ضارب یک امام جمعه در خیابان رودکی تهران بازداشت شد
خبرگزاری میزان از بازداشت فردی که یک آخوند را در خیابان رودکی تهران هدف «ضربات شیء نوکتیز» قرار داده بود، خبر داد.
دوشنبه هفته جاری و پس از انتشار این خبر، دستور بازداشت این جوان که گفته شد از داخل مترو، جابر رضایی امام جماعت سازمان بازنشستگی شهرداری را تحت نظر داشت و پس از خروج از مترو به او حمله کرد، صادر شده بود.
رسانهها همان زمان از فرار ضارب خبر داده بودند. اما خبرگزاری میزان نوشته که او پنجشنبه شب بازداشت شده است.
به هویت ضارب و انگیزه او در این خبر هیچ اشارهای نشده است.
دستنوشتههای معترضان در نماز جمعه زاهدان
حساب کاربری حالوش در اینستاگرام، تصاویری از دستنوشتههای معترضان بلوچ در نماز جمعه و در سیوهفتمین جمعه اعتراضی این شهر منتشر کرده است.
شعار «زن زندگی آزادی» در کنسرت علیرضا قربانی
گزارش کاربران شبکههای اجتماعی حاکی از سردادن شعار «زن زندگی آزادی» در کنسرت علیرضا قربانی در تهران، حین اجرای برنامه و پس از پایان آن است.
کاربری نوشته وقتی شرکتکنندگان در شب نخست این کنسرت، پس از ترانه «از خون جوانان وطن»، شروع به شعاردادن کردند، برگزارکنندگان، گروه کنسرت را «مجبور» به حذف این ترانه در روز دوم کردند.
در حالی که رسانههای نزدیک به جمهوری اسلامی در روزهای اخیر ادعای استفاده از «هوش مصنوعی» برای شناسایی زنهای بدون حجاب اجباری را مطرح کردهاند، فرمانده کل نیروی انتظامی میگوید ابراهیم رئیسی با افزایش «دوربینهای نظارتی» موافقت کرده است.
احمدرضا رادان روز پنجشنبه، ۲۵ خرداد، با اشاره به این که «برخورد با کشف حجاب از طریق دوربینها» در حال اجرا است و نیروی انتظامی از دولت درخواست کرده «سطح پوشش» دوربینهای نظارتی بیشتر شود، گفته «رئیس جمهور نیز با این موضوع موافق بودند و امید است به زودی اعتباراتی برای این امر تخصیص یابد.»
آقای رادان هدف از این برنامه را «تأمین هر چه بیشتر امنیت در ابعاد مختلف» عنوان کرده، با این حال در پی اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» اشاره به دوربینهای نظارتی همواره به معنای تلاش برای کنترل معترضان و مخالفان حجاب اجباری بوده است.
«اختلال شدید اینترنت» در زاهدان همزمان با نماز جمعه
حساب کاربری «حالوش» که اخبار سیستانوبلوچستان را منتشر میکند، خبر داد که امروز جمعه ۲۶ خرداد ۱۴۰۲، اینترنت شهر زاهدان از حدودا ساعت ۱۰ صبح دچار «اختلال شدید شده، به طوری که ارتباط و برقراری تماس را برای شهروندان سخت کرده است».
پیشتر و در جمعههای گذشته نیز سازمان نتبلاکس که پایش ترافیک اینترنت جهانی را انجام میدهد، بروز اختلال گسترده در اینترنت زاهدان را تأیید کرده بود.
حالوش بر اساس گزارشهای منابع خود همچنین نوشته «جو شهر زاهدان بهشدت امنیتی بوده و در همه مبادی ورودی و خروجی زاهدان نیرویهای نظامی حضور دارند.»
این رسانه همچنین اضافه کرده که «هلیکوپترهای نظامی در آسمان زاهدان و برفراز مصلی در حال گشتزنی هستند.»
بر اساس این گزارش، پس از خبر ممانعت از سفر مولوی عبدالحمید به مراسم حج از سوی حکومت، «نیروهای نظامی زیادی از سایر استانهای همجوار به سیستانوبلوچستان و شهر زاهدان اعزام شدهاند».
در زاهدان، ماههاست که پس از سخنرانی مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت این شهر، تظاهرات اعتراضی برگزار میشود.
تصاویری «دیدهنشده» از اعتراضات سال ۸۸ در ایران
حسین فاطمی، عکاس، همزمان با سالروز اعتراضات سال ۸۸ که در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آن سال آغاز شد، عکسهایی که آنها را «دیدهنشده» معرفی کرده و حاصل کار او، حسین سلمانزاده و آرش سالکویه است را در توئیتر همرسان کرده است.
در سال ۸۸ پس از آنکه شورای نگهبان، محمود احمدینژاد را برنده انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد، اعتراضات بزرگ صلحآمیز خیابانی شکل گرفت که با سرکوب خشن و بازداشتهای گروهی فعالان سیاسی و معترضان مواجه شد.
«مرگ چهار سوختبر بلوچ در جریان تیراندازی پلیس»
کمپین فعالان بلوچ، از کشتهشدن چهار سوختبر که یکی از آنها کودک گزارش شده، با تیراندازی ماموران نظامی در محور خور به جندق استان اصفهان خبر داد.
بر اساس این گزارش، در جریان این تیراندازی، دو سوختبر نیز زخمی شدند.
یک منبع مطلع به این کمپین گفته: «ماموران نظامی تحت اتهامات مرتبط با مواد مخدر در محور خور به جندق به سمت خودروی عزیز تیراندازی میکنند و خودروی او آتش گرفته و باعث میشود دو خوردو با هم تصادف کنند و چهار نفر کشته و دو نفر زخمی شوند.»
این گزارش همچنین حاکی است که «پیکر این سوختبران هنوز در سرخانه اصفهان هستند و تحویل خانواده داده نشده اند.»
کمپین فعالان بلوچ نوشته، بعد از تیراندازی و تصادف خودروهای سوختبر، «خودروی ماموران نیز با آنها برخورد میکند و باعث صدمه دیدن ماشین و زخمی شدن یک سرباز نیز میشود.»
حساب کاربری «دانشجویان پیشرو» در سالروز تولد مجیدرضا رهنورد، معترض جوانی که جمهوری اسلامی او را اعدام کرد و ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان کشتهشده در جریان اعتراضات، کلیپی اعتراضی منتشر کرد.
در روزهای گذشته، گروهی که خود را «شبکه سراسری انقلاب زن زندگی آزادی» معرفی کرده بود، برای ساخت و ارسال پرفورمنسهای اعتراضی به مناسبت سالروز تولد این دو جوان، منتشر کرده بود.