کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور از «ضربوشتم» شدید دانشجویان متحصن در دانشگاه هنر تهران از سوی رئیس حراست این دانشگاه خبر داده است.
بر اساس این گزارش، این مقام حراست که نام وی «حمزه برزویی» عنوان شده، «حدود ساعت ۲:۳۰ بامداد دانشجویان متحصن» را مورد «ضربوجرح شدید» قرار داده است.
این کانال تلگرامی حال چند تن از دانشجویان را «وخیم» گزارش کرده است.
انتقادها از بیتوجهی نهضت آزادی به نظرات کارشناسان زن در تحلیل اعتراضات
انتشار تصویر یک گزارش تحلیلی که از سوی نهضت آزادی ایران برای بررسی اعتراضات «زن زندگی آزادی» تهیه شده، موجی از اعتراضات را در فضای مجازی برانگیخته است.
در این گزارش با آنکه قرار بر این بوده که به موضوع «زن زندگی آزادی» پرداخته شود، از هیچ زنی برای تحلیل اعتراضات نظرخواهی نشده و به همین دلیل شماری از کاربران فضای مجازی دست به انتقاد زدهاند.
نهضت آزادی ایران درباره این گزارش نوشته که این حزب «به منظور درک درست از شرایط و اعلام مواضع اصولی، خود را نیازمند نظر صاحبنظران علوم سیاسی و اجتماعی میداند. از همین رو از همان ابتدای جنبش، بررسی دیدگاه متخصصان در دستورکار قرار گرفت و بدینسان گزارش حاضر پدید آمد.»
شماری از کاربران زن و مرد نوشتهاند چطور میتوان اعتراضاتی را که در شعار اصلی خود، بر نام «زن» تکیه کرده، بدون نظرخواهی از زنان تحلیل کرد؟
جمیله علمالهدی در ونزوئلا از «قتل» برای توصیف مرگ مهسا امینی استفاده کرد
جمیله علمالهدی، همسر ابراهیم رئیسی که با رئیس جمهور به آمریکای لاتین سفر کرده، در بخشی از گفت و گوی خود با شبکه تلویزیونی دولتی «تلهسور»، از واژه «قتل» برای توصیف مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی استفاده کرده است.
او در این گفتوگو گفته کسی در اداره پلیس دچار عارضه قلبی شد و همه به دنبال پیدا کردن دلیل قتل او شدند و به همین دلیل کمیسیونی برای بررسی این موضوع تشکیل شد.
مشخص نیست که خانم علمالهدی آگاهانه یا ناآگاهانه از واژه «قتل» برای مرگ مهسا امینی استفاده میکند یا خیر که این اتفاق جرقه اعتراضات سال ۱۴۰۱ در ایران بود.
علمالهدی که اصولگرایان از او به عنوان زنی «دانشمند» نام میبرند، در این گفتوگو همچنین گفته که «چرا ما به عنوان زن، باید مثل مردها زندگی کنیم، درس بخوانیم و کار کنیم. این خودش خشونت است.»
نصب بیلبوردی جنجالی در مخالفت با سقط جنین در یزد
نصب بیلبوردی در مخالفت با سقط جنین در یزد، واکنشهایی را در شبکهها اجتماعی برانگیخته است.
کاربرانی نوشتهاند جمهوری اسلامی با آنکه توان و اراده حمایت از خانوادهها را ندارد، اجازه نمیدهد خانوادهها و زنان برای خودشان تصمیم بگیرند.
علی شریفی زارچی، از اساتید دانشگاه شریف، به تحصن دانشجویان دانشگاه هنر واکنش نشان داده است.
او در توییتی در این خصوص نوشت: «دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به تصمیم جدید دانشگاه مبنی بر اجباری شدن نوع پوشش «مقنعه» برای دانشجویان دختر، از عصر امروز تاکنون در داخل دانشگاه دست به تحصن زدهاند.»
این استاد دانشگاه اضافه کرد: «مسئولیت ایجاد هر گونه تنش و فشار روانی بر دانشجویان آن هم در فصل امتحانات، بر عهدهی مدیریت دانشگاه است.»
تحصن دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به اجباری شدن مقنعه
شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز چهارشنبه ۲۴ خرداد اعلام کرد٬ حدود ۵۰ دانشجوی دانشگاه هنر در اعتراض به اجباری شدن مقنعه در پردیس باغ ملی این دانشگاه دست به تحصن زدهاند.
طبق این گزارش، در ابتدای تحصن، رئیس حراست دانشگاه دانشجویان را تهدید کرد که درها را به روی ماموران امنیتی باز میکند، اما دانشجویان به تحصن خود ادامه دادند.
شوراهای صنفی دانشجویان کشور میگوید: «در حال حاضر وضعیت این دانشجویان مساعد نیست. آب دانشگاه قطع شدهاست و به دیگر دانشجویان اجازهی رساندن آب و غذا و حتی استفاده از سرویس بهداشتی به این دانشجویان داده نمیشود.»
این شورا اضافه کرده است: «حضور پرتعداد نیروهای حفاظت فیزیکی در داخل دانشگاه و حضور همزمان نیروهای لباس شخصی در خارج از دانشگاه فشار مضاعفی بر دانشجویان وارد کردهاست.»