰۰ معترض را در شهرهای مختلف کشتند.
این اعتراضات ابتدا در واکنش به افزایش شدید و ناگهانی قیمت بنزین آغاز شد ولی بعد به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و به شهرهای مختلف کشور سرایت کرد.
«اعتصاب عمومی» کسبه در سقز
در شبکههای اجتماعی ویدئوهایی منتشر شده است که به گفته کاربران «اعتصاب عمومی» کسبه شهر سقز، زادگاه مهسا امینی، را نشان میدهد.
روز جمعه هفته گذشته شماری از مادران و پدران دادخواه و اعضای خانوادههای معترضان کشته شده شهرهای سنندج، دهگلان و دیواندره که برای حضور بر آرامگاه مهسا امینی و دیگر معترضان کشته شده سقز در آرامستان آیچی شهر سقز حضور یافته بودند، هنگام بازگشت به شهرهای خود به شکل دستهجمعی بازداشت شدند.
اعتراض مجمع صنفی آثار شنیداری به لغو کنسرتهای موسیقی
مجمع صنفی تولیدکنندگان آثار شنیداری در ایران، بهدنبال لغو پیدرپی مجوز کنسرتها بر سر حجاب یا مسائل دیگر، در بیانیهای نسبت به این موضوع به تندی اعتراض کرد.
در این بیانیه که به امضای محسن رجبپور، مدیرعامل این مجمع رسیده، خطاب به وزیر ارشاد آمده: «تأسف ما نخست برای تخفیف و تحقیر وزارتخانه است که نام فرهنگ بر تارک آن میدرخشد و بعد برای هنرمندان و تهیه کنندگان و نهایتاً مردم و مخاطبان فرهیختهای است که به تک تک آنها ظلم و بیاحترامی روا داشته میشود».
این بیانیه افزوده که «در آخرین اقدام خودسرانه و غیرمسئولانهای که در همین پایتخت و بغل گوش وزارت فخیمه ارشاد و در قلب وزارت کشوری که خود باید در پاسداشت قانون و نظم و انضباط الگو و سرمشق دیگر ارگانها و وزارتخانهها باشد کنسرت آقای رضا بهرام بعد از توزیع بیش از شش هزار بلیت به فاصله چند ساعت قبل از آغاز برنامه به بهانههای واهی لغو و علنا به شعور مخاطبان توهین و به هزاران نفر از اهالی فرهنگ، بیاعتنایی و بیاحترامی شده است. آیا نباید با مسبب و عوامل این بیقانونی و بینظمی خسارت بار مقابله شود؟»
این بیانیه چنین اقداماتی را «اهانتبار» خواند و از وزارت ارشاد خواسته از ادامه این نوع اقدامات «توهینآمیز» و «غیرقانونی» جلوگیری کند.
زهرا رهنورد: بند بند لایحه عفاف و حجاب مشمئزکننده است
زهرا رهنورد، از رهبران «جنبش سبز» که همراه با همسرش میرحسین موسوی، بیش از ۱۳ سال است در حبس خانگی به سر میبرد، در پیامی که «به نام خدای رنگین کمان» شروع شده، حکومت جمهوری اسلامی را «بازنده جنگ تنبهتن با زنان و ملت ایران» دانسته است.
در این پیام که دوشنبه، ۲۲ خرداد، در کانال تلگرامی وبسایت کلمه منتشر شده، او نوشته که «حاکمان با طرح و تبلیغ لایحه حجاب و عفاف، جنگی تن به تن را با زنان ایران راهاندازی کردهاند.»
او اضافه کرده: «حاکمان برای حفظ منافع سیاسی و تداوم قدرت خود، هنوز باور ندارند که از تاریخ کودتای انتخاباتی ۱۳۸۸ به این سو، به خصوص، پس از قتل حکومتی دخترک بیگناه کُرد، ژینا امینی و جنبش پر شکوه زن، زندگی آزادی، تاریخ کشور ما بار دیگر ورق خورده و فصل جدیدی در زندگی مردم شروع شده؛ بهویژه در مبارزه با استبداد و مطالبه آزادیها و سبک زندگی، خواستههای ملت ارتقاء یافته است و در این فصل جدید زنان و جوانان پیشتاز بودهاند.»
خانم رهنورد، بند بند لایحه حجاب و عفاف را «فهرست مشمئزکنندهای از نگرش قرون وسطایی و تجاوز به حقوق شهروندی و آزادیهای طبیعی انسانی زنان» معرفی کرده است.
او به حاکمان ایران توصیه کرده «اجبار در حجاب را برای همیشه کنار بگذارند و اگر قانونی هم در این زمینه وجود دارد، بهدلیل فقدان پایگاه عقلانی و تضاد با منافع ملی و انسانی آن را کنار بگذارند و حذف کنند و بدانند در این جنگ تن به تن با ملت و زنان ایران، بازنده اصلی حاکمان خواهند بود.»
این بیانیه پس از انتشار متن نهایی لایحه «عفاف و حجاب» صادر شده که جریمههایی را برای بیتوجهی به حجاب اجباری در ایران در نظر گرفته است.
در روزهای اخیر نیز محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، گفته بود که حجاب را «با زور» نمیتوان به جامعه تحمیل کرد.